Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

* GESLOTEN * Copper balayage & healthy haircut bij Salon B Amersfoort + winactie

Weet je nog dat ik een paar maanden geleden voor het eerst naar Salon B Amersfoort ging? Op uitnodiging van stylist Lisa kreeg ik toen een hele mooie, zomerse balayage aangemeten. Laatst stuurde Lisa me weer een berichtje of ik weer langs wilde komen, dit keer voor een zeer welkome opfrissing van mijn coupe. Eh, dat laat ik me natuurlijk geen twee keer vragen! Zo geschiedde, en gisteren nam ik weer plaats in Lisa’s kappersstoel.

Voor wie nog niet bekend is met Salon B: het wordt hoog tijd. Deze salon, gevestigd door heel Nederland, staat bekend om haar laagdrempelige en professionele sfeer. Hier kun je terecht voor een fijne Healthy Haircut, een heerlijke wasmassage, een volledige kleurverandering van je haar of bijvoorbeeld een Olaplex treatment. De prachtige salon in Amersfoort bestaat uit drie verdiepingen en je waant je hier meteen bij binnenkomst in hair heaven.

De stylistes zijn allemaal even vakbekwaam, vriendelijk en behulpzaam. Bij Salon B werken ze als zelfstandig ondernemers en hebben ze allemaal een eigen werkplek. Ideaal, want zo kun je iedere keer terugkomen bij dezelfde, vertrouwde stylist. Ook ideaal is dat je bij Salon B Amersfoort ‘s middags een keuze kunt maken uit heerlijke, belegde broodjes. Deze worden dan tijdens je behandeling voor je gemaakt en gehaald. Wat een luxe!

In het zeer lichte, ruime pand van Salon B Amersfoort voel ik me meteen op mijn gemak. Amersfoort is een enorm bruisende stad met de leukste shopadresjes, dus kun je hier heerlijk tussen het scoren van nieuwe kleding of accessoires door, aanschuiven. Dat maakt het voor ons drukke, moderne vrouwen ideaal en tijdbesparend om toch even tussendoor naar de kapper te kunnen. Voordat we beginnen met de behandeling heb ik eerst een kort adviesgesprek met Lisa.

Ik sta altijd open voor alle suggesties van haarstylisten en houd van verandering. Dit keer besluiten we dat het tijd is om een stukje van mijn lokken af te knippen, en we gaan spontaan voor een kleurbehandeling! Ik krijg een wat warmere herfstlook en de aanzet van mijn haar, die voorheen koel donkerbruin was, gaat nu naar koper. Ook de lengtes en onderkant van mijn haar krijgen een koperkleurig sausje – helemaal volgens de laatste herfsttrends.

Lisa mengt mijn kleur en ik krijg een toner met koele tinten en een klein beetje koper aangemeten. Hierdoor krijg je dat mooie strawberry effect. Na een half uurtje intrekken wordt mijn coupe gewassen en krijg ik een héérlijke wasmassage. Ik voel me weer als herboren! Ik krijg de Colour Saver Shampoo van The Insiders, Salon B’s eigen merk, in mijn haar aangebracht.

Voor een extra boost van mijn nieuwe koperkleur, brengt Lisa het speciale Bright Copper Colour Mask van The Insiders in. Dit masker bestaat ook in Violet, voor blondines, en in Brown, voor brunettes. Het masker is perfect voor thuisgebruik en verfrist en verlevendigt je haarkleur binnen enkele minuten. Mijn haar wordt geknipt; ik krijg meer lagen in mijn coupe waardoor deze er volumineuzer uit komt te zien. Met de föhnborstel maakt Lisa grove slagen in mijn haarpunten.

Het resultaat: prachtig, glanzend en gezond, bouncy hair. Waar Lisa voorheen alleen de onderste helft van mijn haar geblondeerd had, is ze nu al bij mijn haaraanzet begonnen met koper. Mijn gezicht krijgt hierdoor een warmere, zachte uitstraling. Ook mijn groene oogkleur komt hier extra mooi door naar voren. Love it! Ik ben ontzettend blij met mijn nieuwe uitstraling, en omdat Lisa de beroerdste niet is geeft ze jou graag haar persoonlijke tips voor een mooie herfstlook prijs:

• Wil je een herfstkapsel geheel volgens de laatste haartrends? Gitzwart is helemaal hot, net als dus kopertinten en icy blonde. De lange, messy bob blijft helemaal on trend, net als assige, koele balayages
• Een snelle opfrissing en verlevendiging van je haarkleur vanuit je eigen badkamer? Kies voor het Bright Copper Colour Mask van The Insiders en gebruik dit haarmasker eens per week
• In de herfst gaan we allemaal weer aan de gebreide sjaals, maar ken je het gedoe met klitten in je nekhaar? Dit kun je voorkomen door je lokken van tevoren te behandelen met een olie. Hierdoor wordt je haar zachter en klit het minder snel
• Trakteer je haar wekelijks op een voedend masker; het is koud, vochtig en guur buiten
Föhn je haar extra goed voordat je naar buiten gaat. Niets zo breekbaar als nat haar!
• Breng een haarmousse voor extra volume en body, bijvoorbeeld die van Sebastian Professional, enkel en alleen in de haaraanzet aan. Wanneer je dit in je hele haar doet, worden je lokken veel sneller plakkerig
• Voor bescherming tegen de hitte van je föhn, krul-of stijltang gebruik je een spray op oliebasis, bijvoorbeeld van Bumble&bumble. Deze geeft diepe voeding en een rijke glans aan je haar
• De Salon B Colorshine behandeling geeft je haar een welkome proteïneboost tegen uitdroging
• Salon B heeft speciale, flexibele haarborstels die haarbreuk tijdens het föhnen voorkomen

Naast deze fijne tips hebben wij een ontzettend gave winactie voor jullie! Ik mag namelijk het volgende weggeven aan een hele gelukkige volger of lezer:

Win een Autumn Make-over door Lisa bij Salon B Amersfoort! Dit houdt in: een Healthy Haircut, een kleurbehandeling volgens de laatste herfsttrends, professionele styling én je gaat ook nog eens naar huis met een The Insiders goodiebag gevuld met de Colour Saver Shampoo en het Bright Colour Mask.

Dit moet je doen;
♥ Volg @StyledbyRomy en @HairbyLisavandeHoven op Instagram
♥ Wanneer je geen Instagram hebt, kun je Styled by Romy ook op Facebook liken
♥ Laat een berichtje onder deze blogpost achter dat je meedoet

Let op: deze winactie loopt ook via mijn Instagram– en Facebook account. Voor extra kans kun je dus zeker via meerdere kanalen meedingen. Ook mag je de prijs natuurlijk voor een ander winnen. De actie wordt op 18 oktober aanstaande gesloten, die week zal ik samen met Lisa de winnares trekken. Ik wens jullie allemaal veel succes!

In samenwerking met Salon B Amersfoort.

Styled by Romy

5 gedachten over “* GESLOTEN * Copper balayage & healthy haircut bij Salon B Amersfoort + winactie

  1. Jaaaa, hier doe ik super graag aan mee! Laatst heb ik mijn haar weer een stukje korter laten knippen maar naar mijn mening zit er nog steeds niet écht model in. Ik heb heel dik haar en een litteken op mijn hoofd waardoor ik het lastig vind te kiezen wat bij me past. Ook verven wil ik al jaren maar durf ik gewoon nooit haha. Ik vind het effect bij jou zó mooi! Het is inderdaad écht een perfect, warm herfstkapsel!

  2. Wauw wat een prachtige kleur ?, ik ben mijn haar/haarkleur altijd snel beu en heb het echt even met rust gelaten zodat het weer iets gezonder is. Nu ben ik wel weer klaar voor een oppepper, iets nieuws! Ik houd wel van een uitdaging! Ik doe dus graag mee 🙂

  3. Zou het super leuk vinden om naar Salon B te gaan! Ik heb zelf nogal een saaie bruine haarkleur maar wel met veeul krullen en wilde er verschillende karameltonen in aan laten brengen om de krullen meer te laten opvallen. Ik heb het zowel bij de Kinky Kappers als The Graduates in Utrecht laten kleuren en elke keer ging het finaaal fout. Of de highlights waren blond of bijna zwart en ze hebben meerdere keren over mijn hele haar wat moeten doen om dit recht te trekken, kon wel huilen. Zou erg graag een keer een goede behandeling willen hebben en zo blij zijn met het resultaat!

  4. Hele gave prijs!! Mijn haar heeft nog wat last van de seizoensverandering dus kan wel een verwenning gebruiken 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven