Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

Pyjamas all day

Life is better in pyjama’s… Ik denk dat we het daar allemaal wel mee eens zijn, toch? Op een lazy Sunday lig ik het allerliefste de hele dag in pyjama in bed, of languit op de bank. Thee erbij, lekkere hapjes, series kijken samen met mijn katten (crazy cat lady over here) of juist heerlijk bladeren in magazines – op zondag is het allemaal toegestaan en doe ik het allemaal. Natuurlijk wil ik er in mijn kloffie ook nog een beetje stylish uitzien.

Nee, voor mij geen afgedragen joggingbroek of groot, versleten shirt waar de gaten bijna inzitten. Tijdens mijn couch potatoe sessies vind ik het belangrijk dat ik een mooie pyjama, cute onesie of sexy, satijnen top met shortje draag. Zodat ik me op mijn vrije dag ook nog een beetje fashionable voel :-). Gelukkig begrijpt People Tree me hierin helemaal. People Tree hecht enorm veel waarde aan het respectvol omgaan met onze planeet.

Daarom maakt het merk eerlijke kleding en is het pionier in milieuvriendelijke mode. Er wordt hierbij Fair Trade gewerkt om inwoners van ontwikkelingslanden kansen te bieden op de arbeidsmarkt. People Tree gelooft niet in fast fashion en is juist tegen uitbuiting, het scheiden van families, sloppenwijken en kinderarbeid – kenmerken waaraan fast fashion helaas nog vaak genoeg voldoet.

Nu weten jullie vast wel dat er een enorme dierenliefhebber en milieu-activist in mij schuilt. Mijn ouders hebben me altijd biologisch opgevoed, met veel respect voor de natuur. Nooit werd er eten weggegooid of verspild, afval werd gescheiden, water werd zuinig gebruikt en alles werd vers gekookt. Met deze achtergrond weet ik hoe belangrijk het is dat we zuinig zijn op het milieu.

Daarom probeer ik in mijn dagelijkse leven ontzettend te letten op mijn eigen footprint, mijn bijdrage aan een betere wereld. Dit klinkt misschien heel pretentieus, want ook ik shop bij Zara en H&M. Maar ik shop vooral ook regelmatig vintage, probeer veel minder te kopen, ook ben ik vanaf mijn achtste al vegetarisch en ga ik steeds meer richting de vegan lifestyle. Ik ben er gewoon klaar mee dat wij mensen met de aarde en met dieren omgaan als wegwerpartikelen.

Zo ziet Project Cece het ook – dit bedrijf is gestart vanuit hun eigen vraag naar duurzame kleding, wat vaak nog een stoffig en vooral niet trendgericht imago heeft. En dat terwijl er genoeg hippe, Fair Trade merkjes bestaan! Project Cece brengt deze merken samen en verkoopt naast dé musthave fashion items ook nog eens hele mooie, duurzame schoenen- en accessoires. In deze online shop zijn alle items handig ingedeeld op label.

Dit komt doordat duurzaam natuurlijk voor iedereen iets anders betekent. Wil je een kledingstuk dat eerlijk, milieuvriendelijk, diervriendelijk (vegan) en/of lokaal geproduceerd is? Wil je dat het product zo gemaakt is dat de lokale bevolking erdoor gesteund wordt? Project Cece heeft het allemaal aangegeven, plus extra informatie over verschillende keurmerken.

Ik mocht een keuze maken uit het enórme assortiment, en ging na lang scrollen uiteindelijk voor deze organic cotton pyjama van People Tree. De pyjama bestaat uit een heerlijke flared broek met elastiek in de heup. De top met lange mouw valt soepel om het lichaam en is net als de broek gemaakt van heerlijk, luchtig en vooral ademend katoen. Ik hoef je natuurlijk niet te vertellen dat ik voor deze pyjama viel door de roze kleur en de vogeltjesprint :-).

In deze pyjama en omringd door een heleboel kussens, plaids, tijdschriften en geurkaarsen breng ik mijn zondag door. Ik ben heel erg benieuwd naar in hoe verre jíj milieuvriendelijk leeft. Hoe draag jij je steentje bij aan het beter omgaan met onze wereld? Let jij op Fair Trade producten in het dagelijks leven?

In samenwerking met Project Cece.

Styled by Romy

Terug naar boven