Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

REVIEW: O’right ‘Recoffee’ Volumizing shampoo & Rose hip seed oil

Vandaag stel ik jullie voor aan de groenste shampoo ter wereld: de O’right ‘Recoffee’ Volumizing Shampoo. O’right maakt natuurlijke haarverzorgingsproducten en verbindt hierbij de ecologische lifestyle met traditionele, Taiwanese rituelen. Alle O’right producten zijn tot stand gekomen vanuit hun enorme liefde voor gezondheid en de natuur. Sinds 2006 is het merk volledig groen – hun producten en productieproces zijn volledig gecertificeerd en dus duurzaam.

Voor een echte milieu- en dierenliefhebber als ik is dit merk dan ook perfect. De duurzaamheid begint bij O’right al bij hun milieuvriendelijke verpakkingen, deze worden op natuurlijke wijze uit plantaardig afval gewonnen. Heel bijzonder is dan ook het ‘Tree-in-a-Bottle’ concept: onderop elke fles shampoo bevindt zich een dopje waarin plantzaadjes zitten. Onder optimale omstandigheden kan de fles binnen 1 jaar gecomposteerd worden. Hierbij komen dan zaden vrij waaruit de acacia-boom tot groei komt!

De shampoos van O’right zijn vrij van parabenen, sulfaten, kleurstoffen en houdbaarheid- en verdikkingsmiddelen. De producten irriteren niet, geven een zijdezacht, reinigend schuim, drogen de huid niet uit en breken biologisch zeer snel af. Speciaal voor mijn ietwat droge, licht golvende haar ontving ik de ‘Recoffee’ Volumizing Shampoo. Omdat gezond haar bij een gezonde hoofdhuid begint zit er koffieolie in dit product.

Koffieolie beschermt de hoofdhuid, heeft een natuurlijke UV-filter en stimuleert de aanmaak van nieuwe cellen, waarmee het verouderingsproces van huid en haar dan weer wordt tegengegaan.

De ‘Recoffee’ Volumizing Shampoo bevat verscheidende plantextracten die zorgen voor een gezondere hoofdhuid en verminderde irritatie, wat vaak wordt veroorzaakt door overmatige talgproductie. Het haar wordt versterkt vanuit de haarwortel voor een vollere haardos en een gezondere hoofdhuid, zo belooft O’right.

Ik heb deze shampoo langer dan een maand getest en merkte aan het begin dat mijn hoofdhuid heel erg moest wennen aan zo’n natuurlijk product. In de beginperiode werd mijn haar sneller vet en mijn hoofdhuid reageerde op de shampoo. Dit komt doordat we onbewust veel schadelijke ingrediënten in onze reguliere shampoos hebben zitten. De hoofdhuid moet hier even van afkicken, maar na een weekje of anderhalf was dit gebeurd.

De shampoo ruikt ontzettend lekker en dus heel natuurlijk naar koffiebonen. Dit blijf je lichtjes ruiken in je haar. Mijn hoofdhuid voelt veel gezonder en gehydrateerder aan. Ook merk ik al na één keer gebruiken dat mijn haar er voller en volumineuzer uitziet. Tip: laat de shampoo tijdens het wassen even intrekken voor een betere opname van haar natuurlijke stoffen.

Waar ik voorheen nog wel eens jeuk had op mijn hoofdhuid is dit nu als sneeuw voor de zon verdwenen. Ook merk ik dat ik veel minder haaruitval heb dan voorheen, toen ik nog minder natuurlijke shampoos gebruikte. Je kunt de ‘Recoffee’ Volumizing Shampoo gebruiken met elke conditioner dan ook, maar er is ook een speciale Recoffee Conditioner.

Als dagelijkse aanvulling op mijn haarverzorging gebruik ik de O’right Rose hip seed oil. Deze olie bevat wilde rozenbottel-olie uit Zuid-Amerika. De olie is rijk aan anti-oxidanten en Vitamine C.

Hierdoor krijgt je haar een diepe voeding en een rijke glans. Het haar wordt door de Rose hip seed oil van binnenuit hersteld, en daardoor krijgen je lokken hun ultieme gladheid- en vitaliteit weer terug. Heb jij gekleurd of beschadigd haar, dan is dit product ideaal voor je. Het is ook in te zetten ter bescherming bij het stijlen en krullen of föhnen van je haar. Per keer heb je maar een druppeltje nodig voor een maximaal resultaat. Bij mijn lange haar worden gespleten puntjes optimaal aangepakt.

Ook merk ik dat mijn haarpuntjes voller en glanzender ogen. Het haar krijgt dankzij de Rose hip seed oil de uitstraling alsof het net onder handen is genomen door de kapper. Ik gebruik deze olie dagelijks en zie erg veel verschil in met name mijn haarpunten – deze zijn minder droog en veel zachter en gehydrateerder dan voorheen. De Rose hip seed oil is dan ook ideaal om tussen kappersbeurten in te gebruiken om het haar in optimale staat te houden.

Je merkt vast al dat ik erg te spreken ben over de haarverzorging van O’right. Mocht je het ook willen proberen: je kunt de producten in de online shop van O’right bestellen óf kopen bij geselecteerde salons. De shampoo kost €21,75 en de olie €39,50. Dit is natuurlijk niet heel goedkoop, maar wat mij betreft de investering waard omdat je een natuurlijk, duurzaam en zuinig product in huis haalt. Ben jij al bekend met de producten van O’right? Let jij op duurzaamheid in je dagelijkse haarverzorging?

De producten in deze Review heb ik gekregen.

Styled by Romy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven