Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

Zo decoreer ik de perfecte zomerpicknick

Eén van mijn favoriete bezigheden in de zomer (en daarbuiten) is picknicken. Het is niet alleen enorm leuk om te doen met je beste vriendin of een groepje vrienden, maar ook een picknick als romantische date is helemaal goed. Ik vind het heerlijk om na een lange werkdag neer te ploffen op een kleedje in het park, samen met een vriendin en een fijn magazine.

De mogelijkheden met een picknick zijn eindeloos. Ontbijt in het park, picknick als lunch of zet de barbecue op als avondeten. Ook kun je bijvoorbeeld heel leuk je verjaardag vieren tijdens een uitgebreide picknick met vriendinnen. Omdat ik heel vaak picknick leek het me wel leuk om kort toe te lichten hoe je dit het beste aan kunt pakken!

__________________________________________

♥ Stiekem houd ik er heel erg van als het plaatje helemaal ‘klopt’. Met mijn Instagramfeed in mijn achterhoofd is het makkelijker shoppen. Het is natuurlijk nóg leuker als je een paar (Polaroid)foto’s met vriendinnen hebt en je picknick er flawless uit ziet. Daarom is een mooi plaid, een paar stijlvolle, grote kussens en een vintage look picknickmand helemaal leuk.

Het makkelijkste is daarbij een kleurenthema – voor de shoot kozen wij voor rood, wit, roze en goud. As usual.

♥ Vergeet je accessoires niet. Dan heb ik het niet over plastic wegwerp-bestek (mag natuurlijk wel); ik heb mijn goudkleurige bestek van thuis meegenomen voor deze foto’s. Heb je wat te vieren? Zorg voor een paar mooie champagneglazen. Ook servetjes, bekers, serveer-schaaltjes en bordjes mogen niet ontbreken. Wil je eenmaal thuis minder afwas dan kun je natuurlijk ook voor chique papieren bordjes gaan.

♥ Even iets minder glamoureus: ik heb altijd plastic zakjes en schoonmaakdoekjes mee. Handig om bijvoorbeeld vies geworden bestek in te doen, maar ook om afval te verzamelen en om je handen tussendoor mee op te frissen.

♥ Voor de gezelligheid kun je natuurlijk speakers en een stapel tijdschriften meenemen! Of misschien heb je wel een leuk spel. Ook onmisbaar vind ik een (InstaX) Polaroid camera. En mocht je je picknick ‘s avonds laat willen houden, dan kun je ervoor kiezen om een slinger met van die licht-peertjes in een boom te hangen.

__________________________________________

♥ Daar komt de Insta-addict in mij weer naar boven. Al tijdens het boodschappen doen kijk ik naar het uiterlijk van sommig eten en drinken. Zo’n roze limonade-fles staat natuurlijk picture perfect, net als een schaaltje verse aardbeien, een watermeloen, een karaf met water en stukjes vers fruit erin, glazen Coca-Cola flesjes, croissants, macarons, cupcakes, kersen, en natuurlijk niet te vergeten een stokbrood met lekkere tapenades.

♥ Wil je het allemaal wat feestelijker aankleden, dan kun je heel makkelijk een handje confetti rond strooien over je kleed, zoals wij ook gedaan hebben. Sneller en eenvoudiger kan bijna niet!

♥ Erg leuk en scheelt veel boodschappen: neem allemaal iets mee dat je thuis zelf gemaakt hebt. Home made ice tea-, ijskoffie of iced chai latte, een karaf met sangria, een heerlijke taart, een fruitsalade..

Ik vind het natuurlijk heel leuk om te horen of jij nog super tips hebt om een picknick aan te kleden! En natuurlijk hoor ik ook graag wat jij van mijn gestylede picknick vindt. Happy Friday!

Fotografie door Fleur.

Styled by Romy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven