Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

Mijn favoriete SS 2020 schoenentrends

Het zal je niet verbazen dat ik héél blij word van alle mooie schoenen die we dit voorjaar gaan zien. Er zit namelijk een rode draad in: lichte kleuren voeren de boventoon! We gaan weinig felle tinten zien, geen neon en weinig prints. We gaan back to basics, en dat maakt me erg enthousiast. Nu hoeven al die beiges en wit- en aardetinten natuurlijk niet saai te zijn!

We zien namelijk wel degelijk een hoop gebeuren op schoenen-gebied. Het is je vast niet ontgaan dat de athleisure trend nog wel even blijft. Dat wil zeggen dat we sportieve invloeden in onze dagelijkse outfits verwerken. Ook deze lente en zomer gaan we dat weer doen! De grove dad sneakers blijven nog wel even, want veel merken brengen weer nieuwe versies uit.

We zien de dad sneaker met dikke zool, te vinden bij bijvoorbeeld Tamaris, in verschillende aardetinten. Wel zitten er dan verschillende soorten texturen op één schoen, of metallic accenten. Dat maakt het dan net even wat spannender. De dad sneaker is natuurlijk juist leuk te stylen onder een super vrouwelijke look.

Nog even over die sneakers: de platform zool maakt weer een comeback. Ik ben enorm fan, want je benen lijken optisch langer én slanker en ik voel me altijd stukken vrouwelijker met een platform onder mijn schoen. Het is je vast niet ontgaan dat ik ook onder mijn Dr. Martens een platform heb. Mocht je hier niet van houden dan hebben merken als Reebok, Puma en Adidas genoeg sneakers voor je met een reguliere zool.

Mijn hart gaat ook zeker sneller kloppen van de western trend. Ik was hier vorig jaar al fan van, want wat zijn ze leuk onder een lange bloemen-jurk op een festival. Ook kun je western laarsjes, zowel enkellaarsjes
als hoog model, heel leuk stylen in een Parijse rock look. Goede denim (of een witte versie, mag ook), een oversized mannen-blazer en een wit T-shirt.

Mocht je niet zo van de western laars zijn: ik zag ook veel eenvoudige enkellaarsjes voorbij komen. Zowel in lak als in glad leer, maar ook veel suède. Het maakt niet uit waarvan de boots gemaakt zijn: als ze maar een neutrale kleur hebben.

Op sandalen-gebied is de trend: vrij eenvoudig met strakke lijnen, en we zien vooral veel sportieve modellen. In mijn collage spot je ook een wit model dat ik erg mooi vind, en die je zo zou kunnen dragen naar kantoor. De strappy sandaal met elegante hak blijft, en dat is natuurlijk geïnspireerd door Bottega Veneta. We zien weinig tot geen pumps. Als je al een hak draagt, ga dan dus zeker voor een strappy sandaal deze zomer.

In samenwerking met BENT.

Styled by Romy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven