Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

Yves Rocher’s nieuwe ‘Grand rouge mat’-lipsticks

Afgelopen zaterdag werd er een enorm schattig pakketje bij mij thuis bezorgd. De afzender was Yves Rocher, en bij het pakketje zat een bericht dat ik het eigenlijk pas met Valentijnsdag mocht openen.. hoe leuk?! Toch kon ik natuurlijk niet wachten, en in het pakketje trof ik een viertal prachtige nieuwe lipsticks aan. Dit zijn dan ook de nieuwste Yves Rocher-lipsticks, genaamd ‘Grand rouge mat’.

Ik heb natuurlijk van mezelf al een lichtere huid, maar in de winter ben ik al helemáál bleek. Daarom is een beetje kleur op mijn gezicht erg welkom, en dan het liefst in de vorm van een rijke lipstick. Met een roze of rode lip zie je er toch meteen gezond uit? Daarom ben ik erg blij met de prachtige kleurtjes die Yves Rocher uitbracht. In de collectie vind je een chique rode tint, een mauve tint, een bordeauxrode kleur en een zoetsappig roze lipstick.

De Grand rouge mat belooft dé matte lipstick te zijn die niet uitdroogt op de lippen. Yves Rocher belooft een lipstick die naast ultra-mat ook nog eens ultra-comfortabel is. Daar heb ik zeker behoefte aan! Ik draag namelijk elke dag matte lipsticks en vind het nog steeds zeer irritant dat ze velletjes extra benadrukken én dus soms lelijk op kunnen drogen.

Andere merken hebben deze belofte dus duidelijk al vaker gedaan, maar Yves Rocher zegt de daad nu bij het woord te voegen. Ook wordt er beloofd dat deze lipsticks tot wel 8 uur lang zouden moeten blijven zitten. De Grand rouge mat is verrijkt met herstellende Camelia-olie en biedt een matte finish. Het is een ideale combinatie van een concentraat aan werkstoffen en intense kleuren.

De lipsticks bevatten geen parabenen en siliconen. De Grand rouge mat is verkrijgbaar in 8 verschillende kleuren, en ik ontving de 4 kleuren #150 (mauve), #152 (meer violet), #156 (rood) en #154 (roze). Eigenlijk zijn dit allemaal kleuren die ikzelf wel zou dragen, zowel overdag als ‘s avonds naar een etentje. Mijn absolute favoriet is #150.

Wat me naast de prachtige kleuren meteen opvalt is de verpakking waarin de lipsticks zitten. Wat een prachtige, goudkleurige hulzen. Hierdoor zien ze er meteen mega luxe en duur uit. De prijs van deze lipsticks is trouwens €22,50 per stuk, wat natuurlijk niet goedkoop is. De prijs ligt net even onder die van bijvoorbeeld Yves Saint Laurent of Estée Lauder. Gelukkig hanteert Yves Rocher bijna altijd fijne kortingen, zoals ook nu tijdelijk bij de Grand rouge mat.

Ook belangrijk om te weten: de lipsticks zijn in vitro getest. Dit zou een natuurlijk alternatief voor dierproeven moeten zijn en klinkt mij erg goed in de oren – ik draag alleen proefdiervrije make-up. In laboratorium-jargon betekent dit dat een product in een reageerbuisje of petrischaaltje wordt getest.

Ik kon natuurlijk niet wachten om de nieuwe Grand rouge mat-lipsticks te testen! Ten eerste ben ik ontzettend tevreden over de rijke kleuren die de lipsticks hebben. Ze zijn erg goed van pigment en ook makkelijk op te bouwen als je een diepere kleur wilt. De romige textuur brengt makkelijk aan. En inderdaad, de Grand rouge mat voelt de hele dag comfortabel aan op de lippen.

Dat wil zeggen dat ik absoluut geen trekkerig effect op mijn lippen heb – eerder het gevoel van een verzorgende lip balm. Wel vind ik dat de Grand rouge mat niet compleet mat is – als je écht geen glansje wilt dan is dit hem niet. Ik vind het semi-matte effect juist wel mooi, het oogt namelijk natuurlijker dan zo’n compleet matte lip. Blijft de Grand rouge mat ook echt tot 8 uur zitten?

Ik moet zeggen dat de lipstick minimaal afgeeft tijdens bijvoorbeeld eten en drinken. En je kunt je lover er gerust een kus mee geven zonder dat zijn/haar gezicht helemaal onder zit, ook wel fijn ;-). Maar het is me wel opgevallen dat de kleur gedurende de dag een beetje vervaagt. De Grand rouge mat loopt echter niet uit en blijft keurig op zijn plek.

Ik ben over het algemeen tevreden, en zou ze alleen vanwege hun gorgeous kleuren- en hulzen al aanraden. Je vindt de Grand rouge mat-collectie nu in de Yves Rocher-winkels- en online shop. Ga jij deze mooie lipsticks proberen? Lijkt mij een ideaal Valentijnsdag-cadeau of juist een manier om er extra mooi uit te zien vandaag.

De producten in deze Review zijn toegestuurd.

Styled by Romy

3 gedachten over “Yves Rocher’s nieuwe ‘Grand rouge mat’-lipsticks

Reacties zijn gesloten.

Terug naar boven