Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

REVIEW: L’OCCITANE Peony Cleansing oil- & masks

Zodra iemand het over pioenrozen heeft ben ik in no time enthousiast. Het zijn mijn favoriete bloemen, en daarom ben ik maar wat blij dat beautymerk L’OCCITANE haar nieuwe Peony-collectie lanceerde. De volle schoonheid van de pioenroos is gevangen in hun nieuwste bloemenproduct, de unieke Petal Cleansing Oil. Naast deze olie voor het gezicht lanceert het merk een drietal bijpassende maskers.

Het is de eerste keer dat L’OCCITANE de bloem in haar gezichtsproducten verwerkt. Wat mij ten eerste al opvalt is het ontwerp van de prachtige verpakkingen; in de doorzichtige fles van de olie zijn echte bloemblaadjes te bewonderen – ik kan het niet laten het flesje steeds heen en weer te schudden. De bloemblaadjes worden hierbij met de hand geplukt en in gouden olie ondergedompeld. De pioenroos zorgt voor een zijdezachte en stralende huid.

[show_shopthepost_widget id=”2710278″]

Ook verwijdert de bloem alle onzuiverheden op een zachte manier, en zorgt hij voor een gladde huid met een gezonde look. Wanneer ik de fles open ruik ik een natuurlijke, subtiel bloemige geur – absoluut niet kunstmatig of onaangenaam. Dankzij dit soort mooie producten wordt een ietwat saaie, dagelijkse reinigingsroutine veel leuker, toch? Ik had nog nooit een olie gebruikt om mijn gezicht mee te reinigen, maar eens moet de eerste keer zijn.

Zeep, alcohol en water kunnen je huid uitdrogen en daarom is zo’n olie dus ideaal. Ik heb even opgezocht hoe je de olie het beste en meest doeltreffend kunt gebruiken om je gezicht mee te reinigen. Je masseert wat olie op een droge huid en verwijdert op deze manier je gezichts- en oogmake-up. Pak een washandje en maak deze nat onder de hete kraan. Leg het washandje zo’n 20 seconden op je huid en creëer zo een stoombehandeling.

Al deppend verwijder je vervolgens de olie wanneer het washandje is afgekoeld. Dep je gezicht droog en zorg dat alle olie verwijderd is. Eventueel kun je dan afsluiten met een tonic om de poriën te sluiten. Ik vind de Petal Cleansing Oil ontzettend prettig in gebruik: het is een niet vette olie die dus niet van je gezicht af druipt, en je hebt er maar weinig voor nodig om een op en top gereinigd resultaat te bereiken.

Van tevoren maak ik hem even warm in mijn handpalmen voor een echte sensatie op de huid. Dat de Petal Cleansing Oil ook op en rondom de ogen gebruikt kan worden vind ik een grote must. Mijn huid voelt zowel tijdens als na gebruik erg glad, schoon, opgepept en vooral voller aan. Na gebruik heb ik absoluut geen droge of trekkerige huid. Dit is een zeer mild product dat ook prima geschikt is voor de gevoelige huidjes onder ons.

Als aanvulling op de olie lanceerde L’OCCITANE 3 maskertjes die elk een unieke sensatie en een gerichte werking voor de huid beloven. De 3 maskers zijn perfect inzetbaar bij het multi-masken – breng het Purifying Minute Mask bijvoorbeeld aan op je T-zone en het Flash Moisture Mask op je wangen voor een perfecte, stralende huid. Ik ontving het Flash Moisture Mask en het Overnight Perfecting Mask.

Met het Flash Moisture Mask verwen je je huid razendsnel en hydrateer je de droge, vochtarme huid. De formule trekt razend snel in en is specifiek ontwikkeld voor vrouwen die het druk hebben. Het masker helpt de huid om er voller uit te zien, en het geeft een stralende en zachte look. Het Overnight Perfecting Mask is erop gericht de tekenen van vermoeidheid en een doffe huid aan te pakken. De huid krijgt haar uitgeruste en frisse uitstraling weer terug.

Officieel dien je dit masker dun aan te brengen en het 5 minuten in te laten trekken, waarna je de restjes in masseert. Je hebt er dus geen water bij nodig. Maar ik ben lekker eigenwijs en ik breng het in een dikke laag aan, en laat het een kwartiertje intrekken. Afspoelen en klaar, daar komt een veel vollere, gezondere en glowy huid tevoorschijn. Wat me vooral opvalt is dat mijn huid enorm gehydrateerd is en dat mijn velletjes (ik heb erg droge plekjes op sommige delen van mijn gezicht) verdwenen zijn.

Het ideale van het Overnight Perfecting Mask is dat je hem voor het slapen kunt aanbrengen, daarna in masseert en vervolgens wakker wordt met een stralende huid. Je hoeft hem dus niet meer af te spoelen! Tip: de drie maskers kunnen niet achter elkaar worden gebruikt. Er wordt geadviseerd om het masker 2 tot 3 keer per week te gebruiken.

Het maskertje werkt als een soort dunne crème die je op je gezicht aanbrengt. Hij trekt niet snel in, dit vind ik wel een nadeel voor een nacht masker. Terwijl hij langzaam opdroogt verandert hij in een ietwat korrelige substantie – niet helemaal lekker ‘s nachts. De volgende ochtend ziet mijn huid er prima uit, en lijkt hij minder rood en wat gekalmeerd door het masker. Toch zie ik geen verpletterende effecten.

Prijzen:
• Petal Cleansing Oil 150 ml €29,50
• Flash Moisture Mask 6ml €5,50
• Overnight Perfecting Mask 6ml €5,50

Ik vind de Peony-collectie een aanrader voor vrouwen met weinig tijd en een druk leven. De maskertjes kun je in 5 minuten van je gezicht halen óf ‘s nachts hun werk laten doen. En met de olie is je make-up in een paar seconden verwijderd. De Peony-collectie van L’OCCITANE is nu verkrijgbaar bij de L’OCCITANE filialen en in hun online shop. Ik zag de collectie nog niet in de Nederlandse online shop staan, maar wel in de buitenlandse. Ga jij de L’OCCITANE Peony-lijn proberen?

[show_lookbook_widget id=”363895″]

De producten in deze Review heb ik toegestuurd gekregen.

Styled by Romy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.