Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

REVIEW: Sans Soucis Contouring kit

Contouren – ik heb het tot nu toe nog nóóit geprobeerd, maar wel al eens laten doen door een visagiste. Toen al zag ik dat, door het strategisch aanbrengen van donkere schaduwen en highlights, mijn botstructuur veel beter zichtbaar werd. Met contouren, oftewel shapen, kun je bepaalde delen van je gezicht maskeren óf juist naar voren brengen. Nu zijn er al heel wat merken die menig contour palette hebben uitgebracht; je vindt de mooiste paletjes bij zowel budget- als high end merken. Ik kreeg de prachtige ‘Contouring kit’ van natuurlijk merk Sans Soucis toegestuurd. Daarbij kocht ik de schuin gesneden ‘Contour/Blush‘-kwast van Hema die, je raadt het al, speciaal ontworpen is om scherp mee te contouren.

23Het plastic doosje van mijn Contouring kit ziet er strak uit, en voelt daarnaast zwaar en kwalitatief stevig aan. Op het doosje zie je duidelijk staan welke 3 tinten erin zitten, en waar ze voor dienen. In het palette zit ook een hele fijne en duidelijke spiegel, en er zit een inhoud in van 3 x 4,5 gram. De 3 verschillende tinten uit de Contouring kit komen in poedervorm, en dit vind ik ontzettend fijn. Dit zorgt er naar mijn mening uiteindelijk voor dat het contouren makkelijker wordt dan met een vloeibare crème-vorm. De Contouring kit kost €22,50 en dit is een gemiddelde prijs vind ik; betaalbaarder dan bijvoorbeeld de palettes van Anastasia Beverly Hills, en duurder als de palettes van bijvoorbeeld Catrice of Essence.

456Met kleurnummer 01, oftewel de meest donkere kleur uit de kit, kun je delen van je gezicht mooi terugbrengen naar de achtergrond. Hoe je dit doet verschilt per gezichtsvorm. Mijn gezicht heeft een ovale vorm, dus ik breng het aan onder mijn kin, aan weerszijden van mijn neus, aan weerszijden boven mijn slapen – op mijn voorhoofd en natuurlijk om schaduwen bij mijn jukbeenderen te creëren. Met kleurnummer 02 uit de Contouring kit blend je 01 mooier over naar de kleur van je huid voor een natuurlijker effect. Voor mijn vrij lichte huid is deze Contouring kit trouwens perfect.

Tot slot is er nog kleurnummer 03, oftewel de highlighter, waarmee je nadruk kunt leggen op de mooiste delen van je gezicht. Ik bracht deze lichte tint aan op mijn voorhoofd, onder mijn ogen in een omgekeerde driehoek richting mijn wangen, en boven de schaduw van mijn jukbeenderen die ik daarvoor met nummer 01 heb gecreëerd. Ook bracht ik nummer 03 aan op mijn neusbrug en op mijn kin.

7Hierboven zie je links mijn gezicht zónder contouring, en rechts mét. Ik moet zeggen dat ik het eerst wel een raar gezicht vond om allerlei strepen op mijn huid aan te brengen, maar toen ik ze vervaagde met mijn Beautyblender zag dit er al veel natuurlijker uit. Op de foto’s zie je dat mijn jukbeenderen duidelijker te zien zijn, mijn voorhoofd een duidelijkere vorm krijgt en dat mijn neus en beide zijden van mijn kaken sprekender zijn. Ik ben dus enorm te spreken over de Sans Soucis Contouring kit omdat zelfs een contouring-beginner er prima mee uit de voeten kan! Bij de Contouring kit zat een mini-boekje gevoegd met daarin de verschillende gezichtsvormen en een korte uitleg hoe je deze het beste kunt accentueren. Dankzij Sans Soucis zou iedereen dus moeten kunnen contouren!

8Je koopt de Contouring kit van het dierproefvrije Sans Soucis via hun eigen online shop, en ook Douglas verkoopt het merk. Het hoge-kwaliteit assortiment van Sans Soucis bevat gezichts- en lichaamsverzorging, make-up en geuren voor hem en haar. Ik ben helemaal om en gebruik mijn Contouring kit inmiddels dagelijks. Het enige minpuntje dat ik kan bedenken is dat je er echt wel even mee bezig bent in je make-up routine, maar hier zul je dan ook handigheid in moeten krijgen. Ben jij naar aanleiding van mijn review ook enthousiast geworden? En ben je al bekend met Sans Soucis? Wat is jóuw favo contour palette?

Ik heb de Sans Soucis Contouring kit toegestuurd gekregen ter review.

Styled by Romy

Een gedachte over “REVIEW: Sans Soucis Contouring kit”"

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven