Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

REVIEW: MUA ‘Twelfth Night’-winter look

Met de feestdagen in het vooruitzicht leek het me wel een leuk idee om een winterse look te creëren! Jullie weten vast wel dat ik een zwak heb voor het merk MUA; hun make-up stelt me nooit teleur en is ook nog eens heel fijn geprijsd. Ook zijn de producten vaak stuk voor stuk supergoed gepigmenteerd. Vandaag laat ik jullie 7 verschillende producten zien met de ‘Twelfth Night’-winter look. Ik ontving namelijk de ‘Pro-Brow Ultimate Eyebrow Kit’ in ‘Dark’, ‘Mosaic Bronzer’, het ‘Twelfth Night Winter Shades’-palet, de ‘Lash BOOM’-mascara, de ‘Matte Lipstick’ in ‘Scarlet Siren’, de ‘Matte Black’eyeliner en de ‘Pro-Base Fixing Mist’. Hoe ik hier een warme, winterse look mee maakte én natuurlijk hoe de producten me bevielen lees je hier.

020304Ik begin met de ‘Pro-Brow Ultimate Eyebrow Kit’. In dit handige en compacte doosje zitten twee tinten wenkbrauwpoeder, een transparante wenkbrauwgel en een highlighter. Ook zit er een mini-kwastje in en een mini-pincet, waarmee je je wenkbrauwen op elke gewenste plek kunt bijwerken. In het doosje zit tevens een spiegeltje. Het concept van de ‘Pro-Brow Ultimate Eyebrow Kit’ vind ik meteen ontzettend handig; je hebt namelijk alles binnen bereik voor een snelle touch-up voor je wenkbrauwen. Ik heb geluk, want de donkerbruine kleur uit het palet is perfect voor mijn wenkbrauwen. Al snel kom ik erachter dat het bijgeleverde kwastje ontzettend hard en stug is, waardoor ik liever naar mijn eigen wenkbrauw-kwast grijp. Ik ben erg tevreden over de kleur en textuur van het poeder; er is geen fall-out te zien.

De wenkbrauwgel is vrij moeilijk aan te brengen. Normaal gesproken werk ik met de wenkbrauwgel van Tweezerman, en ik merk meteen het verschil. Tóch blijven mijn wenkbrauwhaartjes opvallend goed zitten gedurende de dag. Het enige wat ik niet snap aan dit palet, is de kleur van de highlighter. Dit is een zalmkleur met een oranje ondertoon. Bij een highlighter verwacht ik toch een wat meer parelmoeren tint.

0506De ‘Mosaic Bronzer’ valt mij meteen op door haar schitterende kleuren. Ik heb de bronzer in shade 1 ‘Natural Glow’, en het is de bedoeling dat je de verschillende tinten in de bronzer blendt tot één geheel; zo staat achterop het doosje. De bronzer bestaat naast mijn kleur ook nog in 2 andere kleurschakeringen. Ik heb de ‘Mosaic Bronzer’ met een kabuki-kwast aangebracht, dit geeft ook het mooiste resultaat naar mijn mening. Het fijne van dit product is dat je hem naar wens kunt opbouwen. Voor een alledaagse, licht gebronsde look gebruik je een kleine hoeveelheid, en voor het contouren, waarvoor deze bronzer echt perfect is, gebruik je automatisch meer product. In de ‘Mosaic Bronzer’ zitten geen glitters of glans, dit is echt een prachtige, matte bronzer die je een gezonde look geeft. Ja, óók als je net zoals ik een wat lichtere huid hebt!

070809In het ‘Twelfth Night Winter Shades’-palet zitten 12 verschillende oogschaduw-kleuren voor een rijke en vooral winterse oogmake-up. Ik ben altijd enorm te spreken over de oogschaduws van MUA, en dit palet is hier geen uitzondering op. Met de juiste combinatie tussen matte en glanzende kleuren is dit palet uitermate geschikt voor zowel overdag als ‘s avonds. Goed nieuws: zelfs het bijgeleverde kwastje werkt erg fijn! Zoals je hierboven kunt zien, zijn de kleuren over het algemeen zeer goed gepigmenteerd. Alleen de highlighters hadden van mij iets rijker van kleur mogen zijn. Met dit palet kun je alle kanten op; zo heb ik er al een donkergroene look mee gemaakt, maar ook een warme, bronskleurige look. De oogschaduw blijft erg goed zitten, ook tijdens een lange werkdag, en kruipt niet in de lijntjes van de ogen. Aanrader! Ik heb trouwens de tinten ‘Oudh’ (gehele ooglid), ‘Fir’ (buitenste ooghoeken), ‘Myrrh’ (midden van oogleden en onder oog) en ‘Hush’ (highlighter) gebruikt voor een warme look.

Toegegeven: ik draag nooit eyeliner. Ik vind namelijk dat het mijn blik te ‘hard’ maakt, aangezien ik natuurlijk ook al vrij donker haar heb, een wat lichtere huid en redelijk grote ogen. Tóch wilde ik de ‘Matte Black’-eyeliner een kans geven, aangezien ik de laatste tijd erg into de matte make-up ben. De perfecte, winged eyeliner lukt mij natuurlijk nog lang niet, maar het begin is er. Geen moeiteloos strakke lijn, maar ik verwonderde me er wel over hoe makkelijk deze eyeliner zijn werk doet. Het kwastje is ontzettend fijn in gebruik, en geeft precies de juiste hoeveelheid eyeliner af. Minpuntje: bij het reinigen van mijn gezicht duurt het vrij lang voor de ‘Matte Black’-eyeliner eindelijk verdwijnt. In plaats daarvan brokkelt hij langzaam af.

Over de ‘Lash Boom Ultra Black’-mascara ben ik niet enorm enthousiast. Het idee van het borsteltje is slim; het gaat hier namelijk om een rond borsteltje waarmee je zelfs de allerkleinste wimpertjes in de binnenste ooghoeken kunt bereiken. Toch geeft deze mascara beslist geen wow-effect. Ik moet wel 3 lagen aanbrengen voor een fatsoenlijke wimperverlenging, en mijn wimpers zijn zeker niet ‘Ultra Black’. Pluspuntje aan de ‘Lash Boom Ultra Black’-mascara is dat hij niet klontert. Daarentegen komt er erg weinig product van het borsteltje af.

010011012Het najaar is voor mij qua kleurgebruik perfect, omdat ik dan alle rijke tinten als bordeauxrood, smaragdgroen en donkerblauw weer uit de kast kan trekken. Dit geldt ook voor mijn make-up, want ik vind een (matte) bordeauxrode lipstick simpelweg veel mooier staan bij mezelf, dan een koraalrode. De huls van de ‘Matte Lipstick’ in ‘Scarlet Siren’ doet vermoeden dat het om een donkerrode lipstick gaat, maar niets is minder waar. Eenmaal open gedraaid blijkt het een koraalkleur te zijn. Bij het aanbrengen stelt de lipstick mij nog meer teleur, want het gaat hier om een vrij waterige en vlekkerige substantie. De kleur is niet egaal, blijft niet lang zitten en loopt erg makkelijk buiten mijn liplijntjes. Jammer! Ook zou ik het absoluut geen mat product noemen, aangezien ik toch echt een goede glans zie zitten.

013De ‘Pro-Base Fixing Mist’ zou mijn make-up de gehele dag op zijn plek moeten houden. Ik was erg benieuwd naar deze mist, vooral omdat ik nog nooit een soortgelijk product gebruikt heb. Ik moet zeggen dat de spray erg goed zijn werk doet; ik bracht hem namelijk ‘s morgens aan, en ‘s avonds rond 23:00 zat mijn make-up nog steeds op zijn plek. Klein minpuntje vind ik dat de mist niet erg snel droogt. Bij het naar buiten lopen en even snel mijn gezicht in de spiegel te checken, zag ik nog steeds een nat product op mijn voorhoofd zitten. Tóch blijf ik de ‘Pro-Base Fixing Mist’ gebruiken, omdat ik het idee heb dat mijn make-up zeker langer blijft zitten.

014Hierboven dan de uiteindelijke look! Ik ben enorm enthousiast over het oogschaduw-palet en de bronzer, en iets minder over de mascara en de lipstick. De producten zijn allemaal momenteel verkrijgbaar bij Kruidvat; zowel in de fysieke winkels als in de webshop. Hieronder vind je de prijzen van de MUA-producten die ik vandaag gebruikte:

<3 Pro-Brow ‘Dark’ Ultimate Eyebrow Kit – €5,99
<3 ‘Natural Glow’ Mosaic Bronzer Powder – €3,99
<3 ’12th Night’ Eyeshadow Palette – €5,99
<3 Matte Black Liquid Eyeliner – €3,49
<3 ‘Lash Boom’ Ultra Black Mascara – €4,99
<3 Mua ‘Scarlet Siren’ Matte Lipstick – €2,99
<3 Pro-Base Fixing Mist – €6,99

Wat vind jij van de MUA-producten die ik vandaag heb getest? Welk product zou je zeker willen toevoegen aan je make-up stash?

De producten in deze review heb ik toegestuurd gekregen.

Styled by Romy

2 gedachten over “REVIEW: MUA ‘Twelfth Night’-winter look

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven