Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

REVIEW: Chanel Mousse Douceur – Gezichtsreiniging

2345

Een goede gezichtsreiniger is essentieel in onze dagelijkse verzorging. Aan het einde van een lange werkdag maak ik altijd uitgebreid tijd voor mijn reinigingsritueel. Mijn gezichtshuid reinig ik vaak met een (kokos)olie of lotion, maar om de laatste make-up resten te verwijderen is een fijne face-wash geen overbodige luxe. Vandaag test ik de ‘Mousse Douceur’ van Chanel, een gel die verandert in een zacht schuim na aanraking met water. Benieuwd naar mijn mening? Lees dan verder.

Ik heb een vrij makkelijke en egale gezichtshuid, maar in het najaar is vooral de huid rondom mijn neus(vleugels) en wangen wat droger en trekkeriger. Deze gezichtsreiniger van Chanel belooft de huid er voller en frisser uit te laten zien, en de huid zacht aan te laten voelen. Ook kan het product rondom de gevoelige huid van de ogen worden gebruikt, ideaal.

Deze tube, met een inhoud van 150mL, kreeg ik cadeau van mijn lieve vriend. Hij weet waar ik van houd! De zwart/witte tube met het bekende Chanel-logo ziet er strak en stijlvol uit. De tube knijpt gemakkelijk uit en werkt ook heel gedoseerd. Het product is erg zuinig in gebruik; je hebt maar een klein dotje nodig. De Mousse Douceur heeft een heerlijke, bloemige geur.

Nadat je de gel in aanraking hebt gebracht met (lauwwarm) water, verandert het in een zacht schuim. Je brengt het aan op je gezicht en spoelt het er ook weer gemakkelijk af. Het product schuimt niet heel erg, eigenlijk heel subtiel. De eerste keer gebruikte ik teveel gel waardoor er een trekkerig gevoel op mijn huid ontstond; gebruik dus echt zo min mogelijk. Na reiniging voelt mijn huid inderdaad zacht, fris, vol en gevoed aan. Nadeel vond ik dat mijn neusvleugels en wangen lichtelijk geïrriteerd waren en ook ietwat rood. Als je een echt gevoelige of kwetsbare huid hebt, raad ik dit product vanwege de hoeveelheid parfum dan ook af. Bij een normale huid is deze Mousse Douceur zeer prettig en het reinigt bovendien erg efficiënt.

De Mousse Douceur is te koop bij bijvoorbeeld Ici Paris XL en Douglas, en kost 33,95 per 150 mL. Dit is niet goedkoop, maar bedenk je hierbij wel dat je bij dagelijks gebruik echt maanden met dit product doet.

Wat is jouw mening over de verzorgingsproducten van Chanel? Heb je er zelf ervaring mee? En wat is jouw favoriete gezichtsreiniger?

Styled by Romy

2 gedachten over “REVIEW: Chanel Mousse Douceur – Gezichtsreiniging

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven