Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

REVIEW: Scholl Velvet Smooth ‘Wet & Dry’ Elektrische voetvijl & voetserum

2Stijgende temperaturen betekenen automatisch ook dat we onze favoriete sandaaltjes- en slippertjes weer aan kunnen. Omdat daar natuurlijk een perfect verzorgde voet bij hoort, lanceert Scholl haar nieuwe Velvet Smooth ‘Wet & Dry’ elektrische voetvijl. Nu wás ik al groot fan van de producten van Scholl, en gebruik ik hun elektrische nagelvijl- en voorgaande voetvijl zeer regelmatig. Nieuw aan de Wet & Dry elektrische voetvijl is dat de vijl nu draadloos en oplaadbaar is, en natuurlijk ook het feit dat je hem sinds kort ook onder water kunt gebruiken. Dat bespaart ons ‘s morgens weer een hoop tijd onder de douche!

345Het fijne aan de producten van Scholl vind ik het idee dat je je eigen pedicure-salon thuis kunt nabootsen. Een pedicure-behandeling is heerlijk en ontspannend, maar kan een hoop tijd- en geld kosten. De nieuwe Wet & Dry elektrische voetvijl heeft een cute, pastelblauw met witte vormgeving en zit in een verpakking samen met de bijbehorende oplader. Hij kost €59,99 en is verkrijgbaar bij oa. Kruidvat, Blokker en Bol.com. Ik vind de prijs van de Wet & Dry elektrische voetvijl om eerlijk te zijn niet heel betaalbaar, maar omdat ik positieve ervaringen heb met de producten van Scholl hoop ik dat deze voetvijl zijn geld waard is. Zijn handige formaat heeft hij in ieder geval mee, en daarnaast ligt de voetvijl zeer fijn in de hand.

Ook de bijgeleverde oplader vind ik ontzettend handig – voorheen werkten de voetvijlen van Scholl nog op batterijen. De Wet & Dry elektrische voetvijl heeft 2 snelheden. Ik zou de structuur van de roller zelf omschrijven als gemiddeld, want ik vind hem zeker niet mild maar ook niet erg grof. Dit is prima voor mijn voeten, want vooral na een lange werkdag heb ik op de bal van mijn voeten, onder mijn grote teen en op mijn hiel behoorlijk last van terugkerend eelt. Ik heb de Wet & Dry elektrische voetvijl op zowel een droge als natte huid getest, en was vooral over het gebruik op droge voeten erg enthousiast. Ik zie mijn eelt letterlijk verdwijnen met deze vijl. Ook vijlt de roller erg prettig en zeker niet pijnlijk, en geeft het apparaatje het zelf aan wanneer je teveel eelt gaat weghalen. De rollers zijn tevens verwisselbaar en kun je na een tijdje opnieuw los kopen.

Ook onder de douche vind ik dit een prima en handig product. Wel merk ik dat de Wet & Dry elektrische voetvijl bij mij minder eelt weghaalt onder de douche, dan wanneer je hem droog gebruikt. Ik raad aan om voor het vijlen onder de douche een grove scrub voor de voeten te gebruiken, om zo het resultaat te optimaliseren.

678Na het vijlen kun je je voetjes lekker verzorgen met het Scholl Velvet Smooth Dagelijks hydraterend serum, met een inhoud van 30 ml per flesje. Dit serum kost €8,50 en is verkrijgbaar bij oa. Kruidvat, Wehkamp en Bol.com. Scholl belooft ons met dit product intens gehydrateerde voeten met direct zichtbaar resultaat. Dit serum bevat hyaluronzuur én groene kaviaar, wat perfect zou moeten zijn voor de verzorging van de droge huid. Daarnaast is het Dagelijks hydraterend serum ideaal voor dagelijks gebruik en zou het perfect moeten zijn als afsluiter na gebruik van de voetvijl hierboven. Dit klopt inderdaad, want wanneer ik het serum ‘s avonds voor het slapen gaan aanbreng, word ik de volgende ochtend wakker met gladde, zachte voeten. Ook voelt het serum verkoelend aan op de huid, wat ik heel aangenaam vind na een lange, zomerse werkdag.

Wat ik overigens minder fijn vind aan dit serum, is het feit dat hij niet vol en vet van structuur is. Daardoor voelen mijn voeten niet voldoende gevoed aan. Ik zou het Dagelijks hydraterend serum daarom vooral aanraden als verkoelend product bij vermoeide voeten.

9Je leest het hierboven al; over de voetvijl ben ik weer erg enthousiast, over het serum heb ik eigenlijk niets bijzonders te melden. Dit is gewoon een prima serum, maar is voor de écht droge voetjes niet voedend genoeg, naar mijn mening. Ben jíj al bekend met de producten van Scholl? Ga je de Wet & Dry elektrische voetvijl en het Dagelijks hydraterend serum zelf ook uitproberen? Scholl roept ons deze zomer op om onze ervaringen te delen met de hashtag #Schollwowfeet.

Shop the Post[show_shopthepost_widget id=”1596548″]

De producten in deze review heb ik toegestuurd gekregen.

Styled by Romy

2 gedachten over “REVIEW: Scholl Velvet Smooth ‘Wet & Dry’ Elektrische voetvijl & voetserum

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven