Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

REVIEW: Balayage @ Salon B Amersfoort

Met de komst van de zomer breng ik altijd graag verandering aan in mijn haar. Het mag wel wat lichter en iets warmer, en daarom was ik maar wat blij dat Lisa van Salon B Amersfoort me een mailtje stuurde: of ik niet eens langs wilde komen voor een fijne behandeling. Dat liet ik me geen twee keer zeggen en dus reisde ik gisteren af naar de salon. De prachtige en erg ruime, lichte salon is gevestigd aan de Kortegracht 9.

De salon ligt net buiten de stad van Amersfoort en heeft daardoor een top locatie – na of voor het shoppen kun je hier neerstrijken voor een behandeling. Salon B staat voor eerlijk en deskundig haaradvies, en elke salon is ingericht in speciale zones. Zo ook Salon B Amersfoort, waar verschillende afdelingen zijn voor massages en wassen, knippen en kleuren. Het pand doet een beetje denken aan een grote loft, erg mooi.

Alle haarstylisten bij Salon B zijn zelfstandig ondernemer en zijn allemaal even gepassioneerd. Salon B is altijd up to date en houdt zich bezig met de allernieuwste trends- en kleurtechnieken. Naast het aanbieden van diverse behandelingen – van knippen tot hoofdmassages tot kleuren – kun je er ook nog terecht voor luxe haarproducten van merken als The Insiders (hun eigen merk), Sebastian Professional, Bumble and bumble, Olaplex en Moroccanoil.

Wanneer ik plaatsneem in de heerlijke lounge hoek vraagt stylist Lisa me eerst naar mijn wensen, werk en of ze nog ergens anders rekening mee dient te houden. Wat wil ik uitstralen met mijn haar en looks? We komen al snel tot een chocolate chip balayage van verschillende karamel-bruintinten die van boven naar onder overgaan in een steeds lichtere kleur. Ook wilde ik graag de plukken rondom mijn gezicht wat opgelicht hebben.

Ik heb mijn lokken erg goed verzorgd, want er hoeft niet geknipt te worden. Eerst wordt mijn haar geblondeerd, dit moet even intrekken en daarna wordt mijn haar uitgespoeld in de speciale donkere ruimte voor wasmassages. Een heerlijke plek met grote banken waar je ultiem tot rust komt en het drukke, dagelijkse leven even ontvlucht. Ik krijg een heerlijke hoofdmassage én een Olaplex behandeling en, nadat mijn haar is afgedroogd, komt Lisa met de verf aan.

Hierin zitten oa. violet tinten die mijn gekleurde haar iets koeler gaan maken. Nu gaat het echt gebeuren – mijn haar wordt lok voor lok gekleurd en Lisa zorgt ervoor dat de bruintinten mooi in elkaar overlopen. De verf blijft 20 minuutjes intrekken en wordt vervolgens uitgespoeld. Ik krijg ook nog een conditioner in mijn lokken voor de ultieme hydratatie. Mijn nieuwe favoriete lijn voor mijn haar is trouwens de ‘Undone’ collectie van The Insiders.

Hiermee creëer je prachtig beachy, tousled haar. Lisa gebruikt deze productlijn in mijn lokken voor een minder gekunstelde look. Eindelijk is het tijd voor het resultaat! Al met al zit je toch wel urenlang in de stoel, maar het is het allemaal dubbel en dwars waard. Mijn haar wordt droog geföhnd met meerdere krulborstels van Salon B’s eigen merk, waardoor ik een volumineuze coupe krijg.

Mijn haar wordt vervolgens gekruld met een Chi krultang, nadat Lisa er een Undone-spray in heeft aangebracht waardoor het lekker messy gaat zitten. Ik houd namelijk niet zo van die hele glamoureuze krullen. Tijdens het krullen geeft Lisa me nog een paar aanvullende tips voor als ik straks op vakantie ga:

♥ Gebruik altijd producten met een UV-filter in je haar. Bescherm je lokken tijdens het zonnen en zwemmen met speciale producten – waarom wel je huid beschermen en niet je haar?
♥ Bind een sjaaltje in je haar of draag een hoed tegen de zon – stijlvol én beschermend tegen schadelijke UV-straling en chloor
♥ Voordat je op vakantie gaat kun je bij Salon B je haar nog even laten opfrissen en je kleur laten verlevendigen tijdens een speciale behandeling
♥ Was je haar ook op vakantie met een kleur beschermende shampoo
♥ Nog even snel een verandering in je haar voordat je naar de zon vertrekt? De laatste haartrends zijn gouden koper tinten, buttery blonde, opgelichte haarpuntjes, nude blond en asbruin
♥ Laat je krul- en stijltang eens links liggen op vakantie en werk eens met enkel je handen, wat elastiekjes en speldjes en je haar. Ga los met vlechten en creëer zo de ultieme festival look!

Nadat de laatste hand aan mijn coupe is gelegd bekijk ik tevreden het resultaat in de spiegel. Wat een geweldige kleur en wat staat de lichtere look goed bij mijn ogen en huid! Ik krijg er een veel zachtere uitstraling van. Ik ben ontzettend blij en denk er zelfs over om mijn hele haar maar op te lichten, maar daar ga ik nog even over dubben. Lisa geeft me nog een goodiebag mee en tevreden keer ik huiswaarts.

Mocht je nu ook een kleur- of knipbehandeling bij Salon B Amersfoort willen, ga dan even naar hun website en boek een afspraak. Ik keer zeker snel weer terug en heb mijn nieuwe favo salon gevonden. Ben jij al weleens bij Salon B geweest? Wat is jouw ervaring?

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Salon B Amersfoort.

Styled by Romy

Een gedachte over “REVIEW: Balayage @ Salon B Amersfoort”"

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven