Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

MUA Pre Fall look

Kende jij MUA al? Dit zeer betaalbare merk is één van mijn favorieten omdat hun producten vrijwel altijd een professionele kwaliteit hebben, bereikbaar voor ieder budget. Ook als je niet zoveel geld aan make-up uit wilt geven kun je met MUA’s producten prachtige looks creëren. Hun producten zijn vaak zeer goed van pigment en hebben een luxe uitstraling- en feel.

Ik kreeg een superleuk en bomvol pakketje met MUA’s nieuwste lanceringen voor deze herfst toegestuurd. Zo vind je fixerende poeders in het nieuwe assortiment, maar ook zeer luxe en complete oogschaduw-paletten, verschillende soorten highlighters en de inmiddels bekende Lip Lacquers die ik al eens eerder testte.

Het kleurenpalet is weer prachtig en typisch herfst: veel rijke bordeaux-, koper en mauve tinten. Love it! Vandaag laat ik jullie een selectie uit de MUA herfstlijn zien en maakte ik er meteen een pre-Fall look mee.

• Professional Transparent Pressed Setting Powder
Een goede look die de hele dag mooi op je gezicht blijft zitten, dat vráágt natuurlijk om een fixerend poeder. Dit poeder belooft een transparante finish met een zijdezacht gevoel. Het poeder is geschikt voor alle huidtypen en geeft je gezicht een professionele, matte look. Hoewel MUA dit poeder transparant noemt, vind ik toch echt dat je dit met een wat meer getinte of donkere huid minder goed kunt hebben. Hij is namelijk echt wel wittig en dat zie je ook nog wel iets op je gezicht.

Daarom zou ik hem zelf eerder plaatselijk gebruiken, bijvoorbeeld onder de ogen of langs de kaaklijn. Wel doet het poeder inderdaad wat het belooft: mijn make-up zit de hele dag prachtig op mijn gezicht, mijn huid voelt zacht aan, wordt niet vettig en heeft een matte maar natuurlijke look.

• Highlight Perfection Shimmer ‘Spotlight Sheen’
We willen natuurlijk allemaal een healthy glow op ons gezicht, en dat graag het hele jaar door. MUA komt met dit palet waarin 3 verschillende shades zitten die je over zowel gezicht als lichaam kunt poederen. Het zijn 3 zachte, glanzende kleuren waarmee je naar hartenlust kunt highlighten. Het witte poeder is iets matter en is daarom makkelijker aan te brengen in het gezicht.

De andere 2 poeders zijn wat glanzender en staan mooi op de neusbrug, jukbeenderen of het wenkbrauwbot. Wist je dat je met een perzikkleur een grauwe, ietwat gelige of blauwige huidtint kunt opfrissen?

• ‘Undress Your Skin’ Shimmer Highlighter in ‘Golden Scintillation’ & ‘Rosewood Glimmer’
Wat een prachtige highlighters zijn dit toch! Het liefst zou ik mijn hele gezicht onder poederen met deze highlighters, maar helaas, ik wil geen kerstbal-effect. Alleen al vanwege het prachtige, bijna golf-achtige reliëf in de Undress Your Skin Shimmer Highlighters wil je dit toch meteen in huis hebben? Ik ontving een geel-goud kleurtje en een roségouden tint.

Beide fantastisch mooi en bijvoorbeeld ook inzetbaar als oogschaduw óf blush (Rosewood Glimmer). Er komt ontzettend veel pigment van de Undress Your Skin Shimmer Highlighter af, daarom raad ik je aan om hem subtiel aan te brengen. Door de zachte textuur voelt het poeder enorm comfortabel aan op de huid. Wat ik bij Rosewood Glimmer helaas wel vind, is dat hij vrij opvallend is voor een lichte huid. Wanneer je een wat getinte of warmere huid hebt blendt deze kleur wél heel mooi in je huid.

Bij de lichte huid kun je hem subtiel gebruiken, hem mengen met een andere kleur (bijvoorbeeld de goudkleur!) óf als blush.

• ‘Fire Vixen’ 15 Shade Eye Shadow Palette
In dit waanzinnig mooie palet zitten 15 verschillende kleuren die je meteen aan de herfst doen denken. Met name bij groene ogen vind ik dit palet ontzettend mooi staan, want het bestaat uit verschillende rood- en bruintinten waarmee je ontzettend goed kunt variëren. Creëer je een neutrale look voor overdag met de bovenste rij kleurtjes, of ga je all the way voor de onderste rij met diepere roodtinten? Aan jou de keus.

Wat ik heel interessant vind is de combinatie van glanzende en matte shades. Daardoor kun je sommige lichtere tinten perfect als highlighter gebruiken. Beetje jammer vind ik het dat sommige kleurtjes erg poederig zijn waardoor je de oogschaduw goed van je kwastje af moet tikken voor gebruik. Pluspunt: de meeste kleuren zijn extreem rijk van pigment. Maak je kwastje vooral nat voor een nog intenser effect.

• ‘Heavenly Natural’ 15 Shade Eye Shadow Palette
Voor de iets subtielere make-up looks moet je bij dit palet zijn. Hierin vind je verschillende beiges-, nudes en bruintinten die je ook zeer makkelijk kunt opbouwen van dag naar avond. Ook als je een wat neutralere look wilt voor bijvoorbeeld overdag naar je werk is dit palet erg geschikt. Net als in het Fixe Vixen Palette zitten ook in dit palet zowel glanzende als matte tinten.

• Luxe Velvet Lip Lacquer in ‘Hustle’ & ‘Panache’
Met deze Lip Lacquers krijgen je lippen een luxe, matte finish. Ze beloven fluweelzacht en comfortabel aan te voelen op de lippen en zouden een rijke kleur af moeten geven. Vanwege mijn eerdere ervaring met deze Lip Lacquers weet ik dat dit inderdaad helemaal waar is. De formule is snel drogend, makkelijk aan te brengen en vlekt niet. Ik kreeg 5 kleurtjes toegestuurd waarvan ik er uiteindelijk 2 heb gebruikt.

Naast deze 2 draagbare kleuren heeft MUA namelijk ook echt een blauwe en een paarse Lip Lacquer in haar collectie opgenomen. Leuk voor als je een keer wilt experimenteren, maar gewoon niet echt mijn ding.

Ik kan je vertellen dat ik enorm tevreden ben over deze producten. Beide kleurtjes hebben een bruin-mauve ondertoon en dat staat bij vrijwel iedere huid mooi. De kleuren zijn intens, houden urenlang en je voelt ze niet zitten op de lippen. Ook ontstaan er dus geen barstjes of velletjes. Had ik al gezegd dat ik enthousiast ben?!

Natuurlijk heb ik een look gecreëerd waarmee ik meteen klaar ben voor komende herfst. Ik draag het Professional Transparent Pressed Setting Powder over mijn gehele gezicht en de witte kleur uit het Highlight Perfection Shimmer Spotlight Sheen palet op mijn neusbrug, op mijn kin en langs mijn jukbeenderen. Ook heb ik de perzikkleur gebruikt in mijn binnenste ooghoeken en op mijn wenkbrauwbot.

Ik heb beide kleurtjes Undress Your Skin Shimmer Highlighter met elkaar geblend en op mijn jukbeenderen aangebracht. Het MUA Fire Vixen 15 Shade Eye Shadow Palette gebruikte ik om mijn groene ogen nóg meer te laten spreken – ik ging voor een mix aan rood- en koper tinten. Ik heb geen eyeliner gebruikt omdat de look anders te hard werd. De Luxe Velvet Lip Lacquer in de kleur Hustle zit op mijn lippen.

Prijzen
• Professional Transparent Pressed Setting Powder €6.49
• Highlight Perfection Shimmer Spotlight Sheen €6.49
• Undress Your Skin Shimmer Highlighter in Golden Scintillation & Rosewood Glimmer €5.99
• MUA Fire Vixen 15 Shade Eye Shadow Palette €6.99
• Heavenly Natural 15 Shade Eye Shadow Palette €6.99
• Luxe Velvet Lip Lacquer in Hustle & Panache €4.99

Al deze producten van MUA zijn vanaf nu te koop bij geselecteerde Kruidvat-vestigingen en in de Kruidvat online shop. Wat vind jij van de producten, en van mijn uiteindelijke look? Welke producten zou jij toevoegen aan je make-up stash?

De producten in deze Review heb ik gekregen.

Styled by Romy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven