Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

REVIEW: Primark PS…PRO make-up

28juniReviewPrimarkmakeup2Bij Primark kom ik niet alleen voor leuke kleding- en accessoires, de beauty-afdeling is ook favoriet. Afgelopen week kreeg ik een superleuk pakketje met de nieuwste make-up van PS…PRO binnen. PS…PRO is Primark’s eerste high performance beauty-range, en deze werd begin juni gelanceerd. ‘Als aanvulling van de huidige PS Beauty-collectie bieden de PS…PRO producten een nog hogere kwaliteitsgarantie ontwikkeld met geavanceerde technieken. Dé perfecte items voor beauty fans die hun regime tot een hoger niveau willen tillen’, zo stelt Primark zelf. Dat maakte mij natuurlijk wel nieuwsgierig!

PS…PRO wil met hun nieuwe lijn vooral focussen op de perfecte basis voor onze make-up. Met deze nieuwe productlijn kunnen we ons perfect voorbereiden op het krijgen van een flawless huid. Premium ingrediënten en superieure formules zouden moeten zorgen voor een lang houdbare en professionele make-up look.

Minerale Foundation in #01 ‘Ivory’ / 32 ml / €7
28juniReviewPrimarkmakeup3Ik begin natuurlijk met het aanbrengen van de minerale foundation. Mijn huid is vrij licht en wat koeler en heeft een gele ondertoon. Ik dacht eigenlijk dat ‘Ivory’ de lichtste tint bij PS…PRO was, maar dat is #00 ‘Porcelain’. Daarom twijfelde ik, bij het zien van deze foundation, of dit wel de goede tint voor mij zou zijn. De foundation heeft wél een gele ondertoon, dus dat is positief. Eenmaal op mijn huid merk ik dat de kleur eigenlijk prima is, doordat mijn huid in de zomer iets donkerder is. Waar Primark goed aan heeft gedacht is zonnefactor 15 die in deze foundation zit. Bij het aanbrengen van dit product merk ik meteen dat hij zuinig in gebruik is, en dat je dus niet veel nodig hebt voor een goede dekking.

Deze foundation is makkelijk in de huid te blenden en geeft een mat maar toch gezond effect. Ook heeft hij een vrij volle maar toch goed vloeibare textuur. Hij blijft gedurende de dag prima op mijn huid zitten; ik ben tevreden! Deze minerale foundation geeft een medium dekking.

CC Concealer Palette / 5 x 1,5 g / €7
28juniReviewPrimarkmakeup428juniReviewPrimarkmakeup5Zo’n concealer palet heb ik nog nooit geprobeerd, maar dit stond wel hoog op mijn lijstje. Dagelijks gebruik ik namelijk een vloeibare concealer voor kleine plekjes op mijn huid en voor eventuele donkere kringen. In dit palet zitten 5 tinten, waarvan de linker 3 kleuren de bruintinten zijn, en je rechts groen en geel vindt. Ik was altijd in de veronderstelling dat in zo’n palet ook een roze tint aanwezig moet zijn. Wel zit er een handig kwastje bijgevoegd en een spiegeltje, dat goed werkt. De concealer heeft een crème-textuur, en brengt makkelijk aan op de huid. Ook vind ik met name de bruintinten erg goed van pigment. Hoe werken de verschillende kleurtjes ook alweer?

De groene kleur neutraliseert rode plekjes- en puistjes. Met de gele kleur kun je donkere kringen, al dan niet met een paarse ondertoon, mooi camoufleren. De overige 3 tinten kun je gebruiken om met elkaar te mixen voor een perfecte tint bij jouw huid. Deze laatste 3 kleuren heb ik niet gebruikt omdat ik ze te donker en te bruin vind voor mijn huid. Waar ik wél heel tevreden over ben is de paarse en gele kleur. De gele tint camoufleert perféct de donkere kringen rondom mijn ogen, en de groene tint werkt puistjes op mijn wangen en rondom mijn wenkbrauwen super weg. Het enige nadeel wat ik kan bedenken is dat je er ‘s morgens iets meer tijd aan kwijt bent.

‘Miracle Pencil’ / €3
28juniReviewPrimarkmakeup6Dit handige potlood kun je inzetten om een mooie, strakke lijn om je lipmake-up te trekken als je bent uitgeschoten, en daarnaast kun je het in de waterlijn van je ogen aanbrengen voor een frissere blik. Ook is dit potloodje inzetbaar als concealer. Daar houd ik van, zo’n multifunctioneel product! Dit potloodje heeft een creamy textuur en brengt makkelijk aan op de huid. Ik vind hem perfect werken op rode vlekjes- en puistjes, en daarnaast heb ik hem gebruikt om mijn eyeliner en wenkbrauwpotlood mee te corrigeren. Dit is een prima product om mee te nemen in je tas tijdens een lange (werk)dag, en om tussendoor je make-up even mee bij te werken.

Finishing Powder / 11 g / €7
28juniReviewPrimarkmakeup728juniReviewPrimarkmakeup8Dagelijks gebruik ik bananenpoeder voor een flawless, babyzachte huid. Dit poeder van PS…PRO is wit van kleur, zou lang op de huid moeten blijven zitten en zou de perfecte fixatie moeten zijn voor basismake-up. Het potje waarin dit poeder zit, vind ik helaas vrij slecht van kwaliteit. Het poeder zélf daarentegen, wat ik heb aangebracht met mijn Real Techniques-poederkwast, is ontzettend makkelijk over de huid te verdelen. De witte kleur van het poeder vervaagt op mijn huid, en kan bij donkerdere huidjes ook prima gebruikt worden als highlighting powder. Mijn make-up blijft de gehele dag op zijn plek zitten door dit poeder, en mijn huid voelt daarnaast babyzacht aan. Dit Finishing Powder vervaagt mijn poriën en camoufleert rode plekjes op een subtiele manier.

‘HD Brows’ Longwear Eyebrow Pen in #01 ‘Grace’ / €3
28juniReviewPrimarkmakeup9Deze pen zou ideaal moeten zijn om je wenkbrauwen mee in te kleuren. Vorige week heb ik natuurlijk mijn wenkbrauwen laten verven en harsen, en daarom was ik van tevoren bang dat deze kleur te warm voor mijn wenkbrauwen zou zijn. Niets is minder waar, want dit bleek een prima tint voor mijn koele wenkbrauwen! De textuur van dit potlood omschrijft zich nog het beste als dat van een dunne viltstift. Hij werkt erg makkelijk, snel en doeltreffend en tekent strakke wenkbrauwen. Nadeel vind ik dat hij niet makkelijk te corrigeren is bij eventueel uitschieten. Toch ben ik erg tevreden aangezien mijn wenkbrauwen er de hele dag picture perfect uitzien.

‘Ultra Shine’ Lipgloss in #01 ‘Supermodel Nude’ / 4,5 ml / €4
28juniReviewPrimarkmakeup10‘Supermodel Nude’ is de naam van deze lipgloss, maar de kleur doet toch anders vermoeden. Ik vind dit namelijk geen nude, maar meer richting fuchsiaroze. Ook de textuur van deze lipgloss voelt bij het swatchen vrij waterig en plakkerig aan. De gloss geeft ook op mijn lippen een ietwat waterige kleur af, met een kleine roze gloed erdoorheen. Ook is hij op mijn lippen helaas erg plakkerig van textuur. Wat ik wel fijn vind, is het applicatortje waarmee je heel precies kunt werken.

28juniReviewPrimarkmakeup1128juniReviewPrimarkmakeup12Hierboven heb ik van elk product swatches toegevoegd voor een duidelijker beeld van de pigmentatie. Op de foto hieronder zie je mijn totale look, waarbij de nadruk ligt op een egale huid, strakke wenkbrauwen en een roze lip. Met de producten van PS…PRO kun je naar mijn mening prima een betaalbare maar kwalitatief goede make-uplook creëren.

28juniReviewPrimarkmakeup13De producten van PS…PRO liggen momenteel in de winkels. Ik ben benieuwd welk product jouw favoriet is. Ga jij deze betaalbare look ook scoren?

De producten in deze review heb ik toegestuurd gekregen.

Styled by Romy

2 gedachten over “REVIEW: Primark PS…PRO make-up

  1. Hoi Romy, de look ziet er prachtig uit dus dat opent nieuwe make-u deuren, Toevallig moet ik binnenkort naar de Primark dus ik ga meteen een kijkje nemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven