Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

REVIEW: Salonnepro ampullenkuur voor de droge, trekkerige huid

Misschien ken je het wel: in het najaar voelt je huid sneller droog aan, en kan je gezicht zelfs trekkerig aanvoelen. Ik heb een zeer makkelijke en egale huid, maar in de gure herfst- en winterkou krijg ik te maken met grovere poriën, een doffere huid en rode vlekken- en andere oneffenheden in mijn gezicht. Met name na het douchen voelt mijn huid erg vochtarm aan, en alle verwarmingen waar ik dagelijks mee te maken krijg doen mijn huid ook niet veel goeds. Serum, dagcrème, nachtcrème: ik smeer me zo ongeveer helemaal suf. Tóch heb ik nog altijd geen product gevonden dat echt wonderen voor mijn droge winterhuidje doet. Het mailtje van het Amsterdamse beautymerk Salonnepro kwam dan ook als geroepen. Of ik hun ampullen voor de droge, trekkerige huid wilde testen? Graag!

23Salonnepro is een Nederlands merk, en biedt verzorgingsproducten om thuis dat heerlijk luxe spa-gevoel te evenaren. Bij Salonnepro vind je niet alleen ‘mijn’ ampullen, maar ook producten om acne tegen te gaan, minerale make-up en reinigingsproducten. Het fijne aan Salonnepro is dat hun producten geen parabenen, siliconen, alcohol, gluten of chemische bestanddelen bevatten. Het is ook geschikt voor veganisten en is niet getest op dieren. Daarmee heb je als merk bij mij meteen al een streepje voor, want ik ben een enorme dierenliefhebber. Ik kreeg een mooie, zilverkleurige verpakking toegestuurd met daarin 5 vochtampullen met daarin elk 1% hyaluronzuur. Dit is een stof die snel droogtelijntjes in je gezicht glad strijkt, en vocht bindt in de huidcellen. Het resultaat: een diep gehydrateerde en stralende huid.

In eerste instantie lijkt een ampul qua substantie heel erg op een serum. Toch biedt een ampul veel meer voordelen ten opzichte van een serum, omdat het veel dieper de huidcellen in dringt. Het probleem, oftewel de droge huid, wordt echt diep aangepakt. De huid komt er weer glad en vooral jeugdig uit te zien na een ampullenkuur of natuurlijk een langer gebruik. Uitgedroogde huidcellen zijn namelijk plat en vormloos, terwijl gevulde huidcellen rond en veerkrachtig zijn.

45Klinkt allemaal erg goed, tijd om zelf aan de slag te gaan met mijn ampullenkuur! Het doosje waarin de ampullen zitten ziet er mooi en chic uit, en op de achterkant van deze verpakking vind je naast een lijst met ingrediënten, ook een precieze omschrijving van wat elk ingrediënt doet. Zo hebben de ampullen een anti-verouderende werking, brengen ze vitamines in de huid, wordt de huid gelift, bestrijden ze acne en pakken ze problemen rondom de oogcontouren aan; bijvoorbeeld donkere kringen. Eén kuur duurt 5 dagen, aangezien er natuurlijk 5 flesjes in een verpakking zitten. Ik ben vorige week donderdag begonnen, door een ampul ‘s avonds te gebruiken als nachtcrème. Al snel kwam ik erachter dat je heel lang met één ampul doet; je hebt er zo weinig van nodig dat je met één flesje wel 2 dagen kunt doen.

Het product dat uit de ampul komt heeft geen geur, maar wel een blauwe kleur. Voor gebruik breek je de dop af en duw je hiermee aan de onderkant van het ampul de stof eruit. Dit is een heel hygienisch systeem; geen gedoe meer met je vingers in een pot crème. De ampul trekt enorm snel in – eigenlijk vrijwel meteen. Mijn huid ziet er ook meteen glanzend en gezond uit, ook al gebruikte ik de ampullen na het douchen. Het fijne van deze ampullen is dat je ze zelfs rondom je ogen kunt gebruiken. Mijn ogen reageerden helemaal niet, en dat komt juist doordat er alleen natuurlijke stoffen in de ampullen zitten. In het begin vond ik het aanbrengen van de ampullen even wennen, omdat mijn huid zich nog moest aanpassen aan de ampullen en een beetje begon te trekken. Na twee dagen merkte ik hier niks meer van. Ik gebruikte de ampullen na het reinigen van mijn gezicht en hals met mijn Clarisonic-reinigingsborstel.

6Al snel merkte ik dat ik elke ochtend wakker werd met een stralende en blakend gezonde huid – meteen al de ochtend na mijn eerste gebruik. Geen last meer van droge, rode plekken en geen doffe huid meer. Ook ‘s morgens zijn de ampullen prima te gebruiken onder je make-up of in combinatie met bijvoorbeeld een extra dagverzorging. Na het aanbrengen van een masker heb ik de ampullen ook gebruikt, omdat mijn huid er normaal gesproken na een masker vrij rood uitziet. Door de ampullen was van deze roodheid niets meer te zien. Ik heb na 5 dagen een nóg gladdere, egalere, gezondere en vooral enorm gehydrateerde huid. De ampullen deden bij mij echter niets tegen mijn donkere kringen. Tóch ben ik ontzettend tevreden, mijn huid heeft namelijk geen moment meer droog aangevoeld. En waar ik eerst nog een zeer droge, soms zelfs schilferige huid rondom mijn ogen had, zie ik nu een stralende huid terug.

78Omdat je nooit één ampul helemaal opmaakt in één dag, heb ik zelfs nog anderhalve ampul over die ik nog gewoon blijf gebruiken. Je kunt de ampullen van Salonnepro kopen in hun eigen online shop en bij verschillende schoonheidssalons. Ik ben heel benieuwd of jij al ervaring hebt met het gebruik van ampullen. Zou je deze ampullen van Salonnepro ook wel willen proberen? Ik blijf ze in ieder geval gebruiken!

Deze Salonnepro-ampullenkuur heb ik toegestuurd gekregen ter review.

Styled by Romy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven