Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

REVIEW: Yves Rocher’s Sensitive Végétal kalmerende Huidverzorging

Hi fashionlovers, vandaag laat ik jullie kennismaken met mijn nieuwe skincare-producten van Yves Rocher, namelijk de ‘Sensitive Végétal’-lijn. De naam zegt het al; deze mooie lijn is uitermate geschikt voor droge, trekkerige en onregelmatige huidjes. In de Sensitive Végétal-lijn zit het extract van de Siegesbeckia Orientalis-plant verwerkt, en dit extract heeft een bewezen kalmerend en hydraterend effect op de onrustige huid. Het is een geneeskrachtige plant uit de Chinese geneeskunde, en wordt breed ingezet tegen niet alleen huidproblemen, maar ook tegen bijvoorbeeld nierproblemen. Een wonderplant dus!

2Ik heb 4 producten uit de Sensitive Végétal-lijn ontvangen, maar de lijn telt in totaal 8 producten voor een zo compleet mogelijke huidverzorging. Ik ontving het Intensief Verzachtend Concentraat, de Comfortabele Oogverzorging, de Kalmerende Micellaire 2-in-1 Reinigingslotion en de Hydraterende Crème tegen rode vlekken. De verpakkingen van de Sensitive Végétal-lijn zien er zeer rustgevend en clean uit; geen schreeuwerige opdruk of letters maar een wit met pastelroze verpakking. Erg mooi!

34Als eerst testte ik de Hydraterende Crème tegen rode vlekken. Ik heb een vrij zuivere en makkelijke huid, maar ik heb soms weleens last van rode, droge plekjes op mijn wangen, kin en rondom mijn neus. Vooral na het douchen heb ik hier last van. Deze crème heb ik zowel ‘s avonds als ‘s morgens gebruikt, en hij werkt erg verzorgend. Hij voelt comfortabel aan op de huid, en heeft een fijne, neutrale geur. Deze crème is fris en mild, en voelt zeer verkoelend aan. Hij heeft een romige gel-structuur, je hebt hier niet veel van nodig. De crème is na een kwartier ingetrokken, en mijn huid knapt er zichtbaar van op. Minder rode vlekken, en erg zacht en glad! In één potje zit 50 ml.

56Dan het Intensief Verzachtend Concentraat, ik snapte eerst niet helemaal hoe ik dit product moest gebruiken. De uitleg op de verpakking mocht wel iets duidelijker zijn. Ook het concentraat kun je zowel ‘s avonds als ‘s morgens aanbrengen. Het ruikt iets sterker en kunstmatiger dan de crème. Het werkt als een serum, en het product is heel geconcentreerd en dus zuinig in gebruik. Het prikt iets op mijn wangen, maar zodra ik ‘s morgens wakker word heb ik een babyzachte huid en zijn mijn rode vlekken, droge plekjes en onzuiverheden zo goed als weg. Voordeel is de pompflacon waardoor het product heel hygiënisch is. In één flacon zit 40 ml.

78Ik was heel erg benieuwd naar de Kalmerende Micellaire 2-in-1 Reinigingslotion. Micellair water werkt als een supersnelle make-upremover, en trekt als een magneet vuil aan. Het is een 2-in-1 verzorging waardoor je verder geen ander product nodig hebt, wat natuurlijk wel kan als je dit fijn vindt. Ik ben zeer tevreden over dit product; er was maar 1 watje voor mijn hele gezicht nodig om schoon te maken! Het water reinigt diep en doeltreffend, voelt verkoelend en kalmerend aan en kan ook rondom de ogen worden gebruikt. Alle sporen van make-up zijn verdwenen, en het reinigt ontzettend snel. Klein nadeel, het prikte iets op mijn wangen. In één flesje zit 200 ml.

910Ik heb standaard een tube oogcrème op mijn nachtkastje staan; ik heb dan wel nooit last van wallen, maar donkere kringen zijn mij niet vreemd. De Comfortabele Oogverzorging zou mij hierbij moeten helpen. Je kunt de crème ‘s avonds en ‘s morgens aanbrengen, en hij biedt verzorging en comfort aan de huid rondom je ogen. Er zit 15 ml in een tube, en je hoeft het maar heel dun aan te brengen. Deze oogcrème is ook heerlijk in combinatie met bovenstaande gezichtscrème. De huid rondom de ogen voelt direct verkoelend aan, en geeft een matte finish. De volgende ochtend voelt mijn huid vol en gehydrateerd aan, en zijn mijn donkere kringen iets weggetrokken. Naarmate je de crème vaker gebruikt, trekken wallen en donkere kringen steeds meer weg.

Je leest het al; ik ben zeer tevreden over deze fijne productlijn. Ik gebruik de producten nu bijna een week, en ik zie een enorm positief effect op mijn huid. Mijn huid is voller, zachter, minder gevoelig en de plekjes zijn minder droog en rood. Wat ook nog eens heel fijn is is dat er in deze productlijn geen parfum, kleurstoffen, alcohol en parabenen zitten, en dat alles 100% natuurlijk is. Alle producten zijn nu te koop bij Yves Rocher, en er zitten regelmatig fijne kortingen op. Hier nog even de prijzen;

<3 Hydraterende crème tegen rode vlekken: 15,90
<3 Intensief Verzachtend Concentraat: 18,00
<3 Kalmerende Micellaire 2-in-1 Reinigingslotion: 7,90
<3 Comfortabele Oogverzorging: 12,90

Ben jij nieuwsgierig geworden naar deze productlijn van Yves Rocher? Zou je de producten kopen naar aanleiding van deze review? Hoe verzorg jij je gevoelige huid het liefste?

Deze producten heb ik opgestuurd gekregen ter review

Styled by Romy

2 gedachten over “REVIEW: Yves Rocher’s Sensitive Végétal kalmerende Huidverzorging

  1. Like!! I blog frequently and I really thank you for your content. The article has truly peaked my interest.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven