Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

REVIEW: L’Occitane Shea Butter Soothing Fluid

De zoektocht naar het perfecte verzorgingsproduct voor de droge, vochtarme (winter)huid kan heel lang duren. Ik heb van mezelf een makkelijke huid, maar in het najaar verandert deze in een trekkerige en soms ook vrij droge huid. Ook heb ik last van rode plekjes op vooral mijn wangen, en kan mijn voorhoofd en de huid rondom mijn ogen erg droog aanvoelen. Tijd om dit probleem aan te pakken met de Shea Butter Soothing Fluid van L’Occitane! Dit fijne product zou moeten helpen de huid te versterken. De vloeibare textuur zou de huid dagelijks een 3-dubbele bescherming moeten bieden tegen stress, uitdroging en vervuiling. Of dit inderdaad het geval is lees je vandaag!

234Ik heb nog nooit een product van L’Occitane gebruikt, maar hoor hier altijd zeer positieve geluiden over van medebloggers. Sowieso ben ik altijd groot fan van beautyproducten met shea butter, ik ben vooral grootverbruiker van de shea butter-lijn van The Body Shop. Shea butter helpt écht om mijn droge winterhuidje aan te pakken, en werkt zelfs op de droogste plekken van bijvoorbeeld mijn onderbenen. De Shea Butter Soothing Fluid van L’Occitane komt in een kartonnen doosje met daarop productinformatie, ingrediënten en meer informatie over karitéboter. In de Shea Butter Soothing Fluid zit 5% karitéboter, en het flesje heeft een inhoud van 40 ml.

56Naast shea butter bevat de fluïde ook muskaatroos en goudsbloesem: twee ingrediënten die helpen de huid te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Het product zelf komt in een wit met lichtblauw flesje met daarop een handig en vooral zeer hygienisch draaidopje. Het is de bedoeling dat je de Shea Butter Soothing Fluid ‘s morgens onder je make-up en ‘s avonds voor het slapengaan aanbrengt. Dit vind ik ideaal: geen aparte dag- en nachtcrème meer! Het product heeft een heerlijke en subtiele geur die nog lange tijd na ruikt op de huid.

7De Shea Butter Soothing Fluid heeft een luchtige maar rijke textuur en voelt heerlijk zacht aan op de huid. Het valt me op hoe makkelijk en snel hij uitsmeert en intrekt. Ook geurt hij heel kalmerend en ontspannend waardoor ik ‘s avonds sneller in slaap lijk te vallen. Ideaal! Ik heb de Shea Butter Soothing Fluid inderdaad ‘s morgens onder mijn make-up en ‘s avonds als nachtcrème gebruikt, nadat ik mijn huid grondig heb gereinigd. Mijn huid ziet er vrijwel meteen na gebruik rustiger en egaler uit. Je ziet de roodheid wegtrekken, en mijn huid voelt niet meer trekkerig aan. Het gaat hier om een natuurlijk product dat geen agressieve stoffen bevat die de huid beschadigen. Ik gebruik de Shea Butter Soothing Fluid nu zo’n anderhalve week en ik ben al positief verrast! Mijn huid voelt ongelooflijk zacht aan, ziet er kalm uit en heeft minder roodheden.

Wat me wel opviel is dat mijn huid even moest ‘wennen’ aan dit product, want in de eerste paar dagen waren er wat bultjes en puistjes te zien om mijn voorhoofd en kin – dit heb ik anders nooit. Misschien ligt dit aan de ietwat vettige, boterachtige textuur. Als je hier eenmaal doorheen bent krijg je er een stralende, egale en vooral rustigere huid voor terug, dus zeker het proberen waard als je het mij vraagt. De Shea Butter Soothing Fluid kost €33,00 en dat is een stuk duurder als een normale dagverzorging, maar ik vind investeren in mijn huid, en dan vooral in de gure winter, zeer belangrijk. Je koopt de Shea Butter Soothing Fluid bij L’Occitane – zowel in de winkels als online. Ga jij hem proberen? Wat is jouw ervaring met L’Occitane – welke producten kun je me nog meer aanraden?

Dit product heb ik toegestuurd gekregen ter review.

Styled by Romy

Een gedachte over “REVIEW: L’Occitane Shea Butter Soothing Fluid”"

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven