Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

LED-verlichting: alle voordelen op een rij

Toegegeven – ik vind het praten over verlichting vaak een beetje saai. En als ik door mijn favoriete woonwinkels loop, ga ik nou niet direct naar de verlichting. Dat is zonde, want er is een heleboel keus. Ook vind ik het enorm belangrijk om bewust met het milieu om te gaan. Dit is ook een reden om mee te nemen in de keuze voor bepaalde verlichting.

Vaak koop je gewoon een (LED)lamp die je mooi vindt ( De LED tl armaturen van Ledloket.nl bijvoorbeeld), en denk je niet al te lang na bij bijvoorbeeld de zuinigheid ervan. Ik ben online wat informatie gaan opzoeken, en nu blijkt dat er een hoop redenen zijn om voor LED-verlichting te gaan. Om jou ook op weg te helpen bij je keuze, deel ik ze graag!

Ten eerste heeft een LED-lamp een langere levensduur. Waar halogeen- of gloeilampen vaak een levensduur van ongeveer 2000 uur hebben, is dat bij LED-verlichting gemiddeld 50.000 uur. Ja, dat is een enorm verschil! Je doet met een LED-lamp dus 25 keer zo lang als met een reguliere. En een langere levensduur betekent weer dat je je lampen minder vaak hoeft te vervangen – win win.

LED-lampen zijn zo’n 90% zuiniger dan gloeilampen. Nog een mooie reden om voor LED te gaan! Maar wist je ook dat een LED-lamp veiliger is? Deze wordt namelijk niet kokend heet, maar handwarm. Wanneer je de lamp per ongeluk aanraakt, verbrand je dus niet. Ook met het oog op kids en huisdieren is dit een veel beter idee. Daarnaast zijn LED-lampen niet zo fragiel en kunnen ze wel tegen een stootje.

Een LED-lamp heeft geen opwarmtijd nodig, en brandt direct op volle sterkte. Daar moet je bij een normale lamp nogal eens op wachten.

Net als ik veel bezig met bewust leven? Dan vind je het vast fijn om te horen dat een LED-lamp niet onder chemisch afval valt. Dat komt doordat de lamp geen kwikdioxide bevat. Ze hoeven niet op een aparte manier te worden weggegooid – fijn!

Nog een laatste reden voor als je nog altijd niet overtuigd bent. Er heerst vaak een idee over LED-verlichting dat ze enkel in een beperkt kleurengamma bestaan. Dit klopt niet! Ze zijn er in de meest uiteenlopende kleuren. Niet alleen warm wit, maar ook diverse felle tinten en zelfs daglicht.

Ook kun je LED-verlichting natuurlijk op ontelbaar veel manieren inzetten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooie strook LED-verlichting rondom je beauty tafel? Ik noem maar wat! Ben jij al om? Wat zou voor jou een goede reden zijn om op LED over te stappen?

In samenwerking met Ledloket.nl.

Styled by Romy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven