Styled by Romy

Persoonlijke Fashion-, Beauty & Interior Blog

REVIEW: MUA ‘Glitter Ball’-eyeshadow palette & Luxe ‘Highlight Shimmer’-stick

Heb jíj de festival fever al te pakken? MUA, misschien wel mijn favoriete make-upmerk, komt met haar eigen festival look. En dat voor hele fijne, betaalbare prijsjes! Tijdens een festival mogen we natuurlijk echt wel wat meer uitpakken met onze make-up, en daarom test ik vandaag MUA’s ‘Glitter Ball’-eyeshadow palette & de MUA Luxe ‘Highlight Shimmer’-stick. Dit zijn twee producten die jou de ultieme, glowy festival look zouden moeten geven. Ik ben benieuwd!

MUA4MUA5MUA6MUA7Ik ben al langere tijd groot fan van de paletten van MUA. Ze zijn erg fijn geprijsd, zeer goed gepigmenteerd en er zitten vaak heel veel kleurtjes in – zowel mat als glanzend. In dit ‘Glitter Ball’-palette zitten vrijwel alleen glanzende tinten, alleen de zwarte-, bronzen en ivoorkleur zijn de echt glitterende shades. Mocht je dus alleen van subtielere kleuren houden, dan is dit palet misschien niet meteen je ding. Dit palet heeft een totale inhoud van 9,6 gram, en bevat 12 verschillende tinten. Deze tinten variëren van groen- en blauwtinten tot iets rustigere paars- en bruintinten. Deze kleuren kun je natuurlijk onderling met elkaar mixen voor een heel kleurrijke look, maar je kunt bijvoorbeeld ook alleen gaan voor een totaal groene of paarse ooglook.

In het palet heeft MUA ook goed gedacht aan een highlighter (‘Equinox’) en een zwarte tint (‘Vinyl’) als accent voor in de buitenste ooghoeken. De verpakking is van plastic en niet heel stevig, en ik merk dat deze best wel lastig opengaat. Er zit ook een kwastje in het palet, en mijn ervaring is dat de kwastjes van MUA meestal prima te gebruiken zijn. Het ‘Glitter Ball’-palette kost ongeveer 5 euro, en dat is natuurlijk geen geld voor zo’n mooi product. Superleuk is het ook dat MUA de kleurtjes namen heeft gegeven in discothema. Bij het aanbrengen van swatches merk ik meteen dat sommige tinten, en dan met name de groen/blauwtinten en de bronskleur, veel rijker van kleur zijn. De kleur ‘Jive’ is dan weer wat minder goed gepigmenteerd. De tinten zijn stukken opvallender en glanzender wanneer je het kwastje nat maakt voor het aanbrengen.

MUA9MUA10MUA11De MUA Luxe ‘Highlight Shimmer’-stick komt dus uit de luxere lijn van MUA, en is dus ook iets hoger geprijsd dan de reguliere lijn. Deze stick kost €5,99, en ik kan helaas niet vinden hoeveel inhoud er in dit product zit. De stick heeft een mooie en vrij stevige verpakking in goud/zwart, en het product werkt door middel van een draaidop. Ik heb meer van dit soort sticks, en ik vind het altijd fijn om het product al deppend met mijn vingers aan te brengen voor een natuurlijk effect. Wat ik een pluspunt vind aan deze highlighter van MUA Luxe is de crèmige textuur, en de goudkleurige ondertoon die ik heel mooi vind staan bij mijn huidskleur.

20160613_103649Het valt me op hoe rustig de kleurtjes uit het palet eenmaal op mijn oogleden aangebracht, staan. Als basis heb ik ‘Jive’ gebruikt over het gehele ooglid voor een frisse, peachy look. ‘Boogie’ zit op de binnenste helft van mijn bewegend ooglid, en ‘Fever’ in het midden naar buiten toe uitgewerkt. Tot slot heb ik de donkerdere ‘Hustle’ in mijn buitenste ooghoeken aangebracht, met een toefje van ‘Inferno’ boven mijn iris voor een koperkleurig accent. Als highlighter gebruikte ik in mijn binnenste ooghoeken en op mijn wenkbrauwbot de koele kleur ‘Equinox’. Ik vind de kleurtjes stuk voor stuk heel mooi en zacht aanbrengen – ze hebben een crème-achtige textuur. De ‘Highlight Shimmer’-stick heb ik op mijn neusbrug, jukbeenderen en boven mijn lippen aangebracht voor een gezond, natuurlijk effect.

Deze highlighter is heel subtiel aanwezig en geeft geen enorm verpletterend effect. Wel blijft hij de gehele dag op zitten, brengt hij makkelijk aan en heeft hij geen vettige textuur – in tegenstelling tot veel andere highlightersticks. Beide producten zijn momenteel te koop in geselecteerde Kruidvat-filialen en in de Kruidvat-online shop. Ga jij MUA’s festival look scoren?

De producten in deze review heb ik toegestuurd gekregen.

Styled by Romy

Een gedachte over “REVIEW: MUA ‘Glitter Ball’-eyeshadow palette & Luxe ‘Highlight Shimmer’-stick”"

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven