Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

Zo organiseer je een tuinfeestje

Het organiseren van feestjes is natuurlijk één van de leukste dingen om te doen, en dan vooral in de zomer. Of je nu een picknick organiseert in het plaatselijke park, het feestje in je eigen tuin geeft óf er zelfs een locatie voor afhuurt – het is allemaal even leuk. Een paar dagen geleden organiseerde mijn vriendinnetje Gita ook een tuinfeestje waarvoor ze haar tuin ontzettend mooi had aangekleed.

Omdat ik regelmatig leuke barbecues, tuinfeestjes, etentjes en picknicks in het park meemaak besloot ik er een artikel over te schrijven. Ook als je ‘s zomers niet op vakantie gaat kun je op deze manier tóch dat vakantiegevoel in huis halen! Je kunt helemaal losgaan met de decoratie en er een Instagram-waardig geheel van maken. De reden dat mijn vriendin haar feestje gaf, was omdat ze geslaagd is voor haar opleiding.

Er zijn natuurlijk zat andere redenen te bedenken waarom je een feest wilt gaan geven. Misschien ben je wel jarig, wil je graag een dagje doorbrengen met je dierbaren, heb je eindelijk die nieuwe droombaan te pakken of heb je juist een nare periode af te sluiten. Voor al die gelegenheden heb ik mijn persoonlijke do’s en don’ts op een rijtje gezet voor hét ultieme tuinfeestje!

♥ Het alleen organiseren van een feestje is leuk, maar misschien wel nóg leuker met je beste vriendin of lover! Denk samen na over de organisatie en verdeel de taken. Nodigen jullie gemeenschappelijke vrienden uit of heb je juist allebei je eigen groepje?

♥ Calculeer van tevoren in hoeveel mensen er ongeveer komen. Dit kun je bijhouden in een speciaal aangemaakte Whatsapp-groep, in een Facebook-evenement of op een speciaal daarvoor bestemde website. Stem de ideale dag af met elkaar, voor mij is dit vaak de zondag.

♥ Bedenk een leuk thema voor je feestje. Voor de hand liggend is misschien het tropische thema met flamingo’s en tropisch fruit, maar je kunt ook kiezen voor een pastel thema, een all white party of juist een metallic aankleding met gouden en zilveren accenten. Tip: kijk even op Pinterest voor mooie inspiratie.

♥ Wil je het feestje gaan organiseren in je achtertuin, in het park of op locatie? Stem hier je decoratie op af. Ga je naar het park, koop dan bijvoorbeeld lampionnen die je in bomen kunt hangen en haal mooie lantaarns voor ‘s avonds. In de tuin kun je dan weer losgaan met ballonnen, confetti en slingers. Zorg voor een zeil dat je kunt ophangen voor wanneer het gaat regenen.

♥ Is er genoeg te doen voor je gasten? Een goed feestje regelt zichzelf wel, want meestal is iedereen druk aan het bijkletsen met elkaar. Maar om je feestje extra vorm te geven kun je bijvoorbeeld een leuke quiz bedenken, en als je een wat grotere ruimte ter beschikking hebt kun je spelletjes organiseren. Bijvoorbeeld badminton of Twister. Je kunt ook een backyard movie night organiseren op een groot scherm!

Wat ik altijd heerlijk vind is het lezen van magazines op een relaxt, zondags tuinfeestje met vriendinnen. Hiervoor heb je natuurlijk een gezellige zithoek nodig met een grote lectuurbak, krantenbak(ken) of een tijdschriftenrek. Hoe leuk is het om met een groepje vriendinnen lekker een middagje te scheuren en inspiratie op te doen? Maak meteen je eigen, persoonlijke moodboard.

♥ Zorg voor een grote tafel en genoeg zitplekken. Mijn vriendinnetje had dat heel leuk opgelost met zitzakken. Kleed eventueel aanwezige bankjes aan met grote kleden en kussens, of hang hangmatten op. Maak er iets gezelligs van! Zorg voor wat kleinere tafeltjes die je onderling verdeelt. Anders moeten je gasten steeds heen en weer lopen om eten of drinken te pakken.

♥ Creëer een Instagram-wall of een andere plek waar de genodigden helemaal los kunnen gaan met leuke foto’s. Bedenk een toepasselijke hashtag voor je feestje waarop iedereen alle foto’s later nog eens terug kan vinden op social media.

♥ Dat brengt me meteen op het volgende onderwerp: zelf heb ik een Insta X-polaroid camera waarmee je dus kant-en-klare foto’s kunt maken op het feestje. Bij HEMA en Urban Outfitters kun je de losse foto-houdertjes kopen – ze zijn er zelfs met geweldige, vooraf samengestelde fotolijstjes. Succes gegarandeerd!

♥ Toch wel de belangrijkste factor: eten en drinken. Maak een grote bak met punch waar iedereen uit kan tappen. Ook een grote limonade-tap met daarin vers fruitwater is aan te raden. Maak spiesjes met bijvoorbeeld tomaatjes en mozzarella en zorg voor voldoende stokbrood met lekkere smeersels. Je kunt ook kiezen voor tapas uit verschillende landen. Misschien is het wel een leuk idee dat iedereen zelf iets meebrengt!

♥ Muziek kan een feestje maken of breken. Zorg er ten alle tijden voor dat je buren geen last hebben van keiharde beats. Het is eerder aan te raden om de muziek gezellig op de achtergrond te houden. Stel je eigen playlist samen of bel een bevriende DJ die een uurtje komt draaien.

Ik hoop dat jullie door mijn tips op weg kunnen met jullie eigen tuinfeestje! Ik ben heel benieuwd naar jouw ideale tuinfeestje en de ingrediënten voor een geslaagde dag.

Styled by Romy

Een gedachte over “Zo organiseer je een tuinfeestje”"

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven