Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

REVIEW: Essence Coverstick – #06 Matt Ivory

2 3 4 5

De afgelopen periode ben ik, zoals je wel hebt kunnen lezen, enórm druk geweest. Dit was ook te zien aan mijn huid; normaal heb ik een erg zuivere en makkelijke huid, maar de afgelopen weken kon je de vermoeidheid wel aan mijn huid aflezen. Oneffenheden, rode vlekjes, donkere kringen rondom mijn ogen en een droge en trekkerige huid. Gelukkig bood Essence mij de helpende hand; in het schap bij Kruidvat vond ik deze super-budgetproof coverstick die ik vandaag voor jullie testte.

Ik draag geen foundation, maar wilde een luchtig, makkelijk product waarmee ik met name de donkere kringen onder mijn ogen kan verminderen en camoufleren. Deze coverstick van Essence, in de kleur ‘Matt Ivory’, was precies wat ik zocht. Het product zit in een kartonnen doosje, wat meteen een luxer gevoel geeft. De beigekleurige stick zelf lijkt erg veel op een lipstick, maar dan in concealervorm. Je kunt de stick heel gedoseerd gebruiken door te draaien aan de onderkant. Vanwege het handige formaat kun je hem altijd in je toilettas meenemen.

Ik vind dat de coverstick een erg fijne textuur heeft, hij brengt makkelijk aan op de huid en je kunt hem met je vingers of een kwastje nog even blenden. Hij trekt snel in en dekt erg goed. Ik heb hem over mijn BB-cream aangebracht, en onder mijn poeder. Maar een poeder is, vanwege de matte finish van de stick, eigenlijk niet eens nodig.

Over het resultaat ben ik erg tevreden! Mijn donkere kringen en blauw-doorschijnende huid zijn grotendeels gecamoufleerd. De kleur van de stick is perfect voor mijn huid, en ook vind ik het fijn dat hij lekker mat is. Voor de lage prijs van 1,99 kun je hem eigenlijk niet laten liggen, en dit is voortaan mijn beste vriend in drukke periodes. In één huls zit 5 gram, en je kunt deze Essence coverstick kopen bij het Kruidvat. Zou jij deze stick ook kopen? Of heb je hier zelf al ervaring mee?

Styled by Romy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven