Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

Deze apps gebruik ik dagelijks

Dagelijks houd ik mij meer dan fulltime bezig met alles wat maar met social media te maken heeft – jullie weten allemaal dat mijn Instagram mijn bedrijf is en dat ik veel tijd en moeite steek in het maken van online content. Het tot stand laten komen van mooie campagnes- en samenwerkingen vind ik het allerleukste wat er maar is.

Het maken en bewerken van een foto, maar ook het plannen van mijn Insta-feed en het opdoen van inspiratie – het komt allemaal niet bepaald uit de lucht vallen. Ik heb een aantal fijne apps op mijn telefoon waar ik absoluut niet zonder kan.

Het voordeel van deze apps is dat je er geen ingewikkelde abonnementen voor nodig hebt, maar gewoon, alleen je Wi-Fi. Ook een Sim Only voldoet dus prima ;-). Bij een Sim Only-abonnement kun je zelf een abonnement binnen jouw voorkeuren samenstellen. Zo kun je niet alleen de duur van je abonnement, maar ook je internetbundel- en snelheid en een aantal extra bundels instellen.

Pinterest
Misschien een voor de hand liggende app, maar op Pinterest vind ik alles wat ik nodig heb aan dagelijkse inspiratie. Ik kan urenlang pinnend doorbrengen en heb borden vol mooie sieraden, quotes, vintage outfits maar ook complete zomer- en winter styling borden. Ga ik een Instagram-campagne doen, dan is Pinterest het eerste waar ik kijk.

Instagram
Dé app waar het voor mij allemaal om draait. Mijn Instagram is mijn werk en mijn grote passie; ik haal enorm veel voldoening uit het maken van een mooi plaatje. Of dat nu in samenwerkingsverband is of gewoon, voor mezelf. Ik gebruik Instagram als een creatief platform en ook om leuke, inspirerende mensen uit de mode-, beauty en interieur branche te connecten.

VSCO
Voordat ik mijn foto’s op mijn Insta-feed plaats, kijk ik in deze app even of alles kleur- en filter technisch mooi op elkaar aansluit. Soms komt het dan bijvoorbeeld wel eens voor dat ik een foto te warm vind, of een bepaalde kleur te fel in het geheel. Dat pas ik dan aan voordat de foto live gaat. In VSCO kun je je feed heel mooi plannen.

Lightroom
Voor mij onmisbaar, want Lightroom heeft de allermooiste filters. Je kunt in deze app ook heel mooi verschillende kleurtinten afzwakken of juist verlevendigen. Ik ben helemaal fan van de vintage filters in Lightroom. Ook maak ik mijn foto’s hier regelmatig wat korreliger in.

Snapseed
Met Snapseed kun je bepaalde gedeeltes van je foto heel mooi oplichten of juist donkerder maken. Dit doe je met de Selectief-tool. Nachtje slecht geslapen? Met Snapseed kun je bijvoorbeeld je ogen mooi uitlichten in de Portret-modus of een eventuele onderkin subtiel wegslepen.

Unfold
Dé app als het gaat om mooie, gelikte Insta Stories. Het gebruik van Stories wordt steeds populairder en een beetje fanatiek Instagrammer matcht zijn of haar Stories aan die mooie feed. Tip van mij: download vooral de betaalde templates in Unfold. Kost maar een paar euro en kun je prachtige pagina’s mee creëren.

Spotify
Ook zo’n app waar ik niet zonder kan, en waar ik complete thema-playlists heb samengesteld. Favoriet is mijn Sunday morning-playlist – deze zet ik heerlijk op tijdens het selecteren en bewerken van foto’s.

United Wardrobe
Eigenlijk véél leuker dan Marktplaats. In een handomdraai zet je hier dat ene te kleine jurkje of dat paar schoenen waar je eigenlijk niet op kunt lopen, op. Ik vind de vraagprijzen erg redelijk en je kunt er zelfs, uiteraard tussen je werk door ;-), shoppen uit de kast van je favoriete, bekende Instagrammers.

In samenwerking met Ben.

Styled by Romy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven