Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

Samenwonen: mijn persoonlijke tips

Sinds 2010 heb ik een relatie met mijn vriend Mauricio, en sinds 2013 wonen wij samen. Doordat we elkaar voor onze relatie officieel werd al een paar jaar kenden, verliep alles heel geleidelijk. Het samenwonen was dan ook geen enorme verandering voor ons. Maar, er moesten wel een aantal zaken gewijzigd worden en als ik op onze verhuizingen terugkijk had ik graag een aantal dingen anders aan willen pakken.

Daarom leek het me leuk en vooral ook handig om deze blogpost voor jullie te schrijven! Omdat ik al 7 jaar samen ben met mijn vriend en in al die jaren een heleboel heb geleerd over het samenwonen deel ik vandaag heel graag mijn ervaringen. De beslissing om te gaan samenwonen is namelijk een hele grote en belangrijke, en ik help jullie natuurlijk graag bij deze stap.

♥ Maak een checklist
In mijn omgeving sta ik bekend als degene die altijd zo goed georganiseerd en gepland is. Ik heb altijd alles van tevoren uitgestippeld en laat liever niets aan de verbeelding over. Nu hoef jij natuurlijk niet zo extreem geordend te zijn als ik, maar ik kan je wél aanraden om een goede checklist te maken. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je je belangrijke documenten in een map geordend hebt, zoek al je spullen uit en gooi ook voldoende weg.

Heel belangrijk: wees echt op tijd met inpakken en verzamel daar meer dan genoeg dozen voor. Bij onze tweede verhuizing waren we daar echt te laat voor en moesten we op de dag van vertrek ook nog heel veel schoonmaken (oeps). Zorg ervoor dat je je dozen goed labelt en erop schrijft bij welke kamer de inhoud ervan hoort. Zeg oude energieleveranciers op tijd op, en zorg ervoor dat je ook in je nieuwe huis genoeg boodschappen aanwezig hebt.

♥ Hulp bij de verhuizing
Komen we meteen bij toch wel een heel belangrijk punt aan: vraag echt voldoende hulp. Ik wil zelf altijd alles zelf doen en vind het moeilijk om de touwtjes uit handen te geven. Maar een goed verhuisbedrijf kan je echt enorm veel tijd en geld besparen. Wij hadden bijvoorbeeld bij onze tweede verhuizing geen grote bus en moesten dus steeds op en neer blijven rijden.

Een verhuisbedrijf hoeft niet veel geld te kosten, kijk bijvoorbeeld eens bij Student verhuizers. Dit bedrijf, opgericht door studenten die graag de handen uit de mouwen steken, helpt jou graag voordelig aan een snelle en gemakkelijke verhuizing zonder stress. Want we weten allemaal hoeveel aanslag een verhuizing op een relatie kan hebben!

♥ Twee stijlen samenvoegen
Dit vond ik heel pittig, ik ben namelijk echt heel stijlvast en mijn vriend houdt bijvoorbeeld echt niet van roze. Dan heb je bij mij al snel een groot probleem, haha. Gelukkig houdt hij net als ik van goud en besloten we de basis van onze woning in aardetinten te houden. Dan kun je met de woonaccessoires los in elke kleur die je wilt.

Nog een leuke tip: kijk wat je beide al aan meubels hebt en knap deze eventueel op. Likje goudverf eroverheen en klaar! En voor nog meer combineer-inspiratie bekijk je gewoon even de collages in dit artikel.

♥ Communicatie
Dit is een tip voor als het samenwonen eenmaal is begonnen. Na de verhuizing is het natuurlijk tijd om van elkaar en het samenwonen te genieten. Zorg ervoor dat je, ook tijdens drukke tijden, voldoende momenten met elkaar samen plant. Mijn vriend en ik hebben een soort afspraak dat we elke avond samen eten en ook ‘s morgens samen zijn voordat we naar ons werk gaan. En blijven praten: wij praten echt over álles. De afgelopen 7 jaar gingen echt niet altijd vanzelf.

Een relatie krijgt natuurlijk te maken met ups en downs, maar het is écht zo dat als je overal over kunt praten de sfeer thuis ook open is. Maak alles bespreekbaar, ook wanneer je even je dag niet hebt, twijfelt aan jezelf of misschien wel aan je relatie. Steun elkaar om elkaars dromen na te jagen en doe ook zeker genoeg los van elkaar. Houd je eigen hobby’s en passies aan en blijf elkaar verrassen.

Accepteer elkaars eigenschappen, want tijdens het samenwonen liggen deze echt onder een vergrootglas. Zo heb ik de afgelopen jaren tijdens het samenwonen geleerd om geduldiger te zijn en om taken uit handen te geven. Ook ben ik wat minder snel gestresst en dat komt dan weer doordat mijn vriend dus wat rustiger van karakter is dan ik. Wij hebben juist tijdens het samenwonen een mooie balans gevonden.

♥ Een duidelijke taakverdeling
Mijn laatste tip maar een enorm belangrijke: wie doet wat in het huis? Mijn vriend heeft de koksopleiding gedaan en heeft heel veel horeca-ervaring, daardoor vindt hij het leuk om te koken en staat hij bijna elke avond in de keuken. Yep, ik heb het echt getroffen. Op mijn beurt zorg ik weer voor het stofzuigen, de was en het inruimen van de vaatwasser en de boodschappen doen we vaak om en om.

Ik hoop dat ik jou op weg heb kunnen helpen bij het plannen van het samen gaan wonen met je vriend of vriendin. Vergeet nooit om hiervan te genieten en wees niet bang om om hulp te vragen. Je moet niet alles alleen willen doen! Wat waren jouw belangrijkste punten of misschien wel obstakels bij het samenwonen?

In samenwerking met Student verhuizers.

Styled by Romy

Een gedachte over “Samenwonen: mijn persoonlijke tips”"

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven