Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

INSPIRATIEPOST: De sieradentrends van Herfst/Winter 2015-’16

Hi fashionlovers! Op deze heerlijke zaterdag vertel ik jullie graag over de sieradentrends voor komend najaar. Regelmatig krijg ik vraag naar trend reports, hier wordt door sommigen van jullie ook veel op ge-Googled voordat jullie op mijn blog terecht komen. We zitten nog volop in de zomer, maar ik vind het heerlijk om alvast vooruit te blikken op alle mooie nieuwe sieradentrends die gaan komen. We zien ontzettend veel zomertrends die gewoon mee mogen naar de herfst. Zo loopt de trend van de marmeren kettinkjes, armbanden, ringen en oorbellen gewoon door, en blijft de roségouden trend voorlopig ook nog even.

Ook het layeren van kettinkjes mag gewoon blijven gebeuren, tot grote vreugde van mijzelf. Door een aantal verschillende kettinkjes in korte en lange lengtes met elkaar te mixen, ontstaat er een zeer persoonlijk geheel. Wat we dit najaar superveel gaan zien is de precious stones-trend, oftewel het verwerken van edelstenen in sieraden. Lanvin toonde ons al op de catwalk hoe chic een grote ketting met edelsteen staat op bijvoorbeeld een classy, zwarte blazer. Ook de ID-jewelry trend blijft, dankzij Versace, voorlopig nog even. Dit zijn sieraden waar bijvoorbeeld een voorletter of iemand’s naam in verwerkt zit.

2Dit najaar gaan we een duidelijk kleurenpalet zien, bestaande uit trendkleuren als gedempt oranje, koel roze, Marsala oftewel een iets afgezwakte bordeaux-tint en rijke edelsteentinten als donkerpaars en smaragdgroen. Verder zien we veel zeegroen, verschillende tinten grijs, koningsblauw en zandtinten. Wat voor mij heel erg opvallend is, is dat de statement jewelry-trend zo goed als verdwenen is. Bij Moschino droegen de modellen wel nog een aantal grove, gouden schakelkettingen over elkaar heen, maar bij het overgrote deel van de andere designers zagen we een mix aan subtiele sieraden. Denk hierbij aan de delicate oorringetjes bij Donna Karan.

34Designer Ralph Lauren toonde een sieradencollectie met natuurmaterialen als schelp, en bij verschillende ontwerpers kwam de vintage jewelry-trend naar voren. Dit zijn sieraden die eruit zien alsof je ze uit het sieradenkistje van je oma hebt gehaald. Verder zag ik nog een hoop franjes terugkomen, bijvoorbeeld de goudkleurige armband met franjes in de vorm van dunne kettinkjes. Dit kun je natuurlijk ook om je enkel dragen.

Ik ben heel erg benieuwd naar jouw mening over de sieradentrends van najaar 2015-’16, en zou graag willen weten wat jouw favoriete sieradentrend is! Ik wens je een hele fijne zaterdag.

Bronnen afbeeldingen: 1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7 / 8 / 9 / 10 / 11 / 12 / 13 / 14 / 15 / 16 / 17

Shop the Post[show_shopthepost_widget id=”954238″]

Styled by Romy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven