Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

Mijn favoriete Spring/Summer 2019 trends

Waar ik een paar jaar geleden enorm hield van zoveel mogelijk kleur, het clashen van prints, het dragen van statement sieraden en outfits die niet opvallend genoeg konden zijn, merk ik nu aan mezelf dat ik mijn looks liever wat rustiger houd. Ik ben neutralere kleuren gaan dragen, hecht meer waarde aan mooie materialen en ook mijn accessoires zijn wat meer ingetogen.

Nu ben ik van mening dat je met een tijdloze outfit altijd goed zit, en dat je echt wel mag investeren in een mooie pantalon of die ene perfecte witte blouse. Deze items kun je dan elk seizoen aanvullen met de trends van dat moment. Maar hoe doe je dit? Het allerbelangrijkste naar mijn mening: pik er alleen de trends, kleuren, materialen en silhouetten uit die jou mooier maken en die een verlengstuk zijn van je persoonlijkheid.

Ik kan me heel goed voorstellen dat jij door de bomen het bos niet meer ziet, en dat je niet zo goed weet voor welke lente/zomertrends je zeker even naar je favoriete winkels moet gaan. Ook online, bijvoorbeeld bij kledingwebshop VT Mode, zijn er meer dan genoeg mooie trends te zien momenteel. Daarom deel ik in deze blogpost mijn persoonlijke favorites!

Als allereerst het kleurgebruik; we zien veel koraal, wat volgens Pantone dé kleur van 2019 is. Goed nieuws, want koraal staat vrijwel iedereen – je lijkt er vaak ook nog eens optisch bruiner door. Meest gezien op de internationale catwalks zijn toch wel de rustige aardetinten. Denk hierbij aan nude, camel, zand, off white en chocolade-bruin.

Mocht je meer van pastels houden, dan zijn helder geel, zacht blauw en salie-groen een optie. Allermooist vind ik nog wel de all white-looks. Zoals de naam het al zegt kleed je je dan van top tot teen in het wit. Vind je dit nog iets te spannend, dan kun je natuurlijk ook voor off white gaan!

Net als in het kleurgebruik, zien we de neutrale look ook terug in de materialen van deze lente en zomer. Wat ik zelf heel mooi vind is de mix van linnen en katoen – dit kun je dan dragen met bijvoorbeeld een dun breisel, of juist een dunnere, delicate, wellicht iets doorschijnende stof.

Wat we nog steeds heel veel zien is satijn; prachtig in een slip dress bijvoorbeeld. Ook een mooie satijnen blouse is ideaal voor naar je werk, of ga voor een satijnen, mouwloze top die je onder een blazer draagt. Naast satijn gaan we weer veel plissé zien – trek die plissé rok- en jurk dus maar weer uit de kast.

Ik houd niet zo van strakke kleding, dus ik ben erg blij dat de vormen dit seizoen wat wijder zijn. Ook wordt er veel gewerkt met laagjes binnen een outfit – dat is echt niet iets dat alleen in de winter mag.

Toen ik afgelopen week een rondje stad deed viel het me erg op dat utility wear in elke winkel wel te zien was. Oftewel: kledingstukken met leger-invloeden. Denk hierbij aan aardetinten gemixt met goud, army green, safari-jasjes en leger-look pantalons die je perfect elegant naar je werk kunt dragen.

Ik denk dat de nieuwste damesmode perfect te dragen is naar zowel kantoor als naar een lunch of brunch met vriendinnen. Het modebeeld van dit voorjaar is heel draagbaar, en mocht je een keertje willen uitpakken tijdens een cocktail-avond kun je je outfit altijd nog afstylen met statement accessoires!

In samenwerking met VT Mode.

Styled by Romy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven