Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

REVIEW: H&M Lip fixation primer & Essence liquid lipstick in #02 ‘Beauty Secret’

Waarschijnlijk ken je het wel; je hebt eindelijk een mooie lipstick gevonden, is er gedurende de dag niets meer van over, eenmaal op je lippen. Een lipstick kan vervagen of uitlopen, en dat is dan ook de reden waarom het vernieuwde H&M Beauty met hun ‘Lip Fixation Primer’ kwam. Dit is een lichte lipprimer die is verrijkt met vitamine E, en die je lippen verfijnt en hydrateert. De primer is gemakkelijk te verdelen over de lippen en fixeert de kleur, zo zegt H&M zelf. Deze lipprimer werkt dus precies hetzelfde als een primer voor je gezicht.

23Het leek mij superleuk om deze nieuwe lipprimer te testen met mijn (ook) nieuwe liquid lipstick in #02 ‘Beauty Secret’ van budgetmerk Essence. Dit product heeft de vorm van een lipstick, maar de glans en dekking van een gloss of lip lacquer. Deze liquid lipsticks lijken geïnspireerd te zijn op de Dior Addict ‘Fluid Sticks’.

456Als allereerst testte ik natuurlijk de lipprimer; deze komt in een zwart-wit doosje met een inhoud van 4 ml. Het kartonnen doosje ziet er chic uit, iets wat ik sowieso positief vind aan de nieuwe H&M Beauty-lijn. De verpakkingen van H&M Beauty zijn zichtbaar verbeterd en veel luxer qua uitstraling, en ook de producten zelf zijn vernieuwd. Deze lipprimer zit pas net in het assortiment, en verkoopt naar mijn mening erg goed. Telkens als ik hem op de H&M-site zoek, is hij uitverkocht. De prijs van deze lipprimer is €9,99, wat ik een heel gemiddelde prijs vind.

De primer komt in een stick met draaidop, en werkt hetzelfde als een lipstick. De huls ziet er chic uit, namelijk zwart met gouden accenten. De lipprimer ruikt naar shea butter; een hele zachte en subtiel aanwezige geur. Ik heb van mezelf vrij volle en ook wel snel droge lippen, vooral in het gure najaar. De velletjes en barstjes springen er dan ook echt in. Ik hoopte dan ook dat deze lipprimer uitkomst zou bieden. Bij gebruik breng je de primer aan op schone lippen, onder je lippenstift of lipgloss.

789Al eerder konden jullie op mijn blog lezen over mijn nieuwe lipduo van Essence, namelijk mijn Kylie Jenner inspired lipstick- en lippotlood. In precies dezelfde kleur vond ik bij Kruidvat deze liquid lipstick, ook van Essence. Hij heeft kleurnummer #02 ‘Beauty Secret’. De innovatieve formule van de liquid lipsticks combineert twee effecten: de dekking van een lippenstift en de glans van een gloss. De verpakking benadrukt dit idee: een lipgloss met het praktische borsteltje, verpakt in de vorm van een lippenstift. Er zit een inhoud van 4ml in één verpakking, en de liquid lipsticks kosten €2,59. Ik vind dit een superleuk concept, en ben benieuwd naar het resultaat.

11Hierboven draag ik de H&M Beauty lipprimer, met daaroverheen de liquid lipstick van Essence. Wanneer ik de lipprimer aanbreng op schone lippen, merk ik meteen dat het product een beetje een witte waas achterlaat. Jammer, want ik had gedacht dat het product meer transparant zou zijn. Wat me ook opvalt is dat het velletjes en groeven in de lippen juist benadrukt. Je zou de textuur van de lipprimer kunnen vergelijken met een Labello lipbalm, alleen dan iets stugger. Het product is niet heel vloeibaar van textuur, dat maakt het soms moeilijker aanbrengen.

Dan de liquid lipstick, ik ben zeer enthousiast over de mooie kleur van dit product. Het brengt makkelijk en snel aan met behulp van de fijne en dikke applicator, en geeft lekker veel product af. Ik heb glanzende, nóg voller ogende lippen. De glans is precies goed; niet té glimmend. Het is een warme, neutrale tint die bij vrijwel iedere outfit en iedere huids- en haarkleur mooi staat. Nadelig kan zijn dat het product vrij zoetig smaakt en ruikt, en dat de liquid lipstick vrij plakkerig is. De glans en dekking blijft ongeveer 2 uurtjes zitten, daarna is het tijd om bij te werken. Voor €2,59 vind ik dit een prima product en zou ik zelfs nog een ander kleurtje overwegen.

10Blijft mijn liquid lipstick door de lipprimer daadwerkelijk beter zitten? Om eerlijk te zijn merk ik niet veel verschil. Wel brengt mijn (liquid) lipstick veel mooier aan; mijn lippen zijn immers van tevoren gladgestreken en geëgaliseerd door de lipprimer. De lipprimer zou ik dus alleen aanraden voor een mooier effect ónder je lipstick. Heb jij al eens een lipprimer gebruikt, en zo ja, wat vond je ervan? En heb je al kennis gemaakt met Essence’s liquid lipsticks?

Styled by Romy

2 gedachten over “REVIEW: H&M Lip fixation primer & Essence liquid lipstick in #02 ‘Beauty Secret’

  1. De lipprimer leek voor mij ook een uitkomst, fijn zo’n eerlijke review. De liquid lipstick van Essence heb ik ook en ik ben er ook heel tevreden over. Misschien kan je ook eens die van Catrice proberen, ook erg mooie kleuren, blijft wat langer zitten en heeft niet dat gekke zoete geurtje en smaakje!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven