Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

EVENT REPORT: Superga concept store opening in Amsterdam

Hi fashionlovers, gisteren was Styled by Romy uitgenodigd om de opening van Superga in Amsterdam bij te komen wonen. Helaas kon ik zelf niet gaan, dus stuurde ik Petra op pad om verslag te doen. Gisteren opende het Italiaanse Superga dan ook aan de Van Woustraat in Amsterdam. Superga had al een bestaand verkooppunt in de Amsterdamse Negen straatjes. Nu weten jullie allemaal dat ik een echte high heels-lover ben, en dat ik me ook zeer regelmatig verplaats op bikerboots, maar sneakers zijn zeg maar niet zo mijn ding. Of Superga daar verandering in gaat brengen? See it for yourself!

Eerst even een stukje geschiedenis; Superga is een label uit Italië, Turijn, dat sinds 1911 bestaat. In 1911 waren de nonnen (zij woonden bij de basiliek Superga in Turijn, op het enige bergje van Turijn) degenen die ervoor zorgden, dat hun werknemers op hun land schoenen kregen, zodat zij minder ziek werden van het werk. Zo konden deze werknemers hun werk stukken beter uitvoeren. Deze schoen is de gymp die Superga nu nog steeds in hun collecties voert. Deze schoenen zijn tot op de dag van vandaag nog steeds de basis van elke Superga-schoen; een klassieker die nooit meer weg gaat.

0203De nieuwe winkel van Superga in de Van Woustraat is een leuke en intieme winkel, waar je naast Superga-gympen shoppen, ook koffie kunt drinken. Leuk detail is dat de koffie van het Italiaanse merk Lavazza is, en dat het koffiemerk in handen is van een tak van de familie die de Superga-schoenen produceert. Koffie is in Italië een groot ding, en Superga wilde die liefde voor koffie ook meegeven aan hun klanten. Dit concept vind je nu nog alleen in het filiaal aan de Van Woustraat, en als het aanslaat komt er ook een koffiegelegenheid in de Superga-winkel in de Negen straatjes.

04Leuk aan Superga is dat ze een brede diversiteit aan gympen hebben; dus echt voor ieder wat wils, en dat ze een kindercollectie hebben die gelijk staat aan modellen die ook te koop zijn in de volwassen maat. Dus mini-me kan dezelfde gympen aan als papa of mama! Ex-soapie en TMF-VJ Sascha Visser was ook van de partij tijdens de opening, net als stylist Bastiaan van Schaik, Marie Claire’s hoofdredactrice Claudia Straatmans en it-girl Beertje van Beers. Bij het afscheid kreeg iedereen een paar gympen in eigen maat mee naar huis. De gympen die je kreeg kon je laten pimpen door designer Kdkammeijer uit Amsterdam.

05Ikzelf ben vooral heel enthousiast over de zilveren en gouden Superga’s; hoe kan het ook anders? Ook ben ik heel benieuwd naar jouw mening over dit report. Ben je zelf al bekend met de sneakers van Superga? En ga je zelf ook een bezoekje brengen aan de nieuw geopende winkel?

Styled by Romy

Een gedachte over “EVENT REPORT: Superga concept store opening in Amsterdam”"

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven