Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

REVIEW: Caption ‘Resort’ nagellak in ‘Kill it with Kindness’

Met de komst van de zomer lanceren mijn favoriete nagellak-merken nieuwe collecties om je vingers bij af te likken, zo mooi. Zo ook Caption; een nieuw, opkomend merk dat het mogelijk maakt om je eigen manicuresalon in huis te creëren. Caption heeft nagellak die jouw nagels in no time een gelfinish geeft, waardoor je nagels er dikker, voller en sterker uitzien. Wanneer je met Caption begint, dien je eerst een basecoat en een topcoat van het merk aan te schaffen, en deze kun je dan combineren met de snoeperige kleurtjes uit de collecties. Ik werd verliefd op ‘Kill it with Kindness’; een práchtige, licht nude-kleurige lak die ook nog eens perfect is voor het pas geopende bruidsseizoen.

23‘Kill it with Kindness’ doet mij op het eerste gezicht denken aan het kleurtje ‘Fiji’ van Essie. Deze kleur werd populair toen Kim Kardashian hem droeg, en raakte in no time wereldwijd uitverkocht. ‘Kill it with Kindness’ lijkt mij een perfecte vervanger, en bovendien is mijn vorige ervaring met Caption zeer positief – ik heb namelijk al een donkerrode nagellak-kleur van het merk. Met hun nieuwe ‘Resort’-collectie introduceert Caption 8 nieuwe kleuren waarmee je je direct op een tropisch eiland waant. Door de unieke ‘LacQ3’-technologie is een eenvoudige en snelle applicatie mogelijk – waar en wanneer je maar wilt. De lak droogt super snel; niet alleen op je nagels maar ook in het potje, zo zegt Caption zelf.

Wat ik persoonlijk zo fijn vind aan de lakken van Caption, is dat ze 3-free zijn. Dit betekent dat de nagellak vrij is van de ingrediënten tolueen, formaldehyde en DBP. Deze stoffen worden gezien als een gevaar voor de gezondheid omdat ze bij een hoge dosis kanker kunnen veroorzaken, of schade kunnen toebrengen aan je vruchtbaarheid- of ongeboren kind. Goed dus om even te controleren of deze stoffen wellicht wel in jouw nagellak verwerkt zitten.

45human hair lace front wigs‘Kill it with Kindness’ komt in een mat, glazen flesje met zilveren dop. Het valt mij bij Caption altijd op hoe stevig hun flesjes zijn. Mijn lakje kost €16,95 en dat is natuurlijk niet heel goedkoop voor een nagellak, maar ik vind Caption normaal gesproken dubbel en dwars haar prijs waard. ‘Kill it with Kindness’ heeft een inhoud van 10ml. Bij het ontwerpen van hun nagellak-kwastje heeft Caption heel goed nagedacht over de breedte van de haartjes. Je lakt namelijk in één keer een goed dekkende laag. Bij het lakken breng je dus eerst de bijbehorende basecoat aan, die je even laat drogen, waarna je de kleurlak aanbrengt.

celebrity wigs Deze lak dekt in één laagje al voldoende, maar toch heb ik 2 laagjes gelakt voor een nóg dekkender en voller effect op mijn nagels. Daarna dien je snel de topcoat aan te brengen, zodat deze samen met de gekleurde lak droogt. Het valt mij op hoe snel dit gebeurt, want na enkele minuten waren mijn nagels krasvrij opgedroogd. Wel merk ik dat je niet té dik moet lakken, omdat er anders bubbeltjes ontstaan in de lak. En dat terwijl Caption zelf aangeeft dat je de topcoat echt wel dik mag aanbrengen. Toch moet ik even kwijt hoe verliefd ik op dit kleurtje ben – wat een prachtige, chique en vooral vrouwelijke kleur. Hoe lang dit lakje op blijft zitten, hangt sterk van de kwaliteit van je nagels af.

Mijn nagels zijn momenteel wat dunner en brozer, waardoor nagellak niet zo goed hecht als normaal. Daardoor begon ‘Kill it with Kindness’ na ongeveer 2 dagen al af te bladderen. Bij langer gebruik van Caption worden je nagels vanzelf voller en gezonder, zo is mijn ervaring. Toch vind ik het jammer dat ‘Kill it with Kindness’ niet langer blijft zitten, aangezien ik de kleur zo mooi vind. Je vindt ‘Kill it with Kindness’ én andere Caption-nagellakken in hun eigen webshop, bij Bol.com en bij geselecteerde salons. Wat vind jij van dit kleurtje?

Het product in deze review heb ik gekregen.

Styled by Romy

2 gedachten over “REVIEW: Caption ‘Resort’ nagellak in ‘Kill it with Kindness’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven