Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

Natuurlijke invloeden in huis

Tijd voor weer een nieuw interieur-artikel! Zoals je misschien wel hebt meegekregen, liet ik op Instagram al een beetje doorschemeren dat ik op zoek ben naar een nieuw appartement. Het doel was eigenlijk om ons huidige appartement van de zomer te gaan restylen, maar dit wordt toch een compleet nieuw plekje voor mezelf. Als interieur addict ben ik eigenlijk altijd op zoek naar inspiratie, en hierbij kijk ik graag naar de laatste trends.

Eigenlijk is het niet echt een trend te noemen. Natuurlijke invloeden- en materialen kunnen namelijk altijd. Hout, marmer, verschillende soorten steen, riet, maar ook bijvoorbeeld planten kunnen een woning meteen heel natuurlijk laten ogen. Het zit hem vooral in de combinatie van verschillende texturen. Marmer heeft een hele chique uitstraling, maar combineer je dit bijvoorbeeld met hout, dan ontstaat er iets stoers.

De basis van je woning is vaak toch wel de vloer. In mijn huidige appartement zit laminaat, maar wel met een houten look. Stiekem vind ik vloeren vaak niet zo boeiend om naar te kijken, en het shoppen hiervoor al helemáál niet. Mijn huidige vloer was eigenlijk gewoon de eerste de beste vloer die ik mooi vond. Bij een vloer kijk ik vooral naar kleur en naar het gemak. Ik heb namelijk twee katten en sta regelmatig te stofzuigen en te dweilen.

Nu droom ik al jarenlang over een houten vloer. Zo eentje die je in een authentiek, oud huis legt. Dit versterkt de uitstraling van zo’n oud pand alleen maar. Toch kost een houten vloer vaak iets teveel onderhoud. Een handige oplossing is dan een PVC-vloer. Tegenwoordig zijn ze net zo mooi als echt hout, gemakkelijk te leggen en ook nog eens duurzaam. Leuk om te weten: PVC past zich snel aan aan de temperatuur in je huisje.

Bijkomend voordeel is dat een PVC-vloer, zoals bijvoorbeeld die van Carpetright, erg goed werkt bij het dempen van geluid. Ook zijn deze vloeren waterafstotend, erg geschikt voor vloerverwarming en vloerkoeling, hebben ze een antisliplaag en zijn ze erg makkelijk schoon te houden. Natuurlijk wil ik wel een vloer die er niet alleen uitziet als hout, maar ook echt zo voelt. Omdat dit bij PVC vaak het geval is, kun je ze bijna niet van the real deal onderscheiden.

Bij zo’n mooi houten vloertje horen natuurlijk bijpassende meubels. Maak het geheel niet te zwaar en breng ook wat lichtere, luchtige stoffen- en materialen aan. Toch een grote voorkeur voor hout? Kijk bijvoorbeeld naar stoelen of een eettafel met houten details zoals poten. Of ga voor een grote palet die je omtovert tot een tafeltje met wieltjes eronder. Het zit hem allemaal in het decoreren.

De tropische look is natuurlijk nog helemaal on trend en ik zag tijdens het online shoppen een heleboel leuks. Rieten mandjes met pompons die kunnen dienen als bloempotten, rotan stoeltjes, leuke, tropische posters met fruit, vaasjes in snoepige pasteltinten en in olie-kleuren en spiegels met gouden lijsten. Juist die combinatie van verschillende zomerse kleuren- en texturen werkt het beste. Houd jij ook van natuurlijke invloeden in huis? Hoe breng jij deze aan?

In samenwerking met Carpetright. / De onderste vier afbeeldingen zijn eigendom van Carpetright.

Styled by Romy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven