Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

Primark Beauty PS … ‘Nudes’ 28 shade Eye Shadow palette

De nude look is altijd goed, en ziet er daarnaast, wanneer hij juist wordt aangebracht ook gewoon ontzettend chic uit. Met de juiste producten kun je heel makkelijk een no make-up look creëren. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je geen make-up op hebt – integendeel. Voor een goede nude look is de juiste techniek en daarnaast een paar goede tools onmisbaar. Primark lanceerde haar nieuwe PS … ‘Nudes Collection’ en ik kon niet wachten deze uit te proberen.

In deze uitgebreide collectie vind je bijvoorbeeld een ‘Nudes’ Liquid Lipstick, een ‘Ultimate Lip Collection’ set, de ‘Nudes’ Highlight and Contour Kit, het ‘Nudes’ 4 Shade Highlight and Contour Palette en zelfs enkele kwasten en sponsjes om je nude look flawless mee aan te brengen. Dit wil ik!! Het allerleukste is natuurlijk dat al deze producten €10 of minder kosten – daar kun je ze natuurlijk niet voor laten liggen.

In het pakketje dat Primark mij toestuurde vond ik dit prachtige oogschaduwpalet. In dit mega complete palet zitten maarliefst 28 (!!) verschillende shades waarmee jij de juiste highlights en glow kunt aanbrengen. Want naast een gezonde, glanzende huid wil je de ogen natuurlijk ook mooi oplichten voor die frisse blik. Primark zelf geeft aan dat het Nudes 28 Shade Eye Shadow Palette hét ultieme oog-palet moet zijn om je te helpen bij het creëren van ontelbaar verschillende make-up looks.

De opmaak en de verpakking van het palet springen bij mij al meteen heel erg in het oog (woordgrap, haha). Het heeft een doorzichtige voorkant waardoor je meteen ziet welke tinten erin zitten. Ook de lichtroze kleur van het palet ziet er chic uit. Jammer dat er geen spiegeltje en oogschaduwkwastje bij zitten! Dit is in mijn opzicht wel echt een vereiste in een goed palet..

Gelukkig maken de 28 verschillende tinten een hoop goed. Je kunt je dag-naar-avond look perfect transformeren door van de natuurlijke, licht beige tinten naar de donker aubergines en bruin te gaan. Of misschien draag jij wel een rode-nude make-up look, of ga je juist meer voor een goud-bronzen oogmake-up. Doordat dit palet zo enorm betaalbaar is, kun je er makkelijk mee experimenteren.

Natuurlijk heb ik ook swatches voor jullie gemaakt, en dan zie je meteen dat sommige kleuren echt een WOW effect hebben! Bij de shades voor overdag, die vrij neutraal en zacht zijn, zie je nog niet echt veel pigment. Dan heb ik het over de kleurtjes linksboven. Maar, ga je daarbij naar het midden en iets meer naar rechts, dan zie je dat de brons-, rood en bruintinten ontzettend veel kleur afgeven!

Dit wordt alleen maar versterkt wanneer je je kwastje nat maakt alvorens je je oogschaduw aanbrengt. Wat ik trouwens erg interessant vind is de afwisseling mat-glanzend-glitter in het palet, en dan zie je dus meteen dat de matte kleuren wat minder rijk van kleur zijn – de glanzende en glitterende tinten geven meteen enorm veel kleur af op de huid. En dat is prima, want dan kun je de matte kleurtjes goed gebruiken als ondergrond.

Wat ik wel heb gemerkt is de fall-out bij sommige kleuren, en dan lang niet bij allemaal. Maar sommige tinten zijn helaas heel poederig en vallen wat makkelijker van de huid. Gelukkig is dit bij de glanzende tinten toch weer wat minder. Dan heb ik natuurlijk ook een ooglook gemaakt! Ik heb hierbij vooral gewerkt met roodtinten, omdat ik vind dat mijn groene ogen hier extra door knallen.

De kleurtjes blijven de gehele dag prima op mijn ogen zitten en verschuiven niet. Daarnaast is de oogschaduw echt prima te blenden en op zich makkelijk aan te brengen, maar ik kan je zeker aanraden om je ooglook als eerste te doen en daarna pas je foundation etc. Dit, omdat ik bij sommige kleuren echt enorm veel fall-out had en dit steeds van mijn wangen af moest halen.

Mijn eindconclusie: voor €10 is dit natuurlijk gewoon een waanzinnig mooi en compleet palet. Je kunt hier ook niet zo snel de mist mee ingaan, en experimenteren met je ooglooks wordt gewoon een stuk makkelijker en leuker. Ik weet zeker dat meiden die minder goed zijn in het aanbrengen van oogschaduw hier prima mee uit de voeten kunnen. Jammer dat er geen kwastje of spiegel in het palet zit, maar goed. Als dat het enige is..

De gehele Nudes-range is vanaf nu verkrijgbaar in de Primark winkels. Helaas zijn de PS … producten nog niet online te bestellen, misschien dat Primark toch eens met een online shop gaat komen ooit. Voor nu moeten we in ieder geval even een dichtstbijzijnd filiaal opzoeken.

De producten in deze Review zijn toegestuurd door een merk.

Styled by Romy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven