Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

REVIEW: Essence #05 ‘Cool Nude’-lipstick & #06 ‘Satin Mauve’-lipliner

2Hi allemaal, vandaag heb ik weer een review voor jullie klaarstaan. We kennen allemaal de ‘Kylie Jenner’-liplook, waarbij Kylie haar lippen optisch voller laat lijken met de perfecte, nudekleurige ‘Faux’-lipstick en lipliner van M.A.C. Goed nieuws, want vandaag test ik de betaalbare variant van deze M.A.C.-liplook uit, namelijk mijn nieuwe lipduo van budgetmerk Essence. Ik had al verschillende, positieve verhalen gehoord over Essence’s #05 ‘Cool Nude’-lipstick en de #06 ‘Satin Mauve’-lipliner. Ik was eerst wel wat huiverig, want ik heb van mezelf behoorlijk volle lippen. Ook teken ik mijn lippen nooit bij, maar wilde dit vandaag best eens proberen..

34Als eerste de ‘Satin Mauve’-lipliner in kleurnummer #06. Essence belooft ons een superzachte en precieze lijn, en dat voor de mega betaalbare prijs van €0,99 met een inhoud van 1g. Ook de verkrijgbaarheid van het product is goed, want je scoort hem gewoon in je meest dichtbijzijnde Kruidvat-filiaal of in de Kruidvat online shop. De lipliner heeft een simpel uiterlijk, aan het potloodje zie je meteen welke kleur je voor je hebt. Ik vind het een prachtige kleur, hij is net iets warmer van kleur dan de lipstick en neigt meer naar een bessentint. De lipliner ligt qua kleur heel dicht bij mijn eigen lippen, mooi meegenomen voor een natuurlijk effect.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik de eerste keer lipliner aanbrengen best lastig vond. Toch is het, met wat oefening, gelukt. Het potloodje brengt inderdaad zacht aan, er ontstaat een hele natuurlijke lijn die niet te hard overkomt. De lipliner blijft een paar uurtjes zitten, en het valt me op dat hij vrij goed houdt. Het is ietwat moeilijk om hem na gebruik weer van je lippen te verwijderen, hij laat namelijk een roze waas achter op de huid rondom je lippen, dus hier moet je even goed bij boenen. Verder is dit een heel fijn potloodje met een chique kleur.

56Dan de ‘Cool Nude’-lipstick in kleurnummer #05. Voor een inhoud van 3.8g betaal je slechts €2,39. De lipstick belooft een mooie, matte kleur af te geven, voelt zacht aan en zou lang moeten blijven zitten. Ik vind het uiterlijk van de lipstick net als het potloodje vrij eenvoudig, maar je ziet hierbij wel weer duidelijk welke kleur je in handen hebt. Ik vind het jammer dat er niet superveel product in de lipstick zit, ik denk dus dat je er bij dagelijks gebruik zo doorheen bent. Maar voor deze prijs maakt dat natuurlijk ook niet uit, vind ik.

De lipstick brengt superfijn en makkelijk aan, maar is wel erg zacht, creamy en soms ook een tikkeltje vloeibaar. Daardoor loopt hij soms iets buiten de liplijnen. Gelukkig hebben we daar nu de lipliner voor! De lipstick belooft een mat effect, hier ben ik het niet echt mee eens doordat er toch best een glansje doorheen zit. Maar misschien dat als je er een matte gloss overheen aanbrengt, je dit effect kunt afzwakken. Heel fijn; de lipstick loopt niet in je liplijntjes en laat je lippen optisch (nog) voller lijken. Hij blijft inderdaad lang zitten, ik kan er toch weer een paar uur mee vooruit. Tijdens het drinken gaf hij iets af aan mijn glas, maar niet veel. Ik vind hem heel mooi in combinatie met een paarse oogmake-up, dit brengt mijn groene ogen prachtig naar voren.

7Hierboven nog even de twee swatches, links de lipliner en rechts de lipstick. Beide producten zijn erg goed gepigmenteerd, vooral het potlood geeft een rijke en warme kleur af. De lipstick is iets koeler, kijk dan ook goed of hij mooi bij je huidskleur past.

8Dan het eindresultaat! Ik vind dit een prachtig lipduo voor een alledaagse, natuurlijke look. Linksboven draag ik de lipliner en lipstick met een transparante gloss, op de overige foto’s niet. Je kunt dus goed zien dat er wel degelijk een glansje in de lipstick zit, maar dit stoort mij niet. Ik vind dit een heel betaalbaar, natuurlijk ogend en lang houdbaar lipduo, en zou dit zeker bij mijn lezers aanraden. Wat vind jij van de lipliner en lipstick van Essence? En wat is jóuw favoriete lipproduct?

Styled by Romy

Een gedachte over “REVIEW: Essence #05 ‘Cool Nude’-lipstick & #06 ‘Satin Mauve’-lipliner”"

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven