Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

REVIEW: Kruidvat verzorgende Body Oil in Warm Vanilla

02Hoe heerlijk is het om, ‘s avonds na een lange werkdag, een lekker zen momentje voor jezelf te nemen? Regelmatig sluit ik mezelf op in mijn badkamer, om daar mijn eigen mini-spa te creëren met de bijbehorende producten. Dat die luxe aanvoelende producten niet meteen duur hoeven te zijn, bewijst Kruidvat mij weer eens. Al eerder kwam Kruidvat met haar ‘Spa Secrets’-lijn; een lijn met verzorgende producten geïnspireerd op schoonheidsrituelen uit verschillende landen. Ik was toen al enorm onder de indruk, maar afgelopen week kreeg ik van Kruidvat hun nieuwste pareltje toegestuurd, namelijk hun ‘Body Oil – Caring Warm Vanilla’. Vandaag test ik deze olie voor jullie uit!

We weten allemaal dat onze huid af en toe wel eens wat extra verzorging nodig heeft, bijvoorbeeld na een dagje zonnen en/of zwemmen. Ook in het najaar krijgen onze huidjes het flink te verduren door de gure herfstwind en winterkou. Hoe fijn is het dan om jezelf te trakteren op een lekkere olie? Ikzelf ben echt grootverbruiker van producten op oliebasis; denk hierbij aan olie voor in het haar, gezichtsolie, douche-olie; you name it. De huid op met name mijn onderarmen- en benen kan soms ontzettend droog zijn, en dan is een product met olie soms mijn enige redding.

03Kruidvat’s nieuwe Warm Vanilla-olie belooft een weldadige verzorging in combinatie met een warme vanillegeur. De olie moet de huid beschermen tegen uitdrogen, en zou snel in moeten trekken. Ook zou de olie niet vettig aan moeten voelen, iets wat veel oliën wél hebben. In de olie zitten zeer voedende en verzorgende ingrediënten als shea butter en amandelolie, waardoor je huid na gebruik zijdezacht aan moet voelen. In de olie zit een goud-achtige shimmer, waardoor je huid er mooi glowy uitziet. Ideaal dus ook voor tijdens het uitgaan of een zomerse dag, waarop je je benen graag bloot wilt hebben onder dat sexy jurkje.

04De olie komt in een vrij stevige, transparante flacon met een inhoud van 150ml. Het product is zeer zuinig in gebruik, je kunt hem perfect doseren doordat het flesje heel geleidelijk product afgeeft. Geen lekkende olie in je beauty stash dus, pluspunt! De olie is verkrijgbaar voor maar €3,99, wat ik enorm betaalbaar vind. De olie is geschikt voor de droge tot zeer droge huid, en er is met dezelfde ‘Warm Vanilla’-geur ook nog een bodylotion te koop. Ik smeer mijzelf trouw elke avond na het douchen in met een verzorgingsproduct voor mijn lichaam, en dan is deze olie echt perfect. Eigenlijk vind ik hem heel fijn voor verschillende gebruiksmomenten; als je een avondje uit gaat laat hij je benen heel mooi glanzen, en na een dagje strand voedt hij je huid optimaal.

De olie brengt heel gedoseerd aan, en heeft een fijne textuur. Ietwat vloeibaar, maar niet zó vloeibaar dat gelijk je hele badkamer onder zit, wat ik soms weleens bij andere oliën heb. Zoals gezegd heb je niet veel product nodig, en smeert de olie makkelijk en snel uit. Zowel mijn droge onderarmen als onderbenen knappen er meteen zichtbaar van op; goodbye schilfertjes en droge, rode huid! Ook in het najaar lijkt mij dit dus een topproduct. Wat ik ook prachtig vind is de licht gouden glans die mijn huid krijgt, de olie is namelijk niet helemaal transparant. De shimmer in de olie geeft een heel sexy effect aan je hals, decolleté en schouders.

0506Ik vind niet dat deze olie echt mega snel intrekt, hij is eigenlijk vergelijkbaar met alle andere olie-producten die ik heb. Hij blijft wel een tijdje op je huid ‘liggen’ en laat ook wel een laagje achter, maar dit stoort mij niet. Ook de geur vind ik erg fijn, dit is een subtiel aanwezige, warme geur die heel natuurlijk en prettig ruikt. Eigenlijk is een parfum overbodig bij deze olie, aangezien je huid al heerlijk ruikt. Tip; breng hem aan op de plekken waar je normaal je parfum opspuit.

07Ik vind dit een erg prettige olie die makkelijk en snel in gebruik is, hij werkt erg verzorgend en kalmeert en hydrateert mijn ietwat droge huid erg goed. Pluspunten voor de fijne geur en niet al te vloeibare textuur, en natuurlijk voor de subtiele glans, wat de olie een multi-inzetbaar product maakt. Ik ben heel benieuwd naar jóuw mening over deze review; ga jij de olie scoren naar aanleiding van mijn mening? En wat is jouw ervaring met de producten van Kruidvat’s huismerk? Ik ben heel benieuwd!

Dit product heb ik opgestuurd gekregen ter review.

Styled by Romy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven