Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

Planten in mijn interieur

Natuurlijk houd ik van mooie tassen, schoenen, sieraden, jurken.. maar waar je mij écht blij mee maakt is met bloemen en planten. Zet mij een hele dag in de Botanische Tuinen in Amsterdam of Utrecht en ik voel me als een vis in het water. Mijn liefde voor planten en de natuur is zo sterk, dat ik vroeger altijd graag als bloemist wilde werken. Deze obsessie uit zich tegenwoordig vooral in ons interieur.

Dat staat namelijk compleet vol met groen. We hebben grote kamerplanten waarmee we ons huisje een tropische vibe geven. Ook ben ik gek op mooie planten in de badkamer, die je meteen dat luxe en huiselijke gevoel geven. De juiste plant kan mij echt het gevoel geven dat ik even ontsnap aan de realiteit, dat ik op vakantie ben. Het ultieme cadeau dat ik aan mezelf kan geven is echt wel een mooie bos bloemen.

Pioenrozen, zonnebloemen, tulpen, anjers, ik houd ervan. Wanneer ik een grote opdracht heb binnen gehaald, wanneer het weekend voor de deur staat, wanneer ik een zware dag op mijn werk heb overleefd.. het zijn zomaar wat aanleidingen om mezelf een grote bos roze gekleurde bloemen cadeau te doen. Toen ik werd benaderd door Tuincentrum.nl, dé online plantenhemel met meer dan 10.000 (!!) soorten tuinartikelen-, tuinplanten, kamerplanten en benodigdheden, vielen alle puzzelstukjes ineen.

Al sinds onze verhuizing vorig jaar hebben we een grote, lege plek in onze woonkamer. Deze plek grenst aan een spierwit geverfde muur en bevindt zich naast de eettafel. De Plek staat al langere tijd angstvallig leeg, we weten namelijk maar niet wat we ermee willen. En ineens was het idee daar: we gaan een plantenhoek creëren! Het idee van een online tuincentrum die dus aan je deur bezorgt, vind ik he-le-maal top.

Wij hebben namelijk geen auto en moeten dus elke keer lopend of met de fiets met die enorme planten zeulen. Dat is dus nu verleden tijd. Na heeeel lang rondkijken besloot ik te gaan voor ten eerste de Areca. Deze enorme plant wilde ik al een tijdje in mijn interieur. Hiermee waan je je meteen in de jungle. Ik ging voor de fijne 60-80 cm maat, en zag meteen wat handige weetjes over de Areca staan.

Deze mooie plant groeit snel, heeft een fijngevormd blad en staat het liefste in de schaduw. Waar ik persoonlijk heel erg op let is het feit dat een plant luchtzuiverend is. Ik bestelde 2 Areca’s en ook de Livistona ‘Rotundifolia’ – dit zou de perfecte kamerplant voor iedere werkplek moeten zijn. Deze prachtige, relatief kleine waaierpalm zuivert de lucht in huis van schadelijke stoffen en verbetert de luchtvochtigheid.

Goed om te weten: het schattige plantje helpt onder andere oogirritatie, hoofdpijn en vermoeidheid tegen te gaan! Omdat ik graag ook nog een bloem in mijn huisje wilde koos ik voor de Spathiphyllum ‘Sensation’. Dit wordt ook wel de lepelplant genoemd, vanwege haar witte, lepelvormige bloemetjes. Deze beauty uit Brazilië zorgt voor een verhoging van het zuurstofgehalte in huis.

Ik vond het leuk om jullie weer eens een klein kijkje te geven in ons interieur, en om in een persoonlijker artikel mijn liefde voor planten en bloemen te delen. Hoewel ik gek ben op mode en beauty kan ik ook ultiem genieten van een mooie plant of nieuwe, verse bloemen. Hoe zit dat bij jou? Ik ben heel benieuwd!!

In samenwerking met Tuincentrum.nl.

Styled by Romy

Een gedachte over “Planten in mijn interieur”"

Reacties zijn gesloten.

Terug naar boven