Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

REVIEW: Yves Rocher Fall 2016

Yves Rocher legt dit najaar de nadruk op de ogen, en laat ze stralen met 2 innovatieve, nieuwe beautyproducten, namelijk de ‘Vertige Longueur’-mascara en maarliefst 60 ultra-gepigmenteerde mono oogschaduwpoeders. Afgelopen week viel er een superleuk pakketje op mijn deurmat met daarin dus de nieuwe mascara, 3 prachtige blushes en 8 verschillende oogschaduw-kleurtjes. Vandaag vertel ik je meer over de producten die Yves Rocher voor deze herfst lanceert!

0YvesRocher20YvesRocher3Van links naar rechts: #92 ‘Etain Scintillant’ (glitter), #74 ‘Bleu Agave Nacré’ (parelmoer), #76 ‘Bleu Volubilis Nacré’ (parelmoer), #25 ‘Réglisse Scintillant’ (glitter), #46 ‘Citron Mat’ (mat), #31 ‘Brun Acajou Nacré’ (parelmoer), #05 ‘Beige Racine Mat’ (mat) & #44 ‘Capucine Nacré’ (parelmoer).

Voordat ik bovenstaande oogschaduwpoeders, met elk een inhoud van 4g, ging testen, had ik zo mijn bedenkingen. Ik werk namelijk altijd met oogschaduw-palettes, en nooit met losse doosjes omdat ik dit zeer onhandig vind – ik wil mijn favoriete kleuren snel en tegelijkertijd binnen handbereik hebben. Met 60, volgens Yves Rocher zeer gepimenteerde kleuren, zouden onze ogen moeten spreken als nooit tevoren. De oogschaduw is ontwikkeld op basis van rijstextract. De sterke pigmentconcentratie zonder parabenen zorgt voor een intense blik, en de oogschaduws komen in 3 effecten: mat, parelmoer en glitter. Ik vind het handig dat Yves Rocher aan zowel mat als glanzend en glitterend gedacht heeft, zodat je heel makkelijk een day to night-look kunt creëren.

Leuk om te weten is dat de oogschaduws in milieuvriendelijke verpakkingen zitten; er wordt hier 18% minder plastic voor gebruikt. Ik ontving 8 kleurtjes waar ik naar hartenlust mee kon mixen & matchen. Het aanbod in kleuren is erg groot, zo ontving ik niet alleen neutrale aardetinten, maar ook felgeel, zwart en 2 opvallende blauwtinten. Nu zijn die laatste paar kleurtjes niet echt mijn ding, maar word ik erg blij van de aardetinten en de koperkleur onderin. Ik ontdek dat niet elke oogschaduw goed gepigmenteerd is, zo vind ik bijvoorbeeld de felgele-, zwarte, felblauwe en koperen tint goed van kleur, maar de beige tinten helaas iets minder. Wél voelen de poeders zeer zacht aan op de huid, blijven ze de hele (werk)dag op hun plaats zitten én zijn ze makkelijk te blenden.

0YvesRocher4Yves Rocher staat bekend om producten die zijn geïnspireerd op nieuwe en traditionele, Aziatische beautygeheimen. De nieuwe Vertige Longueur-mascara is zo’n geheim; deze heeft namelijk een ultradun, innoverend borsteltje waarmee je zelfs de kleinste wimpers bereikt en bovendien preciezer dan ooit kunt werken. De formule van de mascara zorgt ervoor dat onze wimpers op een lichte manier worden verlengd, en is verkrijgbaar in zwart, bruin en donkerblauw. Dankzij Elemihars, afkomstig van een boom die oorspronkelijk op de Filipijnen voorkomt, fixeert de Vertige Longueur-mascara de wimpers en houdt ze langer in model, zo stelt Yves Rocher zelf.

Ik probeerde deze mascara in zwart, en het valt me meteen op hoe ontzettend handig het ultradunne borsteltje werkt. Ik ben namelijk zo’n type dat regelmatig mascara op mijn oogschaduw knoeit, en met dit borsteltje is dit verleden tijd. Mijn wimpers worden moeiteloos ultra zwart gemaakt en verlengd, en worden door het dunne borsteltje perfect gekamd en gesepareerd – geen klontjes meer! De Vertige Longueur-mascara heeft een inhoud van 8ml en geeft me een subtiele, alledaagse look met nét dat beetje extra ‘oompf’.

0YvesRocher5Van links naar rechts: #02 ‘Rose Camélia’, #4 ‘Rose Fuchsia’ & #03 ‘Boix de Rose’.

Om de herfstlook helemaal af te maken is een mooie blush natuurlijk een must. Ik ontving 3 verschillende blushes met elk een inhoud van 4g, in een wat fellere fuchsia-tint en in 2 subtielere nudes. Rose Fuchsia is een wel erg felle kleur die op mijn lichtere huid helaas niet zo natuurlijk staat, maar lijkt mij wél prachtig op een donkerdere huid. De andere 2 kleurtjes zijn wel helemaal mijn ding, en blenden net als de oogschaduwpoeders zeer makkelijk in de huid tot een subtiele glow. De textuur van de blushes bevat een lichte glans en voelt zacht aan op de huid. Deze mooie blushes blijven zeker de hele dag op mijn wangen zitten.

0YvesRocher6Voor een draagbare, alledaagse make-uplook draag ik hierboven #05 Beige Racine Mat over mijn gehele, bewegende ooglid als basis. Ik breng #44 Capucine Nacré aan over mijn bewegende ooglid en als accent langs mijn onderste wimperrand en #31 Brun Acajou Nacré als koperkleurig accent op het midden van mijn ooglid, boven mijn iris. Met deze kleur heb ik tevens mijn onderste wimperrand extra aangezet. Op mijn bovenste wimpers draag ik 1 laagje van de Vertige Longueur-mascara en de #02 Rose Camélia-blush op de appeltjes van mijn wangen.

De Vertige Longueur-mascara is vanaf september 2016 verkrijgbaar voor €19,90, en de losse oogschaduwpoeders en de blushes zijn verkrijgbaar vanaf oktober 2016 voor een prijs van €13,90 per doosje. Ga jij de Yves Rocher Fall-look scoren?

De producten in deze review heb ik toegestuurd gekregen / Fotografie door Mayera Fotografie & mij.

Styled by Romy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven