Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

Een overschot aan kleding: dit kun je er allemaal mee doen

Veel vrouwen krijgen te horen dat ze teveel kleding hebben, je bent dus echt niet de enige! Maar als je niet weet waar je al deze kleding moet laten kan het erg vervelend worden, helemaal als je een groot deel niet meer draagt. Het is dan tijd om actie te ondernemen.

Het weggooien van kleding is erg zonde, je hebt er een tijd geleden immers veel geld voor betaald. Maar wat kun je er dan wel mee doen? In dit artikel worden tips gegeven wat je kunt doen met jouw overschot aan kleding.

1⋆ Koop een extra kast
Als je genoeg ruimte hebt in huis kun je een tweede garderobekast kopen. Je kunt vervolgens je kleding sorteren – welke draag je veel en wat draag je nog amper? Het is erg logisch dat het weggeven van de kleding een brug te ver is! Wij vrouwen zijn natuurlijk erg gehecht aan onze kleding.

Zet jouw extra garderobekast op zolder en ruim daar de kleding in op waar je over twijfelt of je deze nog zal dragen. Het is ook erg handig om je winterkleding hier in op te hangen tijdens een zomerperiode, andersom kun je zomerkleding hier in ophangen tijdens de winterperiode. Op deze manier houd jij jouw garderobekasten netjes en opgeruimd!

2⋆ Lever je kleding in bij een winkel
Wat doe je nou met kleding die je zeer zeker niet meer gaat dragen? Sommige winkels bieden tegenwoordig een extra service aan waarbij jij jouw oude kleding kunt inleveren. In ruil voor het inleveren van je kleding krijg je een kortingsbon die je kunt gebruiken bij je volgende aankoop. De kleding wordt gerecycled door deze winkels.

Op deze manier draag jij een steentje bij aan het milieu. De kleding die nog erg goed is wordt wereldwijd verspreid aan armere landen. Doordat jij jouw oude kleding inruilt help je mensen over de hele wereld en krijg je er nog korting voor terug ook. Lever jouw oude kleding dus zeker in bij een winkel die ontwikkelingslanden steunt.

3⋆ Kleding verkopen via diverse apps
Wanneer je het geld goed kunt gebruiken, en tegelijkertijd jouw steentje wilt bijdragen aan een beter milieu, dan kun je je kleren verkopen via apps zoals United Wardrobe. Deze app is te vergelijken met een sociale marktplaats voor het kopen en verkopen van tweedehands kleding. Door jouw kleding hier te verkopen gun jij het een tweede leven.

Daarnaast krijg je ook een deel van het aankoopbedrag van de kleding weer terug. Een win-win situatie dus.

In samenwerking met Karwei.

Styled by Romy

Een gedachte over “Een overschot aan kleding: dit kun je er allemaal mee doen”"

  1. Hi Romy! Dank je wel voor het interessante artikel. Ik vind je topje prachtig! Ik heb onlangs een tas van Patrizia Pepe gekocht en ik vind dat topje wel daarbij passen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven