Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

The Body Shop banana & ginger haircare

Ik ben een echte The Body Shop addict – mijn hele badkamer staat vol met producten van het merk en ook in mijn dagelijkse make-up routine vind je veel The Body Shop items. Met de haarverzorging van het merk had ik echter nog niet zoveel ervaring.. Tot ik dus een pakketje binnen kreeg met daarin de ‘Banana Truly Nourishing’-shampoo, het ‘Banana Truly Nourishing’-haarmasker en de ‘Ginger Anti-Dandruff’-shampoo. Let’s give it a try!

Gember staat erom bekend enorm goed voor onze gezondheid te zijn. Het helpt je lichaam om voedingsstoffen beter op te nemen, verbetert de bloedcirculatie, versterkt je immuunsysteem en is dus óók goed voor onze lokken! Gember kan namelijk prima helpen bij het bestrijden van haaruitval en een schilferige hoofdhuid of roos. Bovendien is gember rijk aan essentiële oliën, vitaminen, mineralen, antioxidanten en aminozuren.

Vandaar ook dat The Body Shop natuurlijk niet kon achterblijven en een speciale shampoo ontwikkelde. Deze shampoo heeft wereldwijd enorm lovende reacties gekregen en wordt door sommige reviewers ook wel ‘de beste anti-roos shampoo ooit’ genoemd. Met de ‘Ginger Anti-Dandruff’-shampoo verfris je de hoofdhuid en breng je deze ultiem tot rust. De shampoo is verrijkt met gemberextract, extract van berkenbast en witte wilgenbast en Community Trade-honing uit Ethiopië.

Voor de droge of schilferige hoofdhuid zou dit product top moeten zijn. Die heb ik niet, maar wel heb ik regelmatig last van een jeukende hoofdhuid, dus dit wilde ik wel eens proberen. Aan de geur van de Anti-Dandruff-shampoo moest ik echt wel even wennen, want hij is vrij aanwezig en kruidig met een vleugje munt (zo lijkt het). Wel brengt de shampoo je hoofdhuid direct tot rust – mijn hoofdhuid voelt gekalmeerd en gevoed aan.

Ik lijk inderdaad minder tot geen last te hebben van een jeukende hoofdhuid. Het gaat hier ook om een lekker hydraterende en verzorgende shampoo met een crème-achtige, zachte textuur. Ik vind de Anti-Dandruff-shampoo erg lekker in gebruik, echter, de geur had van mij wel iets minder sterk gemogen.

[show_shopthepost_widget id=”2773414″]

Bananen in beauty producten? Het komt naar mijn mening veel te weinig voor, want ik ben echt gek op de geur van bananen en dit maakt me altijd instant gelukkig en energiek. De ‘Banana Truly Nourishing’-shampoo is verrijkt met echte bananenpuree uit Ecuador. De shampoo is geschikt voor normaal tot droog haar en is bedoeld om je haar ultiem te reinigen en de gehele uitstraling van je lokken te verbeteren.

Eerst even over bananen zelf: wat doen ze nu eigenlijk voor je op beauty vlak? Deze vrucht kan helpen je immuunsysteem te versterken en hij bevordert bovendien de opname van calcium. Een banaan bevat volop Vitamine B waardoor nagels, huid en haar versterkt worden. Ook hebben bananen een anti-verouderende werking op de huid en helpen ze het lichaam te strijden tegen infecties. Terug naar de Truly Nourishing-shampoo!

Vanwege de zachte textuur van de shampoo kun je hem elke dag gebruiken. Deze textuur voelt een beetje jelly-achtig aan en is erg zuinig in gebruik. De shampoo voelt enorm zacht en weldadig aan op mijn hoofdhuid en kalmeert meteen. Mijn haar lijkt al na één keer wassen veel minder droog te zijn – met name in de puntjes. Mijn lokken vallen makkelijker in model en zijn veel beter door te kammen.

Wanneer je met deze siliconen-vrije shampoo wast, merk je dat je haar ook iets stugger en dus makkelijker te stylen zal zijn. Ter aanvulling op de shampoo kun je het ‘Banana Truly Nourishing’-haarmasker inzetten om je haar weer intens te voeden. Net als bovenstaande shampoo ruikt dit masker trouwens GODDELIJK – het heeft een echte, natuurlijke en zoetige bananengeur. Het masker bevat natuurlijke ingrediënten en is bovendien 100% veganistisch!

Ik denk dat het overbodig is om te vermelden, maar alle producten van The Body Shop zijn dierproefvrij. Je kunt dit haarmasker eens per week gebruiken om je haar minder pluizig en veel glanzender te maken. The Body Shop belooft het haar hierbij niet te verzwaren. Je kunt het masker bij normaal tot droog haar inzetten en het is net als de shampoo vrij van siliconen én minerale olie.

Ik heb er weer een nieuwe haar-favoriet bij, want ik ben werkelijk verslaafd aan dit haarmasker. Het heeft een lekker stevige, dikke textuur en is makkelijk aan te brengen in het haar. Tip: masseer het masker in op droog haar om het beter te laten werken. Laat het tenminste 5 minuten intrekken voor ultiem zacht, glanzend en soepel vallend haar. Jammer dat hij zo snel op is, maar ik blijf hem zeker kopen!

Prijzen
♥ Ginger Anti-Dandruff Shampoo – €11,00
♥ Banana Truly Nourishing Shampoo – €8,00
♥ Banana Truly Nourishing Hair Mask – €12,00

Je kunt wel stellen dat ik zeer positief ben over bovenstaande haarproducten. Al na één keer gebruik merk ik duidelijk verschil aan mijn droge lokken en ietwat jeukende hoofdhuid. The Body Shop blijft ook gewoon mijn favoriete beautymerk, en dat is niet voor niets. Producten met een gelukkig makende geur, producten die doen wat ze beloven en ook nog eens dierproefvrij en natuurlijk zijn? Helemaal mijn ding!

[show_lookbook_widget id=”368245″]

In samenwerking met The Body Shop.

Styled by Romy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.