Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

Yves Rocher’s ‘Pure Light’ foundation

Je zult wel denken.. wéér een Yves Rocher review! Maar het merk brengt momenteel zoveel leuks uit op beautygebied dat ik het niet kan laten om jullie erover te vertellen. Zoals jullie weten ben ik geen fan van enorm dikke plakkaten make-up op mijn gezicht. Ik heb natuurlijk geluk met een egale en makkelijke huid, maar ook ik heb regelmatig last van rode vlekjes of droge plekken in mijn gezicht.

Met de verwarming binnen en de kou buiten krijgt de huid elke keer veranderingen te doorstaan. Bij het kiezen van een foundation kun je hier dus maar beter rekening mee houden. Yves Rocher introduceert een lichte foundation die je huid ook nog eens goed hydrateert – daar hebben we behoefte aan! Deze mooie foundation heeft al veel enthousiaste reacties in de beauty wereld opgeleverd en dus was ik erg blij dat hij ook bij mij werd bezorgd.

Nu heb ik dus een lichte huid – dat wist je, maar ik draag meestal producten met een (licht) gele ondertoon op mijn huid. Dat komt dan weer door mijn Griekse roots. Het is dus erg moeilijk om een goed product te vinden voor een bleke huid zonder roze gloed. Ik kreeg de kleuren Beige 100 en Rose 100 opgestuurd, en zag echt direct dat Beige 100 veel en veel te donker voor mij is. Gelukkig is Rose 100 wél een match!

Zoals de naam misschien wel zegt zou je denken dat het hier om een roze ondertoon gaat, maar dat is niet per sé het geval. Het is een lichte, wat koelere tint die ook prima voor de ‘gelere’ ondertoon kan. Als je écht een heel warme huid hebt dan denk ik dat hij te koel is. Erg fijn aan de Pure Light foundation is dat hij die mooie nude, radiant look geeft zonder de huid uit te drogen.

Yves Rocher ontwikkelde namelijk een formule met Cellulair Water van Edulis; een exclusieve werkstof van Yves Rocher zelf, die geteeld wordt op hun velden in Frankrijk. Wauw! De foundation heeft een ultra-vloeibare formule voor een perfect natuurlijke teint. Hij voelt zacht aan op de huid en smeert erg makkelijk weg. Erg fijn: de foundation dient te worden aangebracht met een pipet, waardoor je enorm makkelijk doseert.

Je hebt maar een klein beetje nodig, want de Pure Light foundation verdeelt makkelijk over de huid en werkt zuinig. Je voelt direct dat het hier om een hydraterende foundation gaat, want je voelt de formule absoluut niet zitten op de huid. Ik heb het gevoel dat mijn poriën niet zo verstikt zijn als bij een reguliere foundation. Dat comfortabele gevoel komt misschien ook wel doordat er 0% alcohol, siliconen en parabenen in de Pure Light foundation zitten.

De foundation bestaat voor 98% uit natuurlijke bestanddelen, daar houd ik van. Ik krijg regelmatig vragen over mijn huid en hoe ik deze zo mooi houd, en dat komt doordat ik echt geloof in producten zonder allerlei schadelijke, chemische rotzooi. Ik denk dus dat de Pure Light foundation mij echt op het lijf geschreven is. Qua dekking zou ik zeggen dat hij rode vlekken en onregelmatigheden zeker erg goed maskeert.

Wanneer je echt puistjes of bijvoorbeeld donkere kringen hebt is het raadzaam om met een concealer bij te tippen. Want dat dekt de Pure Light foundation dan weer niet. Daar tegenover heb ik een práchtige, gezond ogende huid die lekker gehydrateerd aanvoelt én vrij is van rode vlekjes. Mijn teint ziet er egaal en glowy uit! Wat ik bij sommige meiden zie is een hele matte, dicht geplamuurde foundation waarbij je elk droog plekje ziet zitten.

Daar heb je bij de Pure Light foundation echt absoluut geen last meer van – het is net alsof er een dun, corrigerend en glanzend laagje over je huid wordt gelegd. Prettig is dat mijn huid gedurende de dag niet vet wordt en de foundation ook niet gaat vlekken of uitlopen. We have a winner!

De Pure Light Foundation is nu online en in alle Yves Rocher winkels verkrijgbaar voor de prijs van €19,90. Dat is misschien niet per sé goedkoop, maar zit zeker onder de prijs van foundations van de duurdere merken. Een soort fijne middenweg, zeg maar. Ik zou hem je zeker aanraden voor wanneer je een natuurlijke, luchtige foundation zoekt!

De producten in deze Review zijn toegestuurd door een merk.

Styled by Romy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven