Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

REVIEW: eye CANDY ‘Naturalise’ kunstwimpers voor overdag

Wij vrouwen willen allemaal een mooie en open oogopslag en daarnaast lange, volle en als het even kan ook nog gitzwarte wimpers – en dat in een mum van tijd. Er zijn heel wat mascara’s op de markt die ons willen doen geloven dat we er meteen droomwimpers van krijgen, maar regelmatig loopt dit op een teleurstelling uit. Dé oplossing is dan natuurlijk een paar nepwimpers, maar in Nederland ‘leeft’ dit fenomeen nog niet echt. In ons kikkerlandje worden kunstwimpers vaak alleen ingezet tijdens een avondje uit. Daar moet verandering in komen vindt eye CANDY, een Brits merk gespecialiseerd in producten voor mooiere wimpers- en wenkbrauwen. Ik testte hun betaalbare #001 ‘Naturalise’ wimpersetje uit; hiermee zou je dagelijks een vollere maar subtiele oogopslag moeten krijgen binnen een paar seconden tijd.

23Het ‘Naturalise’-setje komt in een doosje met daarop duidelijk een omschrijving van het soort wimpers dat je in handen hebt, en daarnaast een handige gebruiksaanwijzing op de achterkant. ‘Naturalise’ moet een wimpersetje zijn dat nét even die extra ‘oompf’ geeft in het dagelijks leven. Toegegeven – ik ben dagelijks gewoon teveel tijd kwijt aan mijn oogmake-up, en zou graag met wat oogschaduw en een mooi setje wimpers klaar willen zijn ‘s morgens.

456De wimpers van eye CANDY zijn allemaal gemaakt van echt mensenhaar. Naast de kunstwimpers die je in de verpakking aantreft, vind je ook een klein tubetje lijm waarmee je de wimpers straks aanbrengt. Voor het aanbrengen haal je de wimpers voorzichtig met een pincet van hun verpakking, en daarna breng je de wimperlijm aan op de aanzet van de kunstwimpers. Wacht dan even een paar seconden met opdrogen tot de lijm bíjna droog is, en daarna breng je ze pas aan – ook met het pincet. Ik breng niet vaak kunstwimpers aan – zeg maar gerust bijna nooit, dus ik vond het best moeilijk ze netjes uit hun verpakking te halen. Toch ging dit vrij makkelijk en snel.

Je brengt de wimpers zo dicht mogelijk tegen je eigen wimperaanzet aan. Ik deed dit met mijn vingers, want ik vond het aanbrengen met een pincet teveel gepriegel. Voor het aanbrengen van de wimpers dien je je oogmake-up al helemaal gedaan te hebben. In mijn geval dus oogschaduw en eyeliner. Je kunt al lichtjes mascara aanbrengen, maar dit kan ook ná het plaatsen van de wimpers.

78Bovenaan zie je mijn natuurlijke wimpers zonder mascara of eyeliner. Ik heb vorig jaar wimperextensions gehad, en vond dit ondanks het mooie effect tóch vooral een hoop dagelijks geklooi. Ik heb lichte wimpers die echt wel een lik zwarte mascara nodig hebben, maar ze zijn niet kort of extreem dun. Na het aanbrengen van de eye CANDY-kunstwimpers dien je in één beweging mascara aan te brengen. Ik vond de wimpers iets te lang, dus ik heb de uiteinden iets bijgeknipt, wat prima ging. Ook kun je de wimpers doormidden knippen en alleen op je buitenste wimpers aanbrengen waardoor je ogen amandelvormiger lijken. Deze wimpers vind ik zeer makkelijk aan te brengen, ondanks mijn gebrek aan ervaring hierin. Je voelt ze in het begin wel even zitten, maar dit verdwijnt gedurende de dag.

Ik moest mijn eyeliner wel even bijwerken na het aanbrengen, want je zag de lichte rand wimperlijm zitten. Deze heb ik dus zelf zwarter moeten maken. Verder vind ik de wimpers príma draagbaar op zowel doordeweekse dagen als avonden. Toch denk ik dat ze voor de subtielere meiden onder ons al snel iets te aanwezig zijn. Het zijn best lange wimpers, maar niet heel dik, waardoor ik ze zelf prima draagbaar vind. Ze blijven gedurende de hele dag op hun plek zitten en voor de prijs van €7,99 vind ik dit een prima deal. Bovendien kun je ze hergebruiken. eye CANDY is te koop bij oa. Drogistplein, Bol.com en Kruidvat. Ga jij ze ook scoren?

Deze review is tot stand gekomen in samenwerking met Drogistplein.

Styled by Romy

Een gedachte over “REVIEW: eye CANDY ‘Naturalise’ kunstwimpers voor overdag”"

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven