Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

Vegan haircare van URBAN ALCHEMY

Als groot dierenliefhebber ben ik erg blij met alle positieve veranderingen op de markt. Er duiken steeds meer veganistische, dierproefvrije merken- en producten op. Het Duitse URBAN ALCHEMY biedt veganistische haarverzorging en is onlangs in Nederland gelanceerd. Het luxe merk biedt producten die door zowel kappers als consumenten gebruikt kunnen worden. Salonkwaliteit voor in huis, dus!

URBAN ALCHEMY is pas in 2017 opgericht en daarmee nog een vrij nieuw merk. Het is ontstaan met het idee om iets sensationeels te creëren dat het dagelijkse leven van kappers verrijkt en eenvoudiger maakt. Dit doen ze door innovatieve producten op de markt te brengen, welke natuurlijk worden gecombineerd met de laatste trends. Vandaag laat ik jullie kennismaken met de productlijn ‘OPUS MAGNUM’.

OPUS MAGNUM
OPUS MAGNUM betekent letterlijk ‘het grote werk’. In de alchemie, verwijzend naar de merknaam URBAN ALCHEMY, staat deze aanduiding voor de hoogste kwaliteit en het beste resultaat van een recept – het levenswerk van een alchemist. Binnen deze mooie productlijn mocht ik twee producten aan jullie laten zien en zelf uitproberen.

OPUS MAGNUM Salt Scrub Shampoo
Het scrubben van ons lichaam kennen we, maar het scrubben van je haar is bij veel mensen nog niet heel bekend! Toch kan het je haar een nóg betere reiniging geven. Ik heb het scrubben van mijn haar al eens eerder gebruikt en was toch wel blij verrast door het mega frisse gevoel achteraf. Deze shampoo is voor de consument op de markt gebracht en is een zout product dat dode huidcellen en overtollig talg van de hoofdhuid verwijdert.

Ook voorkomt dit product ondervoeding van de haarwortels, en verlicht het jeuk, wat soms wordt veroorzaakt door verven. Chemische restanten worden van de hoofdhuid verwijderd. URBAN ALCHEMY geeft zelf aan dat het het meest doeltreffend is om de Salt Scrub Cleanse aan te brengen op vochtig, ongewassen haar – direct op de hoofdhuid. Je masseert het zachtjes in over de hoofdhuid en haarpunten.

Spoel de shampoo daarna grondig uit, en klaar is je wasbeurt. Ik was lekker eigenwijs en gebruikte de shampoo gewoon onder de douche, op de manier hoe ik een normale shampoo aanbreng. Je merkt meteen dat de shampoo een enorm volle, rijke, tikkeltje jelly textuur heeft. Ook de scrubkorrels zijn duidelijk te voelen en bieden een heerlijke massage aan de hoofdhuid. Mijn haar voelt zeker schoner aan.

De shampoo schuimt niet superveel, maar verandert bij aanraking met water wel tot een iets meer vloeibaar en makkelijker te verdelen product. Wat ik, naast de frisse geur die trouwens ook prima voor mannen geschikt is, erg prettig vind, is dat de zoute textuur mijn haar wat meer body geeft. Het werkt eigenlijk hetzelfde als een zout spray, of als je bijvoorbeeld je haar aan de lucht laat opdrogen na een dagje strand!

De natuurlijke structuur van mijn haar wordt hersteld en ik heb een soort lichte beach wave – mooi! Goed om even te vermelden is dat je deze shampoo niet al te vaak moet gebruiken. URBAN ALCHEMY raadt aan om het bij een wekelijkse behandeling te houden vanwege de sterkte van het product. Het dagelijks scrubben van je huid doe je als het goed is ook niet, en dit geldt ook voor je haar.

OPUS MAGNUM Hydrating & Soothing Conditioner
Ter aanvulling op bovenstaande shampoo gebruik je natuurlijk een hydraterende conditioner. Deze is ontwikkeld als aanvullende voeding en kan in principe met elke shampoo worden gecombineerd. Het meest effectieve is het echter wanneer je hem gebruikt na bovenstaande shampoo. Deze conditioner heeft een unieke formule van vitamine B5 en panthenol, welke het haar optimaal hydrateert- en verzacht.

Dit merk ik meteen al onder de douche. Mijn lokken, die door mijn balayage echt wel lichtelijk beschadigd zijn, krijgen al tijdens het wassen een enorme boost. Mijn haarpunten voelen direct gladder en zachter aan. Ook zijn ze minder pluizig en heb ik een mooie, gezonde glans in mijn lokken. De conditioner is zacht genoeg om hem dagelijks in te kunnen zetten.

Prijzen & verkrijgbaarheid
• OPUS MAGNUM Salt Scrub Cleanse € 19,95
• OPUS MAGNUM Hydrating & Soothing Conditioner – € 19,95

Zelf vind ik de prijzen nogal meevallen als je even bedenkt dat dit kappersproducten zijn. In de salon zelf zijn producten soms echt nog wel prijziger. Ook zijn de flessen lekker groot en heb je niet veel product nodig per keer. Tel daarbij op dat de producten vegan zijn en ik ben helemaal tevreden. Je kunt URBAN ALCHEMY kopen bij geselecteerde salons, online bij oa. John Beerens en New Flag – een online kappers groothandel.

Deze Review bevat toegestuurde producten.

Styled by Romy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven