Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

REVIEW: L’Occitane ‘Verbena’ Eau de Toilette & ‘Lavender’ Foaming Bath

Wat is er nu heerlijker dan een ontspannen zondag met fijne, natuurlijke producten? L’Occitane is zeker één van mijn favoriete merken als het aankomt op gezichtsverzorging, maar bevalt het merk me ook op het gebied van geuren- en doucheproducten? De ‘Verbena’-collectie en de ‘Lavender’-collectie vieren dit jaar hun veertigste verjaardag, en daarom brengt L’Occitane een aantal limited edition-producten uit. ‘Verbena’ was het eerste parfum van L’Occitane, en bij het ontwikkelen van deze geur zijn de markten van de Provence gebruikt als inspiratiebron. L’Occitane zelf omschrijft deze eau de toilette als een frisse, subtiele geur met op de achtergrond geranium en citroenkruid. Ik houd wel van zulke frisse geuren in de zomer!

234‘Verbena’ komt in een kartonnen doosje met daarop dat typische L’Occitane-design. Speciaal voor haar veertigste verjaardag heeft L’Occitane haar limited edition-verpakkingen bewerkt met diagonale strepen. De eau de toilette die ik vandaag test zit in een stevige kwaliteit glazen flesje. ‘Verbena’ heeft een inhoud van 100 ml met een prijs van €48. Dit vind ikzelf een prima, redelijke prijs voor een eau de toilette. Wanneer je ‘Verbena’ voor het eerste ruikt en opspuit, komt de frisse citroengeur je direct tegemoet. Ik heb gemerkt dat je er zeker niet teveel van moet gebruiken, aangezien deze geur dan meer ruikt naar afwasmiddel dan naar een natuurlijke eau de toilette. Bij subtiel gebruik vind ik dit een heel frisse geur, en doet hij me denken aan een romantische vakantie in een klein vissersdorpje in Zuid-Frankrijk of Italië.

Kleine kanttekening – je moet wel van citroen houden. Anders kun je deze geur beter laten staan. Goed nieuws is dat je hem maar één keer hoeft op te spuiten om er een dag lang plezier van te hebben. Gedurende de dag is ‘Verbena’ nog steeds heel subtiel te ruiken op de huid.

567Bij een Foaming Bath denk ik meteen aan een vol, romig doucheschuim zoals bijvoorbeeld die van Rituals; mijn absolute favoriet in shower foams. Dit ‘Lavender’-doucheschuim komt in een grote, zilverkleurige fles met paarse details. Lavendel uit de Haute-Provence moet de huid niet alleen soepel maken, maar reinigt en parfumeert tegelijkertijd. Ik testte dit schuim in een grote fles van 500 ml (€24), maar er is ook een miniversie van 100 ml (€6) verkrijgbaar. Oorspronkelijk is dit product bestemd voor in bad, maar ook prima te gebruiken als douchegel. De grootte van deze fles vind ik ook meteen een nadeel wanneer je dit schuim onder de douche gebruikt – hij ligt niet lekker in de hand.

Ikzelf gebruik dit ‘Lavender’-doucheschuim het liefste na een lange werkdag, net voor het slapen gaan. Je wordt er heerlijk ontspannen van, want wát een heerlijke en vooral natuurlijke geur is dit. Geen kunstmatige lavendelgeur maar de geur van vers geplukte bloemen! Helaas schuimt dit product niet meer dan een normale douchegel, maar is het wel een heerlijke traktatie voor de huid. Mijn huid voelt na afloop zacht, glad en vooral verzorgd aan, alsof ik echt een oppepper heb gekregen. Een fijne basic voor in je douche-routine. Ik ben heel benieuwd naar jouw mening over en ervaring met de producten van L’Occitane. Ga je de limited edition-producten zelf ook testen? Enjoy your Sunday!

Shop the Post[show_shopthepost_widget id=”1649203″]

De producten in deze review heb ik toegestuurd gekregen.

Styled by Romy

Een gedachte over “REVIEW: L’Occitane ‘Verbena’ Eau de Toilette & ‘Lavender’ Foaming Bath”"

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven