Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

Tassen trends najaar 2022

De zomer is pas net goed begonnen, of de trends voor dit najaar staan alweer voor de deur. Wanneer je gaat shoppen in je favoriete winkels, zie je vast al een plukje herfst/winter hangen. Ik ben stiekem echt een herfst lover, en houd enorm van fijne breisels, comfortabele, grote jassen, laagjes en laarzen. Ook vind ik het kleurenpalet in het najaar vele malen mooier. Prachtige aardetinten, bruin, bordeauxrood..

We weten allemaal dat een goede tas een outfit echt maakt of breekt. Je kunt nog zo’n eenvoudige look dragen, met een statement schoudertas zie je er meteen stukken knapper uit. Andersom werkt het natuurlijk ook: je kunt een opvallende outfit wat meer alledaags maken met een eenvoudige rugzak. De warme maanden zijn net pas gestart maar in mode-land maken we ons alweer op voor de trends van dit najaar. Je kunt maar beter goed voorbereid zijn. Om jou op weg te helpen, vertel ik je hier meer over de tassen trends van najaar 2022.

Deze lente en zomer was de gewatteerde schoudertas al helemaal hot. Deze is lekker puffy, dik, en heeft vaak doorgestikte details. Hij mag klein zijn maar ook zeker oversized, en komt in allerlei kleuren. Niet alleen neutraal, maar zeker ook fel. Dat is dan meteen ook de tweede trend dit najaar. We mogen weer uitpakken met kleur! Laat zwart dus even links liggen en ga voor diverse tinten groen, rood, cerise roze of zelfs geel. Ook de tas met color blocking look is weer hot.


Het color blocking kan ook in zwart-wit. Tijdens de catwalkshows van diverse, internationale designers zagen we een behoorlijk aantal zwart-witte, strak vormgegeven tassen. Mooi om een monochroom zwarte look een stijl injectie mee te geven. Het draait ook om details in herfst 2022. De schakelketting was al erg populair aan onze tassen, en ook in het najaar loopt deze trend gewoon door. Met een opvallend chain hengsel aan je schoudertas maak je een stoere indruk. Juist erg leuk om een lieflijk jurkje wat meer contrast mee te geven.

Ga voor aaibaar en knuffelig met de teddy trend. Tassen in aardetinten gemaakt van een zacht, fluffy materiaal. Heerlijk om bij je te dragen deze herfst. Dit model is er zowel in een kleine als een grote shopper variant, maar ook als rugzak. Zo draag je je laptop nog een stylish en warm met je mee. Er zijn nog wat trends die doorlopen vanuit de zomer: witte tassen en de vintage look. Deze twee trends vind ik beide erg mooi, dus je kunt je wel voorstellen dat ik me heb laten inspireren voor het shoppen van twee nieuwe beauties!

Via Brandfield, de online shopping hemel voor prachtige tassen, zonnebrillen, horloges en veel meer, vond ik mijn twee nieuwe damestassen. Het fijne van deze tassen vind ik de eigenschap dat ik ze het gehele jaar door kan dragen. Waar ik voorheen koos voor zwart in de winter en licht in de zomer, draag ik mijn nieuwe Violet Hamden schoudertas en Jasper Conran crossbody bag gewoon altijd. Ik heb bij mijn tassen gelet op een stijlvol, vrouwelijk en vintage look design, maar ook op het materiaal.

Beide modellen zijn namelijk gemaakt van kunstleer, en dat is tegenwoordig ontzettend mooi en luxe van kwaliteit. Het kiezen voor imitatieleer voelt voor mij ook nog eens beter, omdat ik hiermee wat diervriendelijker bezig ben. Bovendien vind ik een kunstleren tas eenvoudig schoon te houden. Deze twee parels voldoen dus niet alleen aan de herfst trends 2022, maar bieden ook nog eens enorm veel gebruiksgemak! 

In samenwerking met Brandfield.

Styled by Romy

Terug naar boven