Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

Mercure Hotel Tilburg Centrum

Het is half 2 ‘s middags als we de lobby van het Mercure Hotel Tilburg Centrum binnenstappen. Na een comfortabele treinreis vanaf Utrecht worden we hartelijk te woord gestaan door de receptionistes van het hotel. We hoeven niet lang te wachten, onze kamer is al schoongemaakt en dus klaar voor onze overnachting. Tilburg, ik ben er nog nooit van mijn leven geweest en kan niet wachten om meer van deze jonge, opkomende en hippe stad te zien.

Ik heb altijd al een warm gevoel gehad wanneer ik als Utrechter aan Brabant denk – als ik denk aan Brabanders dan zeg ik lekker veel en bourgondisch eten, gezellige en zachtaardige mensen en echt wel een andere sfeer dan hier in ‘mijn’ stadje. Utrechters zijn over het algemeen directer en Brabanders staan bij mij echt gelijk aan vriendelijk en gastvrij. Wanneer ik een kleine tour door het hotel maak valt het me op hoe enorm veel hier te doen is.

Wanneer je op zakenreis bent en hier verblijft, kun je hier dan ook prima vertoeven. Mercure Hotel Tilburg Centrum is van alle gemakken voorzien – er is een sportschool, een city spa met zwembad, massages en sauna’s, hun restaurant ‘Taste’ is uitgeroepen tot beste restaurant van Tilburg en je kunt er heerlijk plaatsnemen op het terras buiten. Dit terras kijkt uit op de prachtige St. Jozef kerk.

Mijn hotelkamer trouwens ook, want het is meteen duidelijk dat de medewerkers van het hotel me een kamer met práchtig uitzicht hebben gegeven. We kijken uit over een groot plein met gezellige terrasjes en restaurants, de betoverend mooie kerk en vooral een heleboel passerende jongeren. Het valt me op dat Tilburg een echte studentenstad is – wanneer je in het Mercure Hotel Tilburg Centrum verblijft valt het je waarschijnlijk op dat je zowel ‘s nachts als overdag het feestgedruis subtiel hoort.

Dat stoort mij totaal niet, ik vind het juist gezellig en erg kloppend bij mijn beeld van Tilburg. Ik plof neer met een stapel magazines in de leeshoek, nadat ik de hotelkamer natuurlijk grondig heb bekeken. De badkamer is lekker ruim, schoon en vooral WIT. De douche is heerlijk comfortabel en van alle gemakken voorzien. Ook de bedden liggen goddelijk en de minibar is rijkelijk voor ons gevuld. We vinden zelfs een persoonlijke brief en een presentje op ons bureau, superlief.

Nadat we zijn bijgekomen van onze treinreis lopen we richting het station voor Spoorzone 013 – een plek waar vooral street art, theater, kunst, cultuur en horeca centraal staat. Het is een creatieve plek voor jongeren om hun talenten te ontplooien. Hierover volgt natuurlijk meer in een aparte blogpost over alle bezienswaardigheden. We struinen door de straatjes van Tilburg, fotograferen elkaar en shoppen nog een beetje.

‘s Avonds gaan we lekker eten en ontdekken we de zeer brede mogelijkheden – je kunt hier in Tilburg heerlijk eten bij Vapiano, je kunt ook bij een kleiner, lokaal restaurantje terecht. Er is sushi, er is Argentijns, er zijn meer dan genoeg ijssalons en terrasjes.. je kunt hier de hele avond genieten en vertoeven. Moe en voldaan vallen we ‘s nachts in slaap om de volgende ochtend aan het ontbijt te schuiven.

Hotels en hun ontbijtjes: ik kan er een boek over schrijven. Altijd wanneer ik in een hotel arriveer kan ik niet wachten om het ontbijt te bewonderen. Mercure Hotel Tilburg Centrum heeft een ontbijtbuffet vol lekkers. Je vindt er verse jus, zelfs pannenkoekjes, yoghurt met alle soorten nootjes en granola, vers gebakken broodjes, mini-taartjes en alle soorten beleg. Loopt het water je al in de mond?

Na het ontbijt kleden we ons om en laten we ons begeleiden naar de spa. Normaal gesproken betaal je hier een kleine toeslag voor, maar wij kregen dit gewoon cadeau. Hoe lief is dat?! Gehuld in mijn rode badpak laat ik mezelf in het heerlijk warme zwembad zakken en trekken we baantjes. Ook kun je je hier laten masseren of genieten van een fijne sauna. Zelfs de douches zijn luxe uitgerust met grote bakken scrub.

Groot pluspunt: we zijn helemaal alleen en hebben de complete spa voor onszelf. Ik heb me het hele verblijf echt een prinses gevoeld – zo goed zijn we behandeld. Ook al is Tilburg ‘gewoon’ een plaatsje in Nederland, toch voelde het voor ons alsof we er even lekker uit zijn geweest. Niks aan ons hoofd, gewoon de gezelligheid van de stad opzuigen, ons te buiten gaan aan al het heerlijke eten en vooral: ontspannen. Tilburg, laten we snel weer een date plannen.

Don’t Forget to Pack:

In samenwerking met Mercure Hotel Tilburg Centrum.

Styled by Romy

2 gedachten over “Mercure Hotel Tilburg Centrum

  1. Ik vind dit ZO leuk om te lezen! Ik woon al 5 jaar in Tilburg en heb het er ontzettend naar mijn zin. Ik heb het hotel nog nooit van binnen gezien, dus extra leuk om dan zo eens binnen te spieken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven