Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

REVIEW: Paula’s Choice Extra Care Non-Greasy Zonnebrand – SPF 50

Door beauty-gastblogger Laura

Tropische temperaturen, zon, zee & strand – we mogen er weer aan geloven. We hebben het verdiend, nietwaar? Dat het weer helemaal kan omslaan, bewijst augustus ons. Als we het weerbericht mogen geloven dan komt er een heerlijke zonovergoten week aan. Oh help… had jij ook net de hoop opgegeven of al je zonnebrandcrèmes weggegooid? Ik heb de Paula’s Choice ‘Extra Care Non-Greasy Suncreen SPF 50’ voor jullie getest!

2Ik hoor je denken… alwéér een nieuwe zonnebrandcrème? Er is al zoveel keus en WAT is nou de juiste voor mijn huid? Helaas kan ik je waarschijnlijk niet alle antwoorden geven, maar ik hoop je met dit artikel wel op weg te helpen met een combinatie van een paar tips. Handig bij je keuze: geen irriterende stoffen en de juiste filter. Deze zonnebrand is rijk aan anti-oxidanten en geeft een breedspectrum bescherming tegen de zon, zonder een vettig of wasachtig laagje op de huid achter te laten. De extra sterke zonnebrand is geschikt voor zowel het gezicht als voor het lichaam. Je kunt het ook onder je make-up aanbrengen. Tevens is Paula’s Choice Extra Care Non-Greasy Zonnebrand vrij van kleur- en geurstoffen, en dierproefvrij.

34Aangezien het waterbestendig is, is het ideaal voor mensen die veel buiten actief zijn. De Extra Care Non-Greasy zonnebrand beschermt langdurig, is gemakkelijk aan te brengen en geeft je huid een zacht stralende, matte finish. Voor wie is dit product geschikt? Huidtype: gecombineerde tot vette huid waarbij mensen met acne, mee-eters, pigmentvlekken en puistjes het ook goed kunnen gebruiken. Non-Greasy staat voor de niet vette en witte waas, die normaal op je huid achterblijft met zonnebrandcrèmes. Wat ik zo handig vind is dat het een makkelijke tube is, en de crème voelt ontzettend zacht. Ik ben er helemaal blij mee! En het is echt NIET vet. Het wordt snel door de huid opgenomen, en dit is echt de eerste zonnebrandcrème waarbij ik geen glimhoofd krijg.

De zonnebrandcrème is zeer waterbestendig (beschermt 80 minuten lang in het water voordat je het opnieuw moet aanbrengen). Let wel, de factor neemt af naarmate je de crème langer gebruikt. Dus aan het eind van het seizoen kan je de tubes beter weggooien, dan het risico te nemen om het jaar er op te verbranden door de verouderde crème. Ik vind het erg fijn dat op de tube de vervaldatum staat: SPF ten minste houdbaar t/m 02/2016. Na deze datum is het product nog steeds veilig te gebruiken. De SPF zou iets kunnen afnemen. Waar ik ook even op wilde wijzen, is dat er Oxybenzone (benzophenone 3) in de zonnebrand zit. Gebruik van dit ingrediënt als zonnefilter is nogal omstreden. En hoewel er geen duidelijke bewijzen zijn dat het in de gebruikte concentraties kwaad kan bij de mens, zijn er bij proeven toch wat verontrustende onderzoeksresultaten verschenen..

5Deze zonnebrandcrème is rijk aan anti-oxidanten. Je kunt jezelf ook van binnenuit tegen de zon beschermen, door voldoende antioxidanten en omega-3 vetzuren binnen te krijgen via je voeding. Als je voldoende antioxidant-rijke voeding eet, verbrandt je huid minder snel, en als je lichaam voldoende omega-3 bevat verlaag je het risico op huidkanker. Antioxidanten zitten bijvoorbeeld in groente, fruit, kokosolie,groene en witte thee, rauwe cacao en eieren. Omega-3 vind je veel terug in vis, lijnzaad, bonen en walnoten. Morgen eerst een rondje door de supermarkt voordat je de zon in gaat ;-). En vooral: geniet van het zonnetje. Een beetje zon heb je nodig voor de vitamine-D aanmaak en zorgt voor een goed humeur. Ook niet onbelangrijk! Ik ben heel benieuwd naar jouw favoriete zonnebrand. Tot volgende keer!

Shop the Post[show_shopthepost_widget id=”913020″]

Dit product heb ik opgestuurd gekregen ter review.

Styled by Romy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven