Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

INSPIRATIEPOST: Denim on denim styling

Denim gaat natuurlijk nooit weg uit het modebeeld, maar deze lente draait het toch écht allemaal om deze stof. Zo dragen we de jeans momenteel in de rechte-, boyfriend en mom fit. Jeans zijn geborduurd met bloemen, er zitten parels op of ze bestaan uit patchwork in verschillende blauwtinten. Ook geverfd denim in bijvoorbeeld roze of lichtgeel is veel te zien dit voorjaar. Normaal gesproken ben ik niet zo’n denim meisje omdat ik dit langere tijd niet echt binnen mijn stijl vond passen..

Gelukkig is dat nu wel even anders, ik ben namelijk groot fan van wijdere/rechte fit jeans en zou de skinny het liefste zo snel mogelijk uit het modebeeld verbannen. In mijn kast hangt hij bijna niet meer. Omdat er dit seizoen zo’n overvloed aan denim te zien is besloot ik er een styling artikel over te schrijven. Anno 2017 dragen we denim natuurlijk juist met denim! Hoewel de stof ook supermooi staat bij bijvoorbeeld katoen, zijde, kant of fluweel, vind ik een goede denim on denim look onmisbaar in je kast.

Ik besloot daarom 2 verschillende looks voor jullie te shoppen die ik samenstelde uit zowel high street ketens als designer collecties. In outfit 1 laat ik jullie zien hoe ik de denim on denim look zou dragen binnen een vrouwelijke stijl. Ik koos voor een denim ruffle blouse die ik combineer met een spijkerrokje. De truc is om 2 verschillende denims te kiezen die elk een andere kleur en wassing hebben.

Om de denim wat luchtiger te laten ogen kies ik graag voor veel sieraden en accessoires. Een logo riem breekt je outfit lekker en is momenteel helemaal hot. Mooi om je taille mee te accentueren! Ook koos ik voor een geborduurde tas waarin ik de blauwtinten laat terugkomen. Het print sjaaltje, de armbandjes en de zandkleurige loafers zorgen voor een moderne look.

Outfit 2 draait allemaal om het spijkerjasje. Dit gebleekte, gescheurde jack combineer ik met een iets blauwere jeans. De ruffle top maakt het geheel romantischer en de sneakers staan natuurlijk bovenaan mijn verlanglijstje. Ik koos voor een mintgroene tas om de outfit iets mee te breken. Ook hier mag een print sjaaltje natuurlijk niet ontbreken – knoop hem bijvoorbeeld als riem door de lussen van je jeans! Ik ben benieuwd naar jouw mening over denim on denim en natuurlijk naar hoe je het zelf draagt!

Denim on Denim Stylingtips
► Draag denim on denim met een metallic accent, bijvoorbeeld metallic loafers. Zo maak je je outfit interessanter
► Combineer denim met tegengestelde stoffen zoals kant, katoen, fluweel of zijde voor een luchtigere look
► Het dragen van één of meerdere prints haalt je denim look op
► Kies eens voor geverfd denim in bijvoorbeeld een pasteltint
► Mix je denim kledingstuk eens verrassend met een denim choker, een denim tas of denim schoenen
► Met een print sjaaltje en/of logo riem is je denim look meteen on trend

Deze Inspiratiepost is door een samenwerking tot stand gekomen.

Styled by Romy

Een gedachte over “INSPIRATIEPOST: Denim on denim styling”"

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven