Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

REVIEW: Treatment bij Laurent Salon en Spa

Gisteren was het zover: ik mocht langskomen bij Laurent Salon en Spa Utrecht. Dit was ook wel hard nodig, want ik heb de afgelopen periode enorm veel drukte en stress gehad en wilde graag weer even tot rust komen. Ook had mijn haar echt een boost nodig – het was eigenlijk alweer te lang, een beetje futloos en het volume bovenop ontbrak er ook aan. Ook mijn haarkleur (ik heb een ombre aan de onderkant) en mijn kapsel was ik lichtelijk zat.

Daarom was ik bij Laurent gelukkig aan het juiste adres. Ik mocht langskomen voor een fijne behandeling, namelijk het knippen van mijn haar, een Aveda-wasmassage, haarstyling, tips & trucs en een heerlijke handmassage.

Maar nu eerst even over de salon: dit is dé plek in het drukke, bruisende centrum van Utrecht waar je even een momentje voor jezelf kunt pakken. Je kunt er terecht voor je haar en het laten verven, knippen en stylen, maar ook kun je er deelnemen aan een speciaal detox-programma, je kunt er massages, gezichtsbehandelingen en mani- en pedicures boeken én er is zelfs een heuse shop waar je heerlijke producten kunt kopen. Ideaal nu zo vlak voor de feestdagen, want Laurent heeft er merken als Aveda, MEDICEUTICALS, Good hair day, Mason Pearson, LavieSage, maar ook fijne chocola van Chokay en thee van Téadoro.

Het is het totaalpakketje waar Laurent Salon en Spa zo trots op is: klanttevredenheid staat voorop, je werkt hier aan zowel je innerlijke als uiterlijke schoonheid. Elke klant wordt hetzelfde behandeld en niets is te gek. Jean Marc, eigenaar van de salon, maakt gezellig een praatje met elke klant en het professionele team kent hun gasten door en door. Nadat ik een uitgebreide rondleiding door de compleet verbouwde salon heb gekregen, word ik gevraagd een persoonlijke checklist in te vullen.

Aan de hand hiervan kan haarstylist Laila mijn wensen optimaal vertalen naar de behandeling. Ik bof maar dat ik Laila als stylist aangewezen heb gekregen, want ze is enthousiast, professioneel en houdt ontzettend van haar vak – dit merk je aan alles.

Laila vertelt me dat we mijn haar het beste een stuk korter kunnen knippen – maar niet té kort. Weg met die droge, gespleten puntjes en meer volume en laagjes rond mijn gezicht. Eerst wordt mijn haar heerlijk gewassen en mijn hoofdhuid gemasseerd met natuurlijke Aveda-producten. Stap voor stap legt Laila uit welke producten ze gebruikt en welk effect ze op mijn lokken hebben. Mijn haar wordt vervolgens geknipt en geföhnd. Laila gebruikt de ‘Volumizing Tonic’ van Aveda bij mijn haaraanzet voor meer textuur in mijn haar, zodat het niet meer zo plat oogt.

Ze gebruikt de Aveda ‘Styling Foam’ om mijn futloze haar meer body te geven en de ‘Finishing Gloss’ voor glanzende, healthy lokken. Tijdens het föhnen krijg ik ook nog eens een heerlijke handmassage.

lace closure [show_shopthepost_widget id=”2252684″]Nadat mijn haar is geföhnd heeft het al meteen enorm veel volume. Laila raadt aan om goed met de vingertoppen door het haar te gaan bij het aanbrengen van de Aveda Volumizing Tonic – je ziet hierdoor meteen ongekend volume bij de haaraanzet. Mijn haar wordt gekruld met de stijltang. Dit lukt mij thuis nooit omdat de slag vrijwel altijd uit mijn haar zakt, maar met de juiste producten én tips moet dit zeker goed komen.

Met heel veel blijdschap aanschouw ik mezelf in de spiegel: ik ben ontzettend gelukkig met mijn nieuwe haar en vooral met mijn nieuwe volume, gezonder ogende lokken en mijn haarkleur die weer opgespiced is door de Aveda-producten. Ik krijg nog een fijne goodiebag mee om thuis nog even na te genieten.

u part wig
u part wig

Hierboven nog even het eindresultaat – wat ben ik tevreden! Ik kan me nu voorstellen dat jij ook enorm enthousiast geworden bent. Je vindt Laurent Salon en Spa aan het Janskerkhof 11 te Utrecht. Er zijn stylisten in verschillende prijsklassen, dus klik vooral even hier om een afspraak te maken bij een stylist naar keuze. Wat vind jij van mijn nieuwe haar? Kende jij Laurent Salon en Spa al?

Deze Review is tot stand gekomen in samenwerking met Laurent Salon en Spa.

Styled by Romy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven