Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

REVIEW: MUA ‘Elysium’-Palette

Eens in de zoveel tijd check ik het Kruidvat weer op nieuwe, budgetproof pareltjes. Zoals jullie waarschijnlijk wel weten ben ik ruim 2 weken geleden verhuisd, en ben ik tot de ontdekking gekomen dat er een Kruidvat met MUA-schap in mijn wijk zit! Aan de ene kant natuurlijk fantastisch, aan de andere kant ook superslecht voor mijn portemonnee. Gelukkig is MUA ontzettend fijn geprijsd, en ben ik zeer tevreden over hun goed gepigmenteerde make-up. Een paar dagen geleden vond ik het schitterende ‘Elysium’-palette; een oogschaduwpalet met daarin 10 verschillende kleuren én een potlood als highlighter en eyeliner. Ik was meteen verliefd op de prachtige kleuren in het palette.

234Het ‘Elysium’-palette is een zeer mooi, kwalitatief zwaar aanvoelend palette. Het is groter als andere palettes, en er zitten vrij veel kleurtinten in. Het slimme is dat je aan de linkerkant de 5 kleuren voor een neutrale look voor overdag vindt, en aan de rechterkant 5 kleuren om een avondlook mee op te bouwen. Ideaal! In het ‘Elysium’-palette zitten verschillende roze- en paarstinten, afgewisseld met champagne, zwart en brons. Dit zijn precies de kleuren die ik al eeuwen samen in een palette zoek, plus de juiste combinatie tussen mat en shimmer. Ook het potloodje is ideaal. Op de achterkant van het doosje vind je de namen van de verschillende kleuren én de ingrediënten.

567In het doosje zit een inhoud van 17 gram. Het ‘Elysium’-palette kost slechts €7,99, en dat is naar mijn mening spotgoedkoop voor zo’n mooi product. Het is te koop bij geselecteerde Kruidvat-filialen en online bij Kruidvat. In het palette zit geen kwastje, maar dit vind ikzelf niet storend, aangezien dit vaak slechtere kwastjes zijn.

89Tijdens het aanbrengen van de swatches test ik eerst de linkerzijde, oftewel de kant voor overdag. Dit zijn de kleuren ‘Air’, ‘Cherub’, ‘Charm’, ‘Astral’ en ‘Grace’. ‘Air’ is vrij slecht gepigmenteerd, maar de andere kleurtjes zien er prima uit. Ze zijn goed op te bouwen en hebben weinig fall-out. Als je je kwastje nat maakt vóór het aanbrengen, zijn de kleurtjes nóg gepigmenteerder en dieper.

1011Aan de rechterkant vind je ‘Refine’, ‘Entrance’, ‘Adore’, ‘Smoke’ en ‘Seraphic’. Deze kleuren zijn allemaal een stuk dieper en rijker als de kleurtjes voor overdag. Alleen ‘Seraphic’ oogt op de huid een stuk lichter als in het palette zelf. Ook bij deze tinten geldt dat ze veel mooier en donkerder ogen wanneer je je kwastje nat maakt voor het aanbrengen van de oogschaduw.

1213Daarnaast heb ik de ‘Duo Eyeliner’ meteen even geswatcht, deze kleurtjes waren vrij moeilijk op een mooie manier op mijn huid te krijgen. Toch ben ik tevreden over zowel de zwarte tint als de highlighter.

1415Hierboven heb ik de kleur ‘Refine’ als basis over mijn gehele, bewegend ooglid gebruikt. Daarna bracht ik ‘Grace’ aan op de binnenste helft van mijn bewegend ooglid. Op het midden van mijn bewegend ooglid bracht ik ‘Astral’ aan om de groene kleur van mijn ogen te benadrukken, en daarna ‘Adore’ aan de buitenkant van mijn bewegend ooglid. Als highlighter heb ik ‘Air’ op het wenkbrauwbot, in de binnenste ooghoeken en op mijn neusbrug aangebracht, en ik heb de zwarte kant van het potloodje als lijntje langs mijn wimperrand aangebracht. Deze is ontzettend goed en makkelijk uit te vagen. Tot slot bracht ik ‘Seraphic’ subtiel aan onder mijn ogen, om nog een mooi, champagnekleurig accent te leggen.

Ik draag een mascara van Essence en een bordeauxrode, matte lipstick van Kiko om mijn look mee af te maken. In de campagne van het ‘Elysium’-palette draagt het model een soortgelijke make-uplook, waarbij de roze- en paarstinten uit het palet worden gecombineerd met een bessenrode lipstick. Een prachtige combinatie vind ik dit – óók voor overdag. De oogschaduw blijft een gehele werkdag op mijn oogleden zitten, zonder uitlopen, vervagen of in de lijntjes van mijn ogen te kruipen. Ik ben erg blij met de zware kwaliteit van dit palet, de mooie kleurtjes, de perfecte combinatie tussen mat en glanzend en het bijgeleverde potloodje. En dat allemaal voor een zeer schappelijk prijsje! Dit wordt voortaan mijn everyday palette. Wat is jouw mening over dit palet?

Styled by Romy

Een gedachte over “REVIEW: MUA ‘Elysium’-Palette”"

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven