Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

Yves Rocher ‘Elixir Jeunesse’ skincare

Na alle feestdagen, drukte en toch ook wel flink wat stress van de decembermaanden ziet mijn huid er meteen een stuk doffer en bleker uit. Nu heb ik in het najaar sowieso al meer last van rode, schilferige plekjes in mijn gezicht en heeft mijn huid meer dan ooit behoefte aan rijke, hydraterende producten. Ook in de winter willen wij natuurlijk die frisse glow, die gezonde, goed doorbloede huid en die stralende oogopslag zonder donkere kringen.

Gelukkig lanceerde Yves Rocher een nieuwe huidverzorgingslijn: de ‘Elixir Jeunesse’ skincare. Deze range producten gaat ervoor zorgen dat onze droge, vale huid omgetoverd wordt in glanzend, vol en vooral: gezond. In de mooie productlijn vind je naast een dagverzorging ook een speciale verzorger voor tijdens het slapen, net als een verkoelende oogroller, een oppeppend serum en een micellaire reinigingsgel.

De Elixir Jeunesse-lijn geeft de huid, zoals de naam al doet vermoeden, een jeugdige uitstraling. Nu ben ik natuurlijk pas 26, maar ik las laatst dat je huid al vanaf je 25ste baat heeft bij anti-aging producten. Denk dus zeker niet dat dit niets voor jou is! We kunnen er maar beter vroeg mee beginnen, toch? De Elixir Jeunesse-producten zorgen ervoor dat jouw huid er direct stralend en wakker uitzien. Weg met die vermoeide blik!

De poriën worden vrijgemaakt van verstoppingen en de huid krijgt een onmiddellijk zichtbare boost. Dit wordt mogelijk gemaakt door ultrageconcentreerd Aphloia-extract dat natuurlijk door de huid wordt opgenomen en verkregen wordt door middel van een 100% natuurlijk extractieprocedé. Leuk om te weten: Aphloia is een plant uit Madagaskar en wordt in huidverzorging gevoegd vanwege haar uitzonderlijk herstellende en beschermende eigenschappen.

Tijdens dit proces wordt de plant niet beschadigd. Ook zijn de Elixir Jeunesse-producten vrij van parfum, bevatten ze geen minerale olie-, siliconen en parabenen en bestaan ze voor 94% uit natuurlijke bestanddelen. De verpakkingen- en flacons van de producten zijn recyclebaar. Way to go, Yves Rocher!

Micellaire reinigingsgel
Deze fijne gel verwijdert make-up en ontgift de huid tegelijkertijd. Je huidje wordt meteen ontdaan van schadelijke stoffen, en krijgt een gladde, stralende look. De frisse en hydraterende gelformule voelt prettig aan op de huid – dit is weer eens iets anders als een micellair water. Ik gebruik de gel om, na bijvoorbeeld een reinigend foam, de huid nog even extra te ontdoen van restjes make-up en vuil. De gel werkt snel en doeltreffend; de huid is meteen 100% schoon.

Double action essence Repair + Anti-pollution
Dit volle serum heeft een dubbele anti-aging werking. Het serum maakt de poriën vrij, en daardoor wordt voorkomen dat de huid verstikt. Hierdoor oogt je huidje meteen voller en minder vermoeid. Na onderzoek dat Yves Rocher heeft verricht, is gebleken dat de rimpeldiepte van de huid meteen met gemiddeld 12% afneemt. Mocht je nu net als ik nog geen rimpels hebben, dan doet dit serum gelukkig ook nog andere dingen voor je huid.

Na gebruik van een maand is je huid optimaal hersteld, maar je ziet het resultaat van dit serum eigenlijk al meteen. Wat ik er prettig aan vind is dat hij een lekker lang pipetje heeft, waardoor je net zoveel kunt doseren als je zelf wilt. Het serum is wat dikker en voller dan een gemiddeld serum, maar ikzelf vind dit erg prettig. Het serum geeft de huid een schitterende glow, droogt meteen en plumpt de huid. Aanrader!

Ook perfect te gebruiken als glow boost onder je make-up trouwens, en als extra hydratatie onder je dag- of nachtverzorging.

Reviver oogroller
Dit is toch wel zo’n product waar ik meteen enorm enthousiast van word. Ik was al langere tijd op zoek naar een goede oogroller en die heb ik zeker gevonden. We kennen allemaal dat puffy, droge en trekkerige gevoel rond de oogcontouren. Ook heb ik bijna dagelijks last van donkere kringen. Deze Reviver oogroller maakt de gevoelige huid rondom de ogen gladder. Daarnaast verheldert hij je oogopslag.

Of de roller wallen bestrijdt weet ik niet, want die heb ik namelijk nooit. Ik kan wél bevestigen dat mijn donkere kringen een stuk minder zijn als ik deze oogroller de avond ervoor heb gebruikt. Dankzij de toegevoegde, plantaardige ingrediënten is de huid rond de ogen na een maand ontgift. Je kunt dit dus zien als een soort detox voor de huid! Ook erg fijn trouwens: de producten hebben een rustgevende maar frisse aloë Vera-geur.

Restructuring care
Wat me opvalt bij de Elixir Jeunesse-producten is dat ze allemaal een gel-textuur hebben. Ik vind dit toch wel erg fijn in gebruik – ik heb het idee dat mijn huid er veel sneller gehydrateerd door wordt dan bij een reguliere crème-textuur. Zo ook bij deze dagverzorging, die de huid herstelt en beperkt van opname van schadelijke stoffen. De huid wordt tot diep in de poriën gereinigd en ziet er meteen minder vermoeid uit.

Wat ik fijn vind aan de Elixir Jeunesse-producten is dat ze je huid onmiddellijk een stralende gloed geven – alsof je net een massage hebt gehad. Ook voelt de huid voller en sterker aan. Prettig aan deze dagverzorging: de huid krijgt een mattere look. Geen glimmende, vette huid onder je make-up!

Sleeping care
Met de Sleeping care herstel je je droge winterhuidje terwijl je slaapt. We weten allemaal dat onze huid optimaal herstelt tijdens onze nachtrust! Met de Sleeping care help je je huid hier een handje bij. Opnieuw heeft dit product een gelformule en neemt hij meteen dat trekkerige, droge gevoel weg. Mijn huid reageert absoluut niet gevoelig op deze productlijn.

Wanneer ik de Sleeping care ‘s avonds voor het slapen aanbreng, merk ik de volgende ochtend meteen verandering. Ik heb namelijk nogal wat droge plekjes compleet met velletjes en die worden eigenlijk direct verminderd. De volgende ochtend is mijn huid veel minder rood en zijn de velletjes nergens meer te bekennen. En dan heb ik het nog niet eens over de prachtige glow op mijn wangen. Dit product is mijn favoriet uit de serie!

Prijzen
• Micellaire reinigingsgel – €5,95
• Double action essence Repair + Anti-pollution – €18,95
• Reviver oogroller – €13,45
• Restructuring care – €18,95
• Sleeping care – €18,95

Je leest het al: ik ben enorm enthousiast over de Elixir Jeunesse-range. Dankzij 94% natuurlijke ingrediënten krijgt mijn droge, doffe winterteint weer haar gezonde glans terug. Ook zijn roodheid, donkere kringen en schilferende plekjes meteen zichtbaar verminderd. I love it! Ga jij deze producten ook een kans geven? Je vindt ze nu in de Yves Rocher-winkels- en webshop.

Deze Review bevat toegestuurde producten.

Styled by Romy

4 gedachten over “Yves Rocher ‘Elixir Jeunesse’ skincare

  1. Hoe gebruik jij de micellaire reinigingsgel? Gel inmasseren en daarna afspoelen met water? Of haal je het er met een watje af?

    1. Ik breng de gel aan op een wattenschijfje en verwijder dan mijn make-up! Ik doe dit vaak na het gebruiken van een foam bijvoorbeeld. Maar de gel kan ook alleen gebruikt worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven