Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

L’OCCITANE ‘Aqua Réotier’ Collection

Je kent het wel: die droge, trekkerige huid in het najaar en een huid die wel een vochtboost kan gebruiken in de zomer. Hydratatie is dé oplossing voor de meeste huidproblemen in je twintiger jaren, volgens beautymerk L’OCCITANE. Nu worden je gewoon ongelooflijk veel verschillende soorten skincare merken- en ranges voorgeschoteld, maar hoe kies je nu een lijn die bij de behoeften van jouw huid past?

L’OCCITANE gelooft dat je hiervoor terug naar de basis, oftewel de bron moet. Hydratatie van de huid is natuurlijk iets dat door het gebruik van water ontstaat. We weten allemaal dat je huid gezond, fris en gehydrateerd aanvoelt wanneer je dagelijks voldoende water drinkt. De nieuwe ‘Aqua Réotier’ Collection gebruikt de kracht van water om onze vochtarme huidjes weer nieuw leven in te blazen.

Het leuke aan deze nieuwe lijn zijn de gebruikte texturen – zo vind je bijvoorbeeld een gel-crème in de collectie die ontzettend luchtig aanbrengt. Alle producten bevatten calciumrijk water uit de Réotier-bron in de Provence – dit water geeft onze huid tenminste 24 uur vochtinbreng. De Réotier-bron is een bijzondere en unieke plaats op aarde; het is een bergachtig gebied waarin het water oprijst uit de aarde. Dit water zit boordevol mineralen met een hoge concentratie calcium.

Even ter vergelijking: dit water is tot wel 10 keer rijker aan calcium dan (Frans) thermaal water. Doordat het bronwater wordt vermengd met koeler regenwater, krijgt het een unieke samenstelling die zeer rijk aan calcium en magnesium is – ideaal voor de gezondheid van onze huid. De Réotier-bron ligt bij de toegang tot een natuurpark en is door de Europese Unie uitgeroepen tot één van de Natura 2000 beschermde natuurgebieden.

L’OCCITANE is de eerste die gebruik maakt van deze unieke bron. Milieubewustzijn staat hierbij voorop, en het merk doet er alles aan om hun impact op de natuur te minimaliseren – hun waterverbruik is gelimiteerd tot 0,04% van de jaarlijkse waterproductie uit de bron.

Nog even over de productlijn: wetenschappers hebben aangetoond dat calcium uit de Réotier-bron belangrijk is voor de huid, omdat het de huidbarrière en het natuurlijke vochtgehalte in stand helpt te houden. De op water gebaseerde producten geven je dagelijkse beauty routine nét even die extra boost. De producten worden als een spons in de woestijn door de huid opgenomen, en zorgen ervoor dat de huid het vocht gedurende de hele dag vasthoudt.

Ultra Thirst-Quenching Gel
Deze gel oogt natuurlijk net even anders dan je reguliere gezichtscrème. De textuur voelt heerlijk vochtig aan op de huid en bevat duizenden micro-belletjes. De gel geeft direct een enorme hydratatieboost en werkt als een magneet. Het vochtgehalte in de huid wordt langdurig hersteld. Het Hyaluronzuur in deze gel helpt de huid vocht vast te houden om zo de vitaliteit te herstellen.

Ultra Thirst-Quenching Cream
Deze gladde en zachte crème heeft dan weer die typische ‘crème’-textuur, dus het is even uitproberen welke van de twee texturen het beste bij jou past. Ideaal voor alle huidtypes die gedurende de zomer net een beetje extra zachte hydratatie nodig hebben. De lichte crème glijdt makkelijk over de huid, en bevat net als bovenstaande gel Hyaluronzuur. Ook bevatten beide producten glycerine, wat ervoor zorgt dat de huid voller wordt, en calcium dat de buitenste huidlaag dan weer versterkt.

Water Gel Cleanser
Deze cleanser geeft hetzelfde effect als wanneer je je gezicht in koud water onderdompelt. Oftewel: een strakker gevoel, een verfriste huid en vooral een wakker gezicht. Ikzelf gebruik deze gel, die in aanraking met water verandert in foam, zowel ‘s morgens als ‘s avonds en het prettige hieraan is dat je hem ook gewoon op de gevoelige zones rondom je ogen en lippen kunt gebruiken. De cleanser ruikt lekker fris en laat een gladde, stralende huid achter.

Moisture Prep Essence
Bij dit product was me nog niet echt meteen duidelijk waar het voor diende, maar het is dus een product waarmee je je huid kunt voorbereiden. Dat kan zijn voordat je je make-up gaat aanbrengen, als een soort hydraterende primer, maar ook als extra verzorgend laagje voor onder je dag- of nachtcrème. De textuur lijkt op water en verfrist de huid direct.

Fresh Moisturizing Mist
Naast de foam cleanser is dit echt wel mijn favoriete product uit de ‘Aqua Réotier’ Collection. Ik gebruik deze hydraterende spray vooral als ik een dagje thuis werk en de verwarming weer hoog staat: lees, een droge huid. Ik zet de spray dus simpelweg in ter vervanging van een dagcrème voor als ik een dagje make-uploos rondloop. De spray maakt mijn huid lekker wakker en verfrist mijn gezicht. Tip: de mist kan ook als make-up fixatie worden gebruikt!

Prijzen
• Ultra Thirst Quenching Gel, 50 ml – €28
• Ultra Thirst Quenching Cream, 50 ml – €28
• Water Gel Cleanser, 195 ml – €19
• Moisture Prep Essence, 150 ml – €22
• Fresh Moisturizing Mist, 150 ml – €11,50

De Aqua Réotier-collectie is nu verkrijgbaar bij de L’OCCITANE winkels en online via loccitane.nl. Mocht je nu ook enthousiast geworden zijn over de productlijn, houd dan zeker even mijn Instagram-pagina in de gaten. Daarop geef ik namelijk een set met daarin de Ultra Thirst Quenching Gel, de Water Gel Cleanser en de Fresh Moisturizing Mist weg. Good luck!

In samenwerking met L’OCCITANE. / De producten in deze Review zijn toegestuurd door een merk.

Styled by Romy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven