Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

Jij maakt het in jouw keuken!

Jij maakt wat? Nou, dat mag je helemaal zelf weten. Zolang het maar lekker is en goed bij jouzelf en jouw gasten in de smaak mag vallen!

Misschien sta jij al bekend om bepaalde gerechten die er telkens weer voor zorgen dat er vaste bezoekers plaatsnemen aan jouw eettafel. Een groter compliment kan een keukenprins(es) zich niet wensen! Oftewel, je hebt een reputatie opgedaan. Die moet je vervolgens wel hoog blijven houden, hè? Dat betekent weer dat je hoge standaarden aan je keuken én jezelf moet stellen. Ook je portemonnee wordt bij dit verhaal betrokken, aangezien betrouwbaar en duurzaam keukengerei nogal duur kan uitvallen.

Maar wie eenmaal met het kook- en bakvirus besmet is geraakt, kent – en ambieert – geen weg meer terug. Na ieder succes wordt de uitdaging steeds groter en hetzelfde geldt voor jouw nieuwsgierigheid, die zich baseert op jouw ontwikkelende vaardigheden en gulzige smaakpapillen. Kortom, jij hebt een hobby gevonden, een roeping mag je het wel noemen. Eentje waaraan je graag wat centen wilt besteden, aangezien je keuken tot in de puntjes uitgerust moet zijn. Wat mag er bijvoorbeeld absoluut niet ontbreken?

Heel veel niet!

Maar door de belangrijkste zaken nemen we je even mee.

Heel precies

Er zijn zat gerechten die jij geblinddoekt kunt bereiden, dat weten en waarderen we. Maar begin je met iets geheel nieuws, dan is het belangrijk dat je het recept wat nauwgezetter volgt. Natuurlijk kun je wel een of meerdere ingrediënten vervangen voor soortgelijke die je wél lust, maar daar houdt je eigen inbreng aanvankelijk dan ook op. Sterker nog, zelfs daarin moet je spaarzaam zijn. Weet je precies hoe alle onderdelen van het gerecht werken en bereid moeten worden, dan kun je er volop mee gaan experimenteren en het jouw identiteit meegeven.

Tot die tijd heb je wel degelijk zaken als een weegschaal en een maatbeker nodig om precies de juiste hoeveelheden te kunnen afwegen en -meten. Beslagkommen kunnen hierin ook een rol spelen, net als waterkokers. Allemaal zijn ze voorzien van maten aan de zijkant.

Wie met messen speelt…

…heeft hopelijk wat in de keuken te doen en geen lugubere plannen. Ingrediënten snijd je natuurlijk alleen met de scherpste messen van de beste kwaliteit. Komt er een keertje een slijpsteen aan te pas? Da’s dan mooi, want het betekent dat je nog heel lang met deze keukengereedschappen kunt én wilt doen! Maar dan heb je natuurlijk ook nog een praktische ondergrond nodig in de vorm van een snijplank. Het liefst zelfs meerder, want bacteriën zullen zich in de onvermijdelijk ontstane groeven gaan nestelen.  En dan maakt het niet uit hoe grondig je ze na gebruik afwast, het vlees dat je de vorige keer snijdt kan nu een directe invloed hebben op de groente die je aan het prepareren bent.

Dit voorkom je door voor vlees, vis, deegwaren en groenten ieder een aparte plank in gebruik neemt. En ja, op die voor groenten mag je ook fruit snijden, hoor.

Panne met pannen

Een standaard setje met kookpannen is niet voldoende om van jouw keuken een volledig uitgerust kookstation te maken. Om vlees, vis en groenten te kunnen grillen heb je bijvoorbeeld een aparte grillpan nodig. Oosterse gerechten maak je veelal klaar met een wokpan. Poffertjes hebben een specifieke gietijzeren pan nodig met meerdere uithollingen. En braden? Dat vereist natuurlijk een braadslede, waarin je een heleboel verschillende gerechten kunt bereiden. En wat te denken van een braadpan, ook wel bekend als een Dutch oven? Je leest het al, jouw keuken kan waarschijnlijk nog wel enkele aanvullingen gebruiken. Dat zul je wel voelen in je portemonnee, maar je zult er verder alleen maar voordeel van hebben.

Sterke smaak

Hoe sterk? Dat beslis jij door je favoriete kruiden en specerijen aan jouw gerecht toe te voegen. Kon je ze alleen maar snel terugvinden. Al die potjes ook, zet ze op een rijtje op je aanrecht en ze nemen te veel plek in, maar in je kastjes staan ze op een prop en zijn de labels veel minder goed te lezen. Moet je die hele verdieping leeghalen om één potje te vinden. Da’s ook geen doen natuurlijk. In plaats daarvan is een kruidenrekje of -caroussel een betere oplossing. Zie je meteen wat je nodig hebt!

Veel plezier met koken en organiseren. Met een beetje talent en een boel doorzettingsvermogen zet jij een betoverend maal op tafel!

In samenwerking met Cookinglife.nl.

Styled by Romy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven