Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

REVIEW: Etos ‘Skin secrets’ ‘Hydra normal’ skincare

0Etos2Ik begin deze blogpost meteen met superleuk nieuws, ik ben namelijk gekozen als Etos Friend! Etos heeft een select groepje bloggers gekozen om maandelijks hun nieuwste productlanceringen te testen, en natuurlijk hun ongezouten mening te geven over deze producten. Vandaag trappen we af met de nieuwste skincare-lijn van Etos, namelijk ‘Skin secrets’. Binnen deze lijn brengt Etos verschillende producten uit voor verschillende huidtypen, bijvoorbeeld voor de jongere huid, de normale tot gemengde huid, de droge en gevoelige huid en daarnaast een lijn met liftend effect tegen rimpels. Nu heb ik een vrij makkelijke en normale huid, maar wél af en toe last van droge plekjes en rode vlekken.

0Etos3Daarom stuurde Etos me de ‘Hydra normal’ productlijn toe. Deze lijn bevat huidverzorgingsproducten die zich met name richten op hydratatie en het reguleren van de talgproductie. Hoofdingrediënten in deze lijn zijn hyaluronzuur, macadamia-olie en provitamine B5. Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof, en dit zorgt voor het tegengaan van huidveroudering en voor een sterke, gezonde huid. Macadamia-olie is een natuurlijke olie uit macadamia-noten, en is rijk aan verschillende vitamines en mineralen, zoals mangaan, koper, ijzer, magnesium en zink. Voor wondheling en huidverjonging is provitamine B5 uitermate geschikt, daarnaast helpt het de huid verzachten en laat het schilfers en droge plekjes afnemen.

0Etos4Als eerste testte ik de nieuwe Hydra ‘Day cream – normale & gemengde huid’ mét SPF15. Dit product voedt en hydrateert de huid intens, en is verrijkt met hyaluronzuur dat de huid verstevigt en de vochtbalans herstelt. De creme komt in een lichtblauw, kartonnen doosje met daarin een zwaar aanvoelend, glazen potje met een inhoud van 50ml. Ik vind dat Etos met haar nieuwe design een goede weg is ingegaan, want de producten die ik vandaag test zien er supermooi en vooral duur uit. En dat terwijl deze creme slechts €3,49 kost! Ik gebruik deze crème nu ongeveer een week, en merk zeker resultaat aan mijn huid. In het begin moest mijn huid een beetje aan de crème wennen, omdat er toch wel alcohol in zit wat de huid eventueel kan irriteren.

Deze dagcrème smeert heel lekker weg en is zuinig in gebruik, omdat de textuur vrij vol en romig is. Hij is prima aan te brengen onder een foundation of andere make-up en trekt snel in. Toen ik de crème een dagje of 2 aan het gebruiken was, merkte ik verschil aan mijn huid. De roodheid trok weg, en mijn huid voelde voller en gehydrateerder aan. Toch denk ik dat dit product voor de echt gevoelige huid minder geschikt is, want mijn vrij makkelijke huid raakte in het begin al wat geïrriteerd door de alcohol die erin zit. Voor mijn huid vind ik dit een prima, makkelijk smeerbare crème die mijn huid goed hydrateert en inderdaad roodheid en droge velletjes wegneemt.

0Etos5‘s Nachts gebruik ik graag een hydraterend product om mijn huid te herstellen. Daarvoor is Etos’ Hydra ‘Night cream – normale & gemengde huid’ uitermate geschikt. Ook dit product heeft een inhoud van 50ml met een prijs van €3,49 en bevat macadamia-olie en shea butter voor de ultiem gehydrateerde huid. Ik vind deze nachtcrème heerlijk smeren, hij heeft namelijk een jelly textuur die makkelijk uitsmeert en zuinig gedoseerd werkt. Wanneer ik deze crème ‘s avonds aanbreng word ik ‘s morgens wakker met een gekalmeerde, volle en vooral opgepepte huid. Ik ben erg tevreden over de werking van deze nachtcrème – hij doet precies wat hij belooft, en dat voor een zeer fijn prijsje.

0Etos6Als aanvulling op bovenstaande crèmes gebruikte ik de Etos Hydra ‘Eye cream – alle huidtypen’ met een inhoud van 15ml en een prijs van €3,99. Een oogcrème is bij mij echt nodig, aangezien ik heel wat uurtjes achter mijn laptop en smartphone maak en daardoor echt merk dat mijn ogen ‘s avonds vermoeid aanvoelen. Dit product bevat Bisabolol en shea butter voor extra voeding- en kalmering voor de huid rondom de ogen. Volgens Etos vermindert deze oogcrème wallen en kraaienpootjes, en daarnaast is hij parfumvrij. Ik vind het heerlijk om de tube in de koelkast te bewaren voor een extra verkoelend effect op de huid. Zelf heb ik geen last van wallen, maar helaas wél van donkere, paars gekleurde kringen rondom mijn ogen.

Daarbij helpt deze oogcrème gelukkig aardig goed, want mijn donkere kringen zijn na een nachtje gebruik gereduceerd tot een minimaal formaat. Ze zijn niet helemaal weggetrokken, maar er is duidelijk te zien dat ze zijn afgenomen en dat ik een wakkerdere blik heb. Omdat ik dit product zeer fijn in gebruik vind, gebruik ik hem ook regelmatig overdag als toevoeging aan mijn dagverzorging en onder mijn make-up. Ik zie er gewoon nét even iets frisser en energieker uit door deze nachtcrème, en daarom vind ik dit een prima product dat ook nog eens makkelijk in gebruik is. Pluspunten voor de tube, want dit werkt veel hygiënischer dan een potje!

0Etos7Je leest het al; ik vind de nieuwe Hydra normal productlijn van Etos prima van kwaliteit en ook nog eens zeer fijn geprijsd. Dus mocht je nog een betaalbare skincare-lijn zoeken, kijk dan zeker even in het nieuwe assortiment van Etos. Heb jij al ervaring met de huidverzorgingsproducten van Etos? Gebruik je zelf ook trouw een dag-, nacht en oogcrème?

Deze review is tot stand gekomen in samenwerking met Etos. / Fotografie door Mayera Fotografie.

Styled by Romy

2 gedachten over “REVIEW: Etos ‘Skin secrets’ ‘Hydra normal’ skincare

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven